Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Bišćan: "Mišić kapetan moja je odluka, nije nikakva poruka. A u Rijeci neka me dočekaju kako zaslužujem"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 21:44

Zanimljiva press konferencija Dinamova trenera nakon pobjede nad Šibenikom (4:0)

Igor Bišćan, Dinamov trener, bio je zadovoljan većim dijelom predstave koju je pružila njegova momčad, naravno, zadovoljan je bio i pobjedom nad Šibenikom (4:0).

"Na kraju dosta uvjerljivo i dobro, ali u prvom dijelu smo se dosta mučili, Šibenik nam je otežao do prvog pogotka. I očekivali smo to od momčadi koja se bori za život, teško smo probijali blok. Onda je Bruno hrabro ušao, podmetnuo leđa i zabio, nakon tog vodstva bilo je puno lakše, oni su se morali otvoriti, morali su izaći iz bloka i nakon drugog gola je sve bilo riješeno. Bili smo jako ozbiljni, često u visokom presingu, agresivni, uživali su u igri i sretan sam zbog igrača.", rekao je Dinamov trener i objasnio zašto je izabrao Josipa Mišića za kapetana. I je li to kakva poruka Petkoviću i priprema za iduću sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"To je moja odluka i Mišić to zaslužuje, svojim radom i ponašanjem. Nije to poruka nego trenutačna odluka, ne znači da će biti tako i dalje, bio je to moj osjećaj."

S juniorima su u Split otišli Vrbančić, Gurlica i Lukanić, ostali neće ići.

"Živković nema niti pravo ići, Rukavina je igrao, tako da nitko drugi ne ide u Split."

Je li upoznat s novim pregovorima oko Frigana?

"Ne znam ne znam ništa o tome."

Dinamo je večeras bio efikasan. A šestu utakmicu zaredom nije primio gol?

"Ja sam bio svjestan da tri remija na gostovanju nisu dobra, koliko god bili stabilni i čvrsti, u Osijeku i Splitu nisam bio nezadovoljan igrom. Ali to nam i treba, biti još rigorozniji u tim prvim šansama, to nam olakšava situaciju. Bez primljenog gola? Kad se pojavi niz onda se prati, ali dečkima je stalo, na tu kvalitetu nam nije lako dati gol, hvatali smo kontre s 10 igrača, to je ono što želim. Drago mi je i da je Nevistić zadržao čistu mrežu, želimo što manje primljenih golova."

Hoće li Zagorac braniti na Rujevici?

"Livaković će braniti u Rijeci, Zagorac ima problema s koljenom. Ako ozdravi možda će braniti u zadnjem kolu."

Petković je ovaj put bio bolji, konkretniji pred golom.

"Bio je hrabar, to nam je donijelo gol, tko zna što bi bilo da nije zabio. Još bih više volio da je aktivniji, ali to je pomak, tražit ću od njega da bude pokretač pozitivnih stvari, jer on to može biti."

Idući vikend gostuje u Rijeci. Kako će ga dočekati na Rujevici?

"Ne znam što bih očekivao i kako će me primiti. Neka bude kako sam zaslužio, neka me tako dočekaju, na to ne mogu utjecati."

Na klupi je bio Kevin Theophile. Hoće li on još igrati za Dinamo ili ga neće koristiti, s obzirom da odlazi na ljeto?

"Mislim da će igrati, zaslužio je da se pozdravi s publikom, ako bude sve u redu, muči se i on s ozljedama, odigrat će barem još jednu minutu, to je naš dogovor i ja ću ga se držati."




Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoNK Šibenik

Ostale Vijesti