Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Lukas Kačavenda: "U Split idemo po pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 09:44

Mladi reprezentativac beskompromisan prije gostovanja na Poljudu.

Iako se s današnje dvije utakmice tek treba završiti 27. kolo 1.HNL, mnogi su već okrenuti 28. kolu, posljednjem prije reprezentativne pauze.

Hajduk je s dva osvojena boda u posljednja tri kola prilično kompromitirao svoje šanse za naslovom prvaka, a u idućem dočekuje neugodnu i neopterećenu Lokomotivu. Lokosi su u posljednjih mjesec dana odigrali 'nulu' s Dinamom i Osijekom te uvjerljivim predstavama nadvisili Goricu (2:0) i Šibenik (4:1). Lokomotiva je trenutno peta, ostanak je davno osiguran, a četvrto mjesto samo u teoriji dohvatljivo.

Pokazalo se da su upravo rasterećeni, najopasniji. Mladi Lokosi su motivirani, rastrčani i željni dokazivanja. Igrač utakmice u 4:1 pobjedi nad Šibenikom bio je 19-godišnji Lukas Kačavenda koji je zabio dva gola. Prilično nevjerojatno zvuči podatak da je Kačavenda debitirao u 1.HNL 3. travnja 2021. pod današnjim trenerom Gorice Samirom Toplakom.

Kačavenda je dio hrvatske elite manje od godinu dana, a već je jedan od najboljih ofenzivaca lige i dojam je da već godinama maltretira prvoligaške obrane. Međutim, iza mladog hrvatskog reprezentativca su tek 34 prvoligaške utakmice i još tri u kupu. Ove sezone je u 27 nastupa zabio šest golova i upisao jednu asistenciju, ako toj brojci dodamo učinak za mladu reprezentaciju, ove sezone zabio je sedam golova u 33 nastupa.

Na zimu ga je htjela dovesti Genoa za navodnu cifru od sedam milijuna eura. No, Kačavenda i njegova obitelj za transfer nisu htjeli niti čuti. U Lokomotivi je kapetan, lider, ima priliku stasati uz trenera koji dobro radi s mladima. Igra u odličnoj ligi protiv odličnih klubova. Neki bi rekli da bolje lige za razvoj od HNL-a nema.

Još ranije je poznat interes Dinama, no, ako Kačavenda ovako nastavi, pitanje je hoće li se Plavi moći nositi s ponudama puno bogatijih klubova. Jedino ako Kačavenda i njegova obitelj procijene da je prelazak u Dinamo najbolji idući korak za mladog talenta.

Poznato je da je Lokomotiva ove sezone 'krvnik' favorita. Dinamu je momčad s Kajzerice uzela pet bodova, Hajduku i Osijeku četiri, Rijeci tri. A u idućem kolu idu na noge Hajduku na Poljudu na kojem domaćini jednostavno mora pobijediti. Bijeli ne znaju za pobjedu tri kola u nizu i novi kiks bi prilično zatresao naizgled čvrstu poljudsku utvrdu.

No, nešto će se tu pitati i Lokomotivu i mladog Kačavendu koji ove sezone igraju beskompromisno.

"Odlično je raspoloženje u svlačionici, ušli smo u pozitivan niz i želimo ga nastaviti. Dakle, u Split idemo po pobjedu! Imamo čvrste argumente za optimizam, dobro igramo, puni smo samopouzdanja i željno čekamo okršaj s Hajdukom", rekao je Kačavenda za Sportske novosti.



Tagovi

Lukas Kačavenda

Ostale Vijesti