REUTERS/Ana Beltran
REUTERS/Ana Beltran

VIDEO I s 39 na leđima, Maestro je i dalje najbolji igrač Real Madrida! Los Blancosi se prošetali do pobjede protiv Celte, Güler zabio prvijenac

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 10.03.24. | 20:30

U svojoj 350. utakmici u La Ligi, Luka Modrić još je jednom pokazao kako su za njega godine samo broj i kako su najveće svjetske pozornice mjesto na kojima on najviše uživa!

Očekivano, rutinski, bez imalo stresa i onako kako to pravi šampioni rade - tako je Real Madrid došao do pobjede u 28. kolu La Lige protiv Celte Vigo (4-0). I ovog puta nervozni Vini Jr. je načeo goste u 21.minuti, a do konačnih 4-0 Madriđani su došli u posljednjih 10 minuta kad su gosti prvo zabili dva autogola, da bi onda u sudačkoj nadoknadi konačan rezultat potpisao mladi i iznimno nadareni Arda Güler koji je prvo zaobišao Guaitu, a onda iz vrlo teške pozicije zabio svoj prvijenac u dresu Los Blancosa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što je zapravo najviše fasciniralo u pobjedi Real Madrid je lakoća igranja Luke Modrića. Svi znamo priču, Maestro je ušao u 39. godinu života, a dres Real Madrida pristaje mu jednako dobro kao svih onih prethodnih godina kad je bio u svojem ‘primeu’. Mnogi njegovi vršnjaci odavno su zaključili igračke karijere, neki su pak odlučili ‘po stare dane’ otići u neke manje zahtjevne lige i tamo ‘na rutinu’ zarađivati veliki novac i guštati u nogometu, ali Luka i dalje prkosi takvim odlukama, takvim načelima, takvim razmišljanjima. Na najvećoj pozornici, pod najblještavijim reflektorima, on i dalje ima naslovnu ulogu. Poput dirigenta najboljeg orkestra, Luka diže svoj štapić i druge raspoređuje po terenu. I to radi bolje nego itko drugi.

Nije to mala stvar. Pogotovo ne kad znamo da je madridski orkestar oduvijek bio 'skuplji' od svih drugih. Čast Barceloni, Manchester Unitedu, Juventusu, Bayernu i drugima, ali Real Madrid je Real Madrid. I to se nikada neće promijeniti. U dresu Los Blancosa Luka je ove nedjelje upisao svoj 350. nastup u La Ligi te ukupno 420. nastup u svim natjecanjima. Iako nikada nije bio igrač čiju su kvalitetu najbolje oslikavali pogoci i asisti, Luka je u La Ligi u 350 nastupa skupio 28 pogodaka i 58 asistencija. Umalo i 59, ali...

Ove nedjelje nije asistirao, nije ni poentirao, ali je opet bio najbolji. Svaki prekid kojeg je izveo bio je opasan po gol Celte, svako dodavanje koje je odigrao imalo je smisla, svako postavljanje u defenzivnoj tranziciji bilo je pravovremeno. Radio je u oba smjera, briljirao je u anticipaciji i postavljanju, izgledao je kao netko tko je gladan dokazivanja kako bi pokazao da pripada biti tu gdje je. Iako, svi znamo, on se odavno više nema razloga drugima dokazivati...

Na terenu je proveo 83 minute, a tri minute prije nego što ga je gromoglasnim pljeskom nagradila zahtjevna madridska publika je asistirao za pogodak Rüdigera koji se na kraju vodi kao autogol Guaite. Dakle, Luka je ostao bez asistencije, ali ne i priznanja. Kako sugirača, tako i navijača. Stasiti Nijemac je u toj 80.minuti potrčao upravo Luki u zagrljaj, kao da mu je tako htio dati do znanja da je njegov udarac glavom bio ‘lakši dio posla’. Luka je bio taj koji je loptu sjajno ‘digao’, dok je Rüdiger ‘samo’ poentirao. Iako, ništa ni od drugog ovosezonskog pogotka Nijemca i sedme ovosezonske asistencije Luke, ipak će se ta situacija iz 80.minute pisati kao prvi ovosezonski autogol Guaite.

Bilo kako bilo, Luka je po tko zna koji put pokazao kako je i dalje ‘taj’. Naravno, neće Real Madrid umiroviti njegovu desetku jednog dana kada napusti Kraljevsku momčadi, ali proći će još puno, puno godina prije nego što Madrid dobije dirigenta koji toliko dobro personificira sve ono što Real Madrid znači u svijetu nogometa. Izvrsnost.

Real Madrid je, dakle, rutinski slavio u ogledu protiv Celte. Nije tu bilo stresa, Kraljevska momčad odradila je posao kako to najveće momčadi na svijetu rade. Na trenutke su se mučili, na trenutke su gosti djelovali opasno, ali u svakom slučaju pobjeda Los Blancosa nikada nije dolazila u pitanje.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Spomenimo za kraj kako će nedjeljni raspored u La Ligi zaključiti Betis i Villarreal, dok će 28. kolo La Lige završiti ovog ponedjeljka kad snage odmjere Almeria i Sevilla.



Tagovi

Luka ModrićReal MadridLa Liga

Ostale Vijesti