ALBERTO LINGRIA/Action images
ALBERTO LINGRIA/Action images

Luda utakmica na Sardiniji: Cagliari gubio do 92. minute pa na kraju slavio u preokretu sa sedam golova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 22:47

Momčad s juga Sardinije prekinula je niz od četiri uzastopna poraza i došla na samo dva boda zaostatka za Torinom, koji ima i dvije utakmice manje. S druge strane, Parma je ostala na 20 bodova i teško se može nadati ostanku u ligi.

Subotnji program 31. kola Serie A zatvorili su Cagliari i Parma, davljenici koji se žestoko bore za opstanak u ligi. I jedni i drugi su u crvenoj zoni, ona koja vodi u niži rang, a samim time i ovaj je susret imao posebnu težinu. Pod imperativom osvajanja tri boda bili su i jedni i drugi, a na kraju su se punim plijenom osladili domaćini i to nakon lude završnice i slavlja od 4:3.

Parma je krenula sjajno u utakmici i povela je već nakon pet minuta igre. Nakon udarca iz kuta, domaća obrana odbila je loptu, ali samo na nogu Pezzelle, koji volejom s ruba 16 metara opaljuje i pogađa mrežu nemoćnog Vicarija na vratima Cagliarija.

Vodeći pogodak Parme pogledajte OVDJE.

Nakon toga gosti su se malo povukli, prepustili domaćinu igru, ali uskoro došli i do novog pogotka. Pao je u 31. minuti igre, samo pet minuta nakon što su domaćini tražili penal zbog igranja ruke, ali VAR ih je uz suglasnost glavnog suca odbio.

Ovoga puta egzekutor je bio Kucka, koji je sam izašao pred domaćeg vratara, nakon što mu je Cornelius glavom asistirao. Mirno je lijevicom matirao Vicarija za vodstvo Parme od 2:0, a njegov pogodak možete pogledati OVDJE.

Ipak, Cagliari je do kraja poluvremena uspio smanjiti rezultat, i to zahvaljujući Pavolettiju, koji je u 39. minuti bio najviši u skoku nakon ubačaja Carbonija. Mora se priznati da su domaćini zasluženo zabili pogodak, jer su bili bolji u tih prvih 45 minuta, imali su više udaraca, ali i veći posjed lopte.

Pogodak Pavolettija pogledajte OVDJE.

Sličnu priču gledali smo i u drugom poluvremenu. Ponovno je Cagliari imao više od igre, bio je i blizu novog pogotka, no ponovno je Parma prva tresla mrežu. Rumunj Dennis Man primio je ničiju loptu na 30-ak metara, krenuo prema naprijed, odapeo s otprilike 20 metara i pogodio lijevi donji kut domaćeg vratara.

Njegov lijepi pogodak iz 59. minute pogledajte OVDJE.

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da su gosti iz četiri udarca u okvir gola u tim trencuima zabili čak tri gola, dok su domaćini imali čak 17 pokušaja, sedam u okvir, ali tek jedan zabijeni pogodak. No, i to se uskoro promijenilo, jer je Cagliari već u 66. minuti smanjio rezultat na 2:3.

Lijepu akciju pogotkom je s ruba šesnaest metara okrunio još jedan Rumunj, Razvan Marin. Njegov udarac možete pogledati OVDJE.

Nakon toga mislili smo da pogodaka više neće biti, ali domaćini su nam u ludoj završnici priuštili veliki preokret. Prvo je Pereiro sjajno pogodio za 3:3 u drugoj minuti sudačke nadoknade, a zatim je dvije minute kasnije Cerri bio najviši u skoku za veliko slavlje svoje momčadi.

Pogodak Pereira pogledajte OVDJE, a pobjednički Cerrija OVDJE.

S ovom ludom pobjedu momčad s juga Sardinije prekinula je niz od četiri uzastopna poraza i došla na samo dva boda zaostatka za Torinom, koji ima i dvije utakmice manje. S druge strane, Parma je ostala na 20 bodova i teško se može nadati ostanku u ligi.



Tagovi

CagliariParmaSerie A

Ostale Vijesti