Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Senzenovi dečki jure jedini trofej Akademije: "Jedva čekamo istrčati na Poljud!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 08:05

Iako oslabljeni, Dinamovi juniori u Split dolaze prepuni optimizma, s posebnim motivom

Podatak je to, koji bi svih ovih godina bio nevjerojatan, nemoguć. Naime, Dinamovi mlađi uzrasti nisu u prvenstu i Kupu pobijedili Hajdukove već godinu dana. Pritom su, to je već znano, modri pioniri, kadeti i juniori 'promašili' sve dostupne trofeje. I ostao je još ovaj jedan. Možda i najvažniji, jer donosi Ligu prvaka. Dinamovi juniori, dakle, u 11 sati gostuju na Poljudu u direktnom dvoboju za naslov prvaka protiv Hajduka. Dolazi momčad Ivana Senzena s dva boda prednosti i utakmicom više, Zagrepčani odlučuju sami o svojoj sudbini. I to je važna stvar uoči ovakve utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Definitivno se radi o utakmici koja predstavlja sraz dvije najbolje momčadi juniorskog prvenstva. Obje su pokazale dobar nogomet i konstantu, kroz cijelu sezonu i oni i mi smo izgledali poprilično dobro. Očekujem vrlo čvrstu i tešku utakmicu, Hajduk je i u UEFA Youth League natjecanju pokazao da mu nije problem nositi se s kvalitetnim momčadima, u većini dvoboja su bili kompaktni i strpljivi i dočekali su svoje prilike. Takav Hajduk očekujemo i u ovoj utakmici i spremni smo na njega", rekao je Ivan Senzen, čija će udarna momčad biti dosta 'osakaćena'. Naime, Rukavina, Topić i Živković igrali su u nedjelju za seniore protiv Šibenika (4-0) i Igor Bišćan kazao je poslije susreta da nikoga od njih neće poslati u Split. K tome, prijeći Modre i administracija, samo dva igrača na dvojnoj registraciji mogu igrati za juniore, a to će biti Jakov Gurlica i Luka Lukanić. Od igrača koji su već u sustavu prve momčadi imat će Senzen i Luku Vrbančića. Ozlijeđen je još uvijek Marko Brkljača...

Po gruboj matematici Dinamu u Splitu igra 'samo' pobjeda, jer u slučaju remija, Hajduk ima veliku prednost te zaostale utakmice. No, naravno, ostat će tri kola do kraja, ove sezone liga je izjednačenija i ništa ne jamči da će oba kluba do kraja upisati sve bodove. Ivan Senzen kaže da je njegova momčad spremna na sve ono što je čeka u Splitu.

"Veseli nas utakmica, spremni smo i motivirani i jedva čekamo izaći na Poljud. Očekujemo da će ondje biti velik broj navijača i jedan naelektrizirani ambijent, koji će biti dodatna motivacija kako njima, tako i nama. Svi smo svjesni važnosti dvoboja i nema ništa ljepše nego u završnici prvenstva ići u utrku za nešto veliko kao što je to trofej junirskog NL-a", dodao je Senzen.

Završnica prvenstva teško da može biti uzbudljivija, dva rivala u borbi za naslov. A k tome, uz rivalitet, nedavno su Dinamo i Hajduk imali i jednu 'zajedničku' epizodu, iz Maksimira su pomogli dečkima s Poljuda u skautiranju Milana u Ligi prvaka, Senzen i suradnici izašli su ususret Budimiru i njegovu timu, stavili na stol sve što su znali o Talijanima iz međusobnih utakmica u Youth ligi. Potom su i iz Maksimira službeno čestitali Hajduku na uspjehu u tom natjecanju (ne pamtimo da su Splićani čestitali Modrima na naslovu seniorskog prvaka), ali sigurno se u Maksimiru ne uzdaju da će zbog toga imati ikakav popust na Poljudu. Naprotiv, kao i uvijek, bit će to utakmica 'na nož'. I ako u tom ambijentu uspiju preživjeti, pobijediti, tada su i zaaslužili naslov prvaka! Najveći test generacije.



Tagovi

GNK DinamoHajdukPrva NL JunioriIvan Senzen

Ostale Vijesti