PIXSELL
PIXSELL

Lončar za Germanijak: "Ne znam što se dogodilo mom odnosu s Pomsom. Bjelica? To mi je drugi otac"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 10.02.23. | 15:22

Branič Osijeka u petak je promoviran u novog igrača poljskog Pogon Szczecina. U razgovoru za Germanijak oprostio se od matičnog kluba u kojem je nogometno prohodao

Danijel Lončar novi je igrač poljskog Pogoń Szczecina. Nakon odrađenih liječničkih pregleda, dojučerašnji branič Osijeka stavio je autogram na trogodišnji ugovor s poljskim klubom visokih ambicija u društvu svog agenta Mateja Škegre. Javio se Germanijaku odmah po potpisu ugovora.

“Pomiješani osjećaji su u meni. Htio sam otići da se okušam u inozemstvu ali nije mi niti malo lako što odlazim iz svog kluba i svog grada. Osijek je bio moj život, sve mi je dao i nekako je teško pojmiti da ću oblačiti drugi dres na sebe, ali to je život”, sasvim iskreno će Danijel Lončar koji je u dresu Osijeka upisao 122 službena nastupa. Dobio je dosta poruka navijača u kojima se zahvaljuju na svemu što je dao za klub iz Gradskog vrta i to ga, kako nam je rekao, ispunjava.



“Meni tih 122 nastupa za Osijek znači kao da sam 500 puta nastupio za neki drugi klub. I to sam još malo rekao… Hvala svima na svakoj poruci podrške i zahvale, drago mi je jer smatram da sam to zaslužio na travnjaku. Bilo je boljih i lošijih dana, ali davao sam sve od sebe jer sam uvijek smatrao da je to dužnost nas Osječana koji igramo za taj klub”, emotivno će Lončar koji je bio već neko vrijeme u izlogu. Pogotovo lani kada je kod Nenada Bjelice bio standardan igrač. Tada je bila kombinacija s Turskom, ali je Bjelica spustio rampu…

“Pojavila se opcija Poljske, raspitao sam se kod kolega i svi su mi rekli da je to odličan klub i sredina. Da nije dobro preskakati neke stepenice i da mi ovo može biti sjajna odskočna daska. Tako sam to prihvatio, spreman sam na izazov i novo dokazivanje i vjerujem da će ovo biti lijepa priča. I za mene i za Pogon”.

Danijel Lončar je promjenom na klupi Osijeka pao je u drugi plan. Pitamo ga što se dogodilo.

“Nemam neki logičan odgovor. Imao sam sjajan odnos s Rene Pomsom dok je bio pomoćnik. Hvalio je moj pristup i svidjelo mu se što dajem maksimum na treninzima i utakmicama. Kada je preuzeo klupu, dobio sam kartone, propustio jednu utakmicu i izgubio poziciju. Što se dogodilo ne znam niti bih htio ulaziti u to, ali odnos nije bio onaj stari. Ne znam zašto je došlo do toga”, iskren je Lončar koji unatoč malom razočarenju ne želi jednu krivu riječ protiv Osijeka.

“Ma to je moj klub i uvijek će biti. Pamtim sve detalje. Kako sam otišao u Čepin, pa Bijelo brdo pa opet Čepin. Malo tko se vrati u Gradski vrt, ja sam se vratio. Pa profesionalni ugovor, debi protiv Splita. Sve to ostaje u mom srcu zauvijek”.

Ipak, kada bi trebao izdvojiti neki detalj, to bi svakako bio njegov stoti nastup za Osijek.

“Poklopilo se da to bude derbi s Dinamom na Gradskom vrtu i proslava 75. rođendana kluba kada smo igrali u retro dresovima. Evo, sad se naježim kada se sjetim”.

Nema nikakve Lončar dvojbe kada smo ga pitali da nam izdvoji trenersko ime koje ga je obilježilo.

“Slušajte, Nenad Bjelica pa kilometrima nitko ne može s njim u istu rečenicu, pa tek onda netko drugi. Njega smatram svojim drugim ocem. Javio mi se ovih dana, dao neke savjete o toj ligi, poželio mi sreću. Samo je jedan Bjelica Nenad”, reći će Lončar koji je upoznao i novog trenera u Pogonu koji mu je odmah dao do znanja što očekuje od njega.

“Upoznali smo se, prenio mi je neke svoje zamisli i rekao mi je da se držim toga te će sve biti u redu. Grad još nisam vidio, stadion im je čudo. Ambicija je biti među prva tri u prvenstvu i izboriti kvalifikacije za neku od europskih skupina”.

Osijek ostavlja na trećem mjestu HNL-a ali znatno oslabljen. Nema Belje, Kleinheislera, Ivušića

“I dalje mislim da momčad ima kvalitetu. Nema možda dužinu, ali koncentracija kvalitete za potući se sa svima definitivno imamo”.

Pitamo ga je l' mu žao što neće istrčati na Pampasu.

“Kako ne bi bilo. To je kapitalni projekt u gradu i kada god sam prolazio i gledao kako raste, zamišljao sam kako će biti lijepo igrati na tom zdanju. Iako, Gradski vrt ima dušu…”.

Ne znači nužno da Lončar neće okusiti atmosferu Pampasa.


“Možda jednog dana, ali besmisleno mi je pričati o povratku kada sam tek otišao. Bit će što bude, što je sudbina odredila”.

Dotakli smo se HNL-a u kojem Lončar vidi nastavak dominacije Dinama ali i da Osijek može uzeti to drugo mjesto koje drži Hajduk.

“Rasplet je prilično izvjestan. Borba za drugo mjesto između Hajduka i Osijeka. Iza njih može biti svako”.

Najbolji igrač lige ujedno je i napadač kojeg je Lončaru bilo najteže za čuvati.

“Bruno Petković. Najkompletniji igrač lige. Čast Livaji koji je najbolji u 16-ercu, ali kada se uzme sve u obzir - Bruno je taj”.

Dok je bio standardan u Osijeku, Lončar je trebao debitirati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ispriječila se procedura. Kada je dobio sve dokumente, BiH je otkazala utakmicu s Rusijom a on je ispao iz momčadi.

“Ambicija je i dalje prisutna. U Hrvatskoj je velika konkurencija pa sam posvećen nastupu za BiH na koji imam pravo zbog roditelja koji su rođeni tamo. Sada je cilj izboriti se za mjesto u Pogonu, postati standardan i onda možemo pričati i o reprezentaciji. Idemo korak po korak”, čvrsto na zemlji je Danijel Lončar.



Tagovi

Danijel LončarNK OsijekPogon SzczecinHNL

Ostale Vijesti