Igor Šoban, Matija Habljak, Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Igor Šoban, Matija Habljak, Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Maksimirski transferi: Odbijena prva ponuda za Livakovića, Frigan blizu Dinama, ali Oršić bi bio najveća vijest mercata!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 15.05.23. | 10:00

Sve je više šuškanja, ali i konkretnih događaja vezanih za prijelazni rok u Maksimiru, ljeto bi moglo biti vrlo prometno

Kuha se, kuha u Maksimiru, prijelazni rok sve više postaje glavna preokupacija Darija Šimića i Igora Bišćana. Bit će odlazaka, bit će i dolazaka, u Dinamu su svjesni da bi ovo moglo biti jedno vrlo prometno ljeto. Dakle, u prvom su planu odlasci najboljih igrača, već i vrapci na grani pjevaju o mogućim transferima Livakovića, Šutala, Petkovića, Ivanušeca, navodno postoje i upiti za Perića, bit će tu još puno priča. No, ona koja je trenutno u prvom planu vezana je za kapetana Dominika Livakovića. Njega jako želi turski Fenerbahce, to više nije upitno, predsjednik kluba Ali Koc baš je zapeo za Livija, uporan je u želji da ga dovede u Istanbul. I, već je krenuo u akciju, Fener je Dinamu ponudio pet milijuna eura za reprezentativnu 'jedinicu', no, u Maksimiru su tu ponudu hladno odbili! Naime, Livaković ima klauzulu od 10 milijuna eura, u Fenerbahceu to znaju, ali, Turcima je cjenkanje u krvi, vole licitirati, krenuli su od pet milijuna eura, nadajući se da će se s Dinamom naći negdje na pola. Da će maksimirski klub izići ususret Livakoviću i spustiti visinu odštete, s obzirom da nije potpisao novi ugovor, a da mu aktualni istječe idućeg ljeta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, u toj priči oko Fenera još uvijek nije poznato želi li Livaković u Istanbul. Iako bi, prema turskim medijima, zarađivao milijun i pol eura godišnje, poznavajući Livakovića, Turska i Fener sigurno nisu njegov prvi izbor, pogotovo ako trofejni klub neće igrati Ligu prvaka ove sezone. Turska više nije što je donedavno bila i pitanje je koliko je za Livakovića to, u sportskom smislu, ispravan korak u karijeri. Međutim, Fenerbahce je uporan, činjenica da je već poslao ponudu u Maksimir govori o ozbiljnosti njegova predsjednika da dovede Livakovića, ta priča jest vruća i moguće je da završi dogovorom. Igor Bišćan je protiv Šibenika na vrata poslao Ivana Nevistića, na neki način ga time i priprema za Livakovićeva nasljednika. Dinamov kapetan je na odlasku, to nije sporno, pitanje je tek kamo će otići, zasad je Fener najkonkretniji.

Ali, još je važnije da se Dinamo, definitivno, pokrenuo kad su ulazni transferi u pitanju. U nedjelju su, kako je Germanijak ekskluzivno izvijestio, u Maksimiru bili Damir Mišković i Darko Raić-Sudar, predsjednik i sportski direktor Rijeke i pregovarali s Modrima o transferu Matije Frigana. Prema našim informacijama Frigan je sad blizu Dinama. Modri su jasno rekli da su spremni platiti tri milijuna eura, Mišković i Rijeka traže još dva ili tri igrača, u Dinamu su spremni i na tu opciju i, po svemu sudeći, dogovor nije daleko. Iduće nedjelje Dinamo gostuje na Rujevici, očekuje se da bi se i tamo razgovori mogli nastaviti, iako, nije nemoguće da Frigan već i prije te utakmice postane Dinamov igrač. U jednom se trenu činilo da se mladi napadač udaljio od Maksimira, da Rijeka tvrdoglavo inzistira na cijeni od pet+ milijuna, međutim, situacija se okrenula i Dinamo sad postaje najozbiljnija opcija. Očito, svhatili su i u Maksimiru da moraju krenuti u akciju, da ne mogu 'šparati' i čekati prodaju nekog igrača da bi namaknuli novac za transfer. Ili su sad već prilično uvjereni da će se netko prodati i da će novca neće manjkati. Jer, iako je Frigan sad vrlo, vrlo blizu, kako saznajemo, Dinamo nije odustao ni od Slovenca Žana Vipotnika!

Međutim, bez potcjenjivanja, najveće Dinamovo pojačanje i najveća vijest prijelaznog roka bio bi povratak Mislava Oršića. Najbolji strijelac Dinama u Europi, ljubimac navijača i ikona kluba, gotovo sigurno odlazi iz Southamptona, koji je ispao iz Premiershipa i na stolu ima ponudu Dinama. Modri su mu spremni dati plaću, koju je imao prije odlaska (nešto iznad milijun eura godišnje), a iz Maksimira s Englezima razgovaraju o modelu Oršićeva povratka. Posudba ili odricanje od druge rate transfera i definitivni povratak u Dinamo. Dakako, nije Dinamo jedini, kao što smo već pisali, Oršića želi i Nenad Bjelica u Trabzonu, ima strijelac gola za treće mjesto u Kataru još ponuda. No, ne sumnjamo da bi mu povratak u Dinamo bio prva opcija, a i Dinamu bi taj transfer bio pravi 'boom'. Hoće li se dogoditi, iščekivat ćemo još malo.



Tagovi

GNK DinamoDominik LivakovićMislav OršićMatija FriganHNLHNK RijekaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti