Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Mišković došao u Maksimir, sa Šimićem dogovarao transfer Matije Frigana! Modri nude tri milijuna?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 19:15

Dolazak Rijekina gazde u Dinamo jasan je znak da se dva kluba žele približiti dogovoru i riješiti transfer hit-napadača HNL-a u Dinamo

Utakmica Dinama i Šibenika bila je glavni nedjeljni događaj u Maksimiru, ali ne i jedini. U klupskim prostorijama nekoliko sati ranije odigrala se 'predigra', čiji ćemo rezultat saznati za koji dan. Ali, sama činjenica da je 'utakmica' počela i dobila dosad najkonkretniji potez najava je da bi taj rezultat mogao biti pozitivan. Da ne duljimo, kako Germanijak ekskluzivno doznaje, Damir Mišković i Darko Raić-Sudar, Rijekin gazda i sportski direktor, na putu prema Varaždinu, gdje je Rijeka igrala bitnu utakmicu u borbi za Europu, stali su u Maksimiru i otvorili novu rundu pregovora oko transfera Matije Frigana u Dinamo! Primio ih je Dario Šimić, koji je na sebe preuzeo ulogu sportskog direktora i tim su razgovorom obje strane pokazale da su otvorene i zainteresirane da Frigan na koncu ipak završi u Dinamu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Svi detalji razgovora nisu poznati, ali iscurila je informacija da je Mišković u 'paketu' za Frigana zatražio od Modrih čak trojicu igrača, osim već spominjanih Antonija Marina i Nike Jankovića, koji su se i ranije spominjali kao mogući dio odštete za transfer, kao treći spominje se Mario Ćuže. Krilni napadač, koji je odradio vrlo dobru sezonu u Zrinjskom, surađivao je u Mostaru sa Sergejom Jakirovićem, koji zna što njegovim dolaskom može dobiti. Ćuže se prije neki dan spominjao i kao dio mogućeg paketa za Mariborova napadača Žana Vipotnika. No, to što je Dinamo intenzivirao pregovore s Rijekom oko Frigana, ne mora nužno značiti da je odustao od Vipotnika, pokušavaju u Maksimiru dovesti obojicu! Hoće li u tome uspjeti, vidjet ćemo vrlo skoro, jer prijelazni rok u Dinamu uskoro mora donijeti neke opipljive transfere. Ali, sama činjenica da je Mišković osobno došao u Maksimir i razgovarao na tu temu s Darijem Šimićem, sama po sebi govori da dogovor nije daleko.

Podsjetimo, Dinamo je oko Frigana s Rijekom pregovarao još zimus, tada su klubovi bili blizu 'deala', u zadnji tren je sve propalo, navodno su tada dogovorili cijenu od 2,2 milijuna eura plus dva igrača. U međuvremenu je Frigan još proigrao i zabijao kao na traci, s Rujevice su stalno puštali signale da mu cijena raste, da ga ispod pet milijuna neće pustiti nikamo, a Dinamo je, također neslužbeno, poručivao da toliko ne planira platiti ni za jednog igrača. Neslužbeno, Modri su bili spremni ići do tri milijuna, plus određeni bonusi, toliko su navodno i ponudili. Sad kad je počela nova runda pregovora, vjerojatno je i Mišković svjestan da od Dinama toliku odštetu neće dobiti i da je spreman primaknuti se gabaritima maksimirskog kluba. U svakom slučaju, Frigan je od nedjelje bliže Maksmiru no što je bio zadnjih tjedana, a koliko je stvarno blizu, pričekajmo još malo.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaDamir MiškovićMatija FriganHNLDario ŠimićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti