Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Lovro Majer za Germanijak: "Što se mene tiče, ako treba mogu i na gol umjesto Livija"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 28.03.24. | 08:00

Najbolji igrač finala u Egiptu podjelio je čitateljima Germanijaka dojmove s turnira kojeg su Vatreni osvojili, ali i otkrio svoje prognoze derbija na Poljudu ove subote

Javio se iz Wolfsburga. Umoran od utakmice i puta, ali glas je odavao dojam zadovoljštine. Lovro Majer bio je apsolutni junak finala u Egiptu. Od prve minute raspoložen za igru, preuzeo je odgovornost pred 80 tisuća navijača i na koncu mu je lopta vratila… Strijelac, asistent i vlasnik ubitačnog prekida uoči kojeg bi se trebala oglašavati sirena za opću opasnost!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Dobro je bilo. Uvijek se vraćam s okupljanja reprezentacije pun dojmova i nekog osobnog zadovoljstva, pogotovo nakon što napravimo rezultat. U Egiptu smo imali sve. I vremena za atmosferu i rezultat”, priča nam Lovro Majer koji i nije imao previše vremena za uživanje. Hvatale su se avionske veze kako bi što prije stigao u Njemačku.

“Već u subotu idemo u Bremen, malo je vremena a klupska sezona polako ulazi u zadnju fazu. Nismo u dobrom nizu i moramo se dignuti, ali čvrsto vjerujem jer rezultati zaista ne prikazuju kvalitetu koju imamo u svlačionici Wolfsburga”, smatra Majer. No, klupsku priču ćemo ostaviti za neki drugi put, nas je više zanimalo kako je vidio taj “team building” u zemlji Faraona.

“Znate, taj pojam 'team building' stalno se spominjao pa sam nekad imao dojam da ljudi misle kako smo mi došli na neki maturalac, gledati malo piramide i družiti se. Upravo suprotno od toga. Naravno da je cilj bio i stvaranje dobre atmosfere, kao što se to i prije radilo uoči velikih natjecanja, ali to je bio tek dio plana. Mi smo i trenirali, isprobavali neke varijante, puno komunicirali i na koncu odigrali dvije utakmice te osvojili turnir”, naglašava Majer koji je ušao u igru u nastavku dvoboja protiv Tunisa i tu je pokazao da je raspoložen. Ubačaji su bili opasni, rješenja nepredvidljiva a bio je i precizan s bijele točke. To je bila najava za ono što je napravio tri dana kasnije protiv Egipta.

“Naravno da sam zadovoljan. Uvijek momčad izbaci pojedinca i to nije fraza. Danas sam to ja, sutra će biti netko drugi a najbitniji je rezultat. Dobro sam se osjećao, lopta me slušala a kada imaš takve suigrače pored sebe, onda se napuniš dodatnim samopouzdanjem pa je sve lakše”.

Hrvatska je protiv Tunisa igrala svoju standardnu formaciju 4-3-3 da bi u finalu zaigrala 4-2-3-1 koja više odgovara Majeru.

“To su finese u koje ne bih previše ulazio. Izbornik i stručni stožer su se odlučili na promjenu, na nama je da to sprovedemo na terenu. Uostalom, možda je to bilo planirano jer uvijek treba imati više spremnih varijanti”, tumači Majer koji nije htio otvarati temu koji sustav mu više odgovara.

“Ma ne pada mi napamet sada pričati o sebi. Igram što treba igrati, što izbornik procjeni da mu treba i pokušavam dati najbolje od sebe. Nekad bude odlično kao jučer s Egiptom, nekad manje dobro, ali što se mene tiče, mogu i Livija zamijeniti na golu ako će to biti potrebno za dobar rezultat i uspjeh. I siguran sam da na identičan način razmišljamo svi u reprezentaciji”.

Udarna momčad koja će istrčati protiv Španjolske u Berlinu ima još nekoliko pozicija koje čekaju svoje vlasnike. Opći je dojam da je mjesto na desnom krilu od utorka u Majerovim rukama.


“Dojam je jedno, odluke izbornika nešto drugo. Dva su mjeseca do Eura, puno se stvari tu može promijeniti, ali naravno da nitko sretniji od mene ako ću istrčati u Berlinu protiv Španjolske”.

U ovoj sezoni je često mijenjao pozicije u Wolfsburgu

“Bilo me je svugdje, najviše u sredini ali i na obje krilne pozicije. Zapravo, promijenio sam sva mjesta u sredini”, smije se Majer.

Razgovor se primakao kraju, ali jedna tema nije se mogla preskočiti.

“Kakav je Dinamo”, pitao je Majer u jednom trenutku.

“Ne baš onakav kakav si ostavio, ali još su živi”.

“Logično je da uslijedi pad s vremena na vrijeme. Malo su oni slabiji, drugi su jači i dobiješ borbu do kraja. No, optimist sam”.

Derbi će gledati na mobitelu…

“Taman ćemo biti na povratku iz Bremena pa ću moći gledati. Zanimljiv je HNL ove sezone, kada god imam vremena gledam sve utakmice”.

Prognoza za Poljud?

“Svim srcem uz svoje. Navijam za tri boda u gostima, pa četiri dana kasnije to isto ponoviti i u Kupu”, poručio je Lovro Majer iz Wolfsburga.




Tagovi

Lovro MajerHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSHrvatski nogometni savezEuro 2024

Ostale Vijesti