Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Malodušni Conte: "Moje gorivo su strast i entuzijazam. Bez toga me ništa ne pokreće"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 11:02

Domaći navijači su ispratili igrače Tottenhama glasnim zvižducima nakon poraza od Liverpoola

Antonio Conte nije bio toliko razočaran 2:1 porazom na domaćem terenu od Liverpoola koliko su talijanskog stručnjaka pogodili zvižduci domaćih navijača.

Na odlasku na veliki odmor uši igrača Tottenhama napunile se zaglušujući zvižduci ne samo zbog dva gola minusa nego i generalno blijede i sterilne igre i to na svom travnjaku.

Na koncu je tek u 70. minuti Harry Kane smanjio prednost Redsa kojima je pobjedu donio dvostruki strijelac Mohamed Salah.

„Moramo pokazati poštovanje prema svojim navijačima u svakom trenutku. Oni dolaze na stadion i kupuju ulaznice. Ali istovremeno sam i razočaran. Ponovit ću, započeli smo proces. Nakon jedne godine napredak je očit. Ako netko misli da smo već spremni pobjeđivati, moram biti iskren i reći da će to biti jako, jako teško“, naglasio je Conte, pa dodao:

„U ovom trenutku ne mogu obećati da možemo osvajati trofeje, jer smo sada daleko od toga. I zato moram tražiti vrijeme i strpljenje. Imam iskustvo da vam mogu reći da smo daleko od ostalih momčadi koje su naviknule pobjeđivati“.

Trenera Spursa je očito zahvatilo malodušje, a kada trener počne pričati o manjku strasti, to obično znači da je odškrinuo vrata i da plete izlaznu strategiju. Iako, Conte je premazan svim mastima, zna kako javno komunicirati svoje potrebe, tako je, uostalom, bilo i uoči sezone kada je Talijan zavapio da mu za borbu za vrh trebaju pojačanje.

No, svjestan je i 53-godišnjak da mu je uprava kluba omogućila praktički sve što je poželio u transfernom roku, i da mu je preostalo malo izlika da gubi utakmice protiv glavnih konkurenata.

„Ako ćemo ovo zajedno razumjeti, onda ćemo biti dobri. Svatko od nas želi pobjeđivati. Ja sam prvi koji to želi. Ako ćemo si dati vremena i imati strpljenja onda ćemo biti OK, u suprotnom možemo nastaviti sa sezonom i vidjeti što će biti na kraju. Moje gorivo su strast i entuzijazam. To moram imati i to me pokreće. To mi je jako, jako važno“.



Tagovi

Antonio ConteTottenhamPremier liga

Ostale Vijesti