Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

VIDEO Tako se to radi! Hrvatska uvjerljivom i dominantnom izvedbom osvojila turnir u Kairu, Egipćani nisu imali šanse!

uto. 26.03.24. | 19:30

Sjajna predstava Hrvatske i potpuno zasluženo osvojen ACUD Cup!

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je ACUD Cup u Egiptu svladavši domaćina u finalu s uvjerljivih 4-2. Pogotke su za Hrvatsku postigli Vlašić (21.), Petković (57.), Kramarić (77.) i Majer (87.), s tim da svakako treba spomenuti i izvrsnu partiju Maestra Luke Modrića koji je asistirao za prva dva pogotka Hrvatske. Kod Egipta su precizni bili Rabia (6.) i Abdelmonem (90+3.).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zlatko Dalić najavio je prije utakmice da će napraviti nekoliko promjena u početnoj postavi pa su tako od prve minute na terenu bili ‘Riječani’ Nediljko Labrović i Marko Pjaca, baš kao i Domagoj Vida, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Lovro Majer, Nikola Vlašić i Bruno Petković. Usprkos tome što je hrvatski izbornik ozbiljnije promiješao karte, Hrvatska je svejedno bila za klasu bolja od domaćina u prvom dijelu. Bili su Hrvati bolji, okomitiji, jednostavno je razlika u kvaliteti bila vidljiva i golim okom, no nakon prvih 45, odnosno 52 minute, na semaforu je bilo 1-1

Domaćin je rano došao do vodstva, a kada bi ih netko upitao kako su to uspjeli, vjerojatno ni sami ne bi znali objasniti. No, krenimo redom. Prvo su dobili jedan ‘poklonjeni’ prekršaj u opasnoj zoni, što je prilično naljutilo Luku Modrića, no Kamerunac Diouf donio je odluku i povratka više nije bilo. Na udarac s 23 metara iskosa vrlo je dobro reagirao Laborvić, ali na njegovu odbijenu loptu natrčao je Hamdi koji je s lijeve strane vratio loptu u peterac Hrvatske, ona je kroz šumu nogu došla do Rabije, a on je s pet metara lagano poentirao za 1-0. Zanimljivo, pogodak se provjeravao više od pet minuta, čak je i Diouf išao sam pogledati na monitor je li Mohamed utjecao na igru, a onda, kad su svi očekivali da će podići ruku u zrak i označiti nedozvoljenu situaciju (Mohamed se vratio iz zaleđa i krenuo prema lopti prije nego što je dodavanje Hamdija došlo do Rabije), glavni arbitar pokazao je rukom na centar.

Rani pogodak Rabije pogledajte OVDJE (Nova TV)

Taj pogodak nije nešto pretjerano uznemirio Hrvate koji kao da su bili svjesni da su jednostavno za klasu bolji od svojeg današnjeg protivnika. Imao je domaći jednu fenomenalnu priliku u 17.minuti kad je Mohamed jurnuo po desnoj strani pa s 13 metara iskosa pogodio vratnicu, ali izuzev toga sve je bilo pod kontrolom Hrvata.

Inače, u razmaku od 120 sekundi vidjeli smo dvije dobre prilike, jedni pred golom Labrovića i dvije pred golom Gabala. Prvo je glavom tukao Vida nakon sjajnog ubačaja Majera, onda je sjevnula ranije spomenuta kontra Egipta preko Mohameda, da bi onda u 18.minuti jako dobru priliku imao Vlašić kojeg je lijepim ubačajem pronašao Petković. Vlašić prvi put nije bio precizan, ali tri minute kasnije jest.

S oko 17 metara, malo iskosa, nakon kratkog dodavanja Modrića, Nikola Vlašić čudesno je poentirao za 1-1. Gabal je prekasno vidio loptu koja je imala jedan čudan ‘efe’, a svojim letom u prazno egipatski vratar samo je dodatno uljepšao i ovako prekrasan pogodak Vlašića.

Golčinu Vlašića pogledajte OVDJE (Sportklub)

U narednih pola sata, jer prvo poluvrijeme se na kraju igralo 51 minutu, Hrvatska je bila za koplje iznad Egipćana. Pamtimo jedan dobar pokušaj Majera (35.), također i udarac glavom Pjece (42.), no svakako je najbolja prilika bila ona koju je propustio realizirati Bruno Petković u 45+3.minuti.

Dugo su Vatreni pleli mrežu oko 16-erca domaćina, a onda je lopta došla do Marka Pjace koji je fenomenalno prošao po lijevoj strani, uputio jedan izvrstan prizemni ubačaj na pet metara, ali Petković neometan promašuje priliku za kakvu se inače kaže da ju je teže promašiti nego realizirati.

Kako primljeni pogodak nije poremetio Vatrene, onda nije ni ovaj promašaj stopostotne prilike, jer u nastavku igre, s malim korekcijama u momčadi (ušlo su Kotarski i Kovačić), Hrvatska je vrlo brzo došla do prednosti.

Bili su bolji u nastavku Vatreni, a nadmoć nad svojim protivnikom okrunili su pogotkom Petkovića. Korner je izveo Luka Modrić, devetka Dinama ostao je neshvatljivo sam na drugoj vratnici, prekrasno je skočio, školski ‘trznuo’ i rutinski matirao domaćeg čuvara mreže. Na najbolji mogući način se iskupio Bruno Petković za promašaj iz 45+3. minute…

Sjajan pogodak Petkovića pogledajte OVDJE (Nova TV)

Nakon sat vremena igre, Zlatko Dalić iz igre je izvadio Luku Modrića i Joška Gvardiola, dva najbolja hrvatska nogometaša, ali usprskos tome Hrvatska je nastavila biti dominantna. Egipat je, doduše, imao nešto više loptu u svojem posjedu, ali dojame je kao da ni oni sami nisu znali što bi s njom pa bi tako većina njihovih napada zapela na kojih 20-ak metara od gola Hrvatske.

Egipćani možda nisu znali gdje bi s loptom kad ju imaju pod kontrolom, ali Andrej Kramarić takvih problema nikada nije imao. On je, kako Englezi vole reći, pravi ‘fox in the box’, a to je demonstrirao u 77.minuti kad je fenomenalno reagirao na ubačaj Majera i glavom svladao egipatskog vratara za 3-1.

Kramarićev pogodak pogledajte OVDJE (Nova TV)

Točno 10 minuta kasnije, Lovro Majer stavio je točku na i svoje fenomenalne predstave u Kairu. Sjajno je Lovro pogodio s vrha 16-erca za 1-4, da bi onda pred sam kraj utakmice Egipat preko Abdelmonema, u 90+3.minuti, postavio konačnih 2-4.

Pogodak Majera pogledajte OVDJE (Sportklub), a pogodak Abdelmonema OVDJE (Nova TV)


Egipat - Hrvatska 2-4

Strijelci: 1-0 Rabia (6., Hamdi), 1-1 Vlašić (21., Modrić), 1-2 Petković (57., Modrić). 1-3 Kramarić (77., Majer), 1-4 Majer (87.), 2-4 Abdelmonem (90+3.)

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stadion: Msir Stadion (Kairo)

Glavni sudac: Diouf (Senegal)

Žuti kartoni: Rabia (Egipat)

Egipat (4-3-3): Abou Gabal - Hany, Rabia, Abdelmonem, Hamdi - Tawfik, Attia (87. Attef), Afsha (67. Fathi) - Marmoush (80. Sherif), Mohamed (80. Shalaby), Trezeguet (80. El Shami)

Hrvatska (4-3-3): Labrović (46. Kotarski) - Stanišić, Vida, Pongračić, Gvardiol (60. Juranović) - Modrić (60. Marco Pašalić), Brozović (46. Kovačić), Majer- Vlašić (67. Mario Pašalić), Petković (67. Kramarić), Pjaca.

Tekstualni prijenos uživo:


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaHNSEgipategipatska nogometna reprezentacijaTekstualni prijenos uživo

Ostale Vijesti