NYC
NYC

Manchester United i Chelsea došli u Kustošiju po 16-godišnjaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.23. | 09:35

Kustošija postaje rasadnik talenata. Nakon što je Barcelona uzela lijevog beka, U Zagrebačkoj ulici imaju novog talenta. Engleski mediji tvrde da je počela borba za Klapiju.

Nakon što je Barcelona potvrdila ekskluzivnu informaciju Germanijaka uzevši Mikayla Fayea iz Kustošije, čini se da klub iz Zagrebačke ulice, a koji je u međuvremenu ispao u treću ligu, ima novo “lice za naslovnice”.

Prema pisanju engleskih medija, Manchester United i Chelsea poslali su skaute u Kustošiju kako bi na dijelu vidjeli Dinu Klapiju, mladog 16-godišnjaka kojeg je Andy Bara odveo iz Dinama u Kustošiju i dao mu profesionalni ugovor. I očito su zadovoljni što su vidjeli jer su spremni ući u investiciju za mladog hrvatskog reprezentativca koji je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama i igrao je za New York City prije nego je u ožujku stigao u Maksimir.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Navodno je prije toga odbio mogućnost da se pridruži nogometnim akademijama RB Leipziga, Borussije Dortmund i Atletico Madrida. No, očito se nije previše zadržavao u Maksimiru. Otišao je u Kustošiju, potpisao profesionalni ugovor i skrenuo pozornost engleskih velikana na sebe.


O zanimanju za Klapiju izašao je tekst u Daily Mailu gdje se navodi kako je riječ o izuzetnom talentu, mladom reprezentativcu Hrvatske čiji su roditelji povratnici u Hrvatsku, a mi smo potražili mišljenje Damira Milinovića, trenera Kustošije koji o Klapiji ima izuzetno veliko mišljenje.

“Moram priznati da me malo iznenadio. Kada sam ga dobio u trening znao sam da je riječ o talentu, ali na terenu sam vidio da je to već sada velika razina”, reći će Milinović koji će istaknuti taj prvi korak Klapije kao nešto što se rijetko viđa.

“Ima ubrzanje i odlično rješenje veću primanju lopte. Postavio se odmah kao da je nekoliko godina stariji. Odlične je tehničke kvalitete, jak na lopti i pred njim je lijepa budućnost”, rekao nam je Milinović kod kojeg Klapija igra na poziciji polušpice.

O Klapiji smo pitali i Andyja Baru koji se brine o njegovoj karijeri.

“Ne trebam ja puno pričati, trener ga najbolje zna. Moj neki dojam je kako Dino ima u sebi nešto za velike stvari. Pred njim je još puno rada, na nama je da mu omogućimo najbolje uvjete da se razvija. A ako sve bude u redu, jednog dana ga vidim u top momčadima i u borbi za Ligu prvaka. Ako se dobro razvije, može biti novi Dani Olmo”, rekao nam je kratko Bara. Kada smo svojevremeno objavili tekst o Fayeu, izavali smo mnogo reakcija, uglavnom nepovjerenja. No, na koncu se ispostavilo da smo bili u pravu. Obzirom na sličnu priču, ljude koji stoje iza karijere mladog Klapije, ova priča itekako drži vodu.



Tagovi

Andy BaraKustošijaDamir MilinovićChelseaManchester United

Ostale Vijesti