Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Lokomotiva želi pomrsiti račune Hajduku na punom stadionu, Bijeli u lovu na sedmu pobjedu u nizu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 08:00

Utakmica u Kranjčevićevoj počinje u 17.30 sati

Prva utakmica posljednjeg kola drugog kruga Hrvatske nogometne lige igra se danas s početkom u 17.30 sati (MaxSport 1), Lokomotivi u Kranjčevićevu dolazi lider Hajduk. Momčadi su u totalno drugačijim nizovima, domaćin ne zna za pobjedu sedam kola, a Hajduk je u lovu na sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u sjajnoj formi i pobjedu treba za dodatno podizanje samopouzdanja prije Derbija u Maksimiru s Dinamom, dok Lokomotiva traži izlazak iz rezultatske krize. Nadaju se zakonu velikih brojeva, ali i činjenici da ne gube baš lako i za njih bi bod protiv ovakvog Hajduka bio uspjeh.

Kranjčevićeva će biti puna, većinom će je napuniti navijači Hajduka koji se na prvom mjestu nadaju biti i u posljednjem kolu prvenstva koja se igra na istom stadionu. Hajduk je svojim rezultatima dodatno postao mamac za publiku i podno Tornja očekuje se fešta i navijanje tijekom cijelog susreta

Stoper domaćih Jon Mersinaj voli takve utakmice, premda zna da neće biti lako. Puno će ovisiti i o raspoloženju Indrita Tucija, njihova najboljeg igrača.

„Kao i uvijek, očekujem jako tešku utakmicu. Mi izlazimo s ciljem da pobijedimo. Dat ćemo sve od sebe. Drago mi je da je interes za utakmicu velik. Bit će lijepo vidjeti punu Kranjču, a to će nam biti još veći poticaj za pobjedu“, kazao je Mersinaj.

Protiv Lokomotive posebno je raspoložen Hajdukov najbolji igrač Marko Livaja koji im je u prethodnih 11 susreta dao sedam golova i upisao šest asistencija. No, trener Mislav Karoglan je u prošlom mandatu u Kranjčevićevoj ispustio vodstvo 2-0, završilo je 2-2 u susretu u kojemu se teško ozlijedio kapetan Lovre Kalinić, a Livaje nije bilo zbog žutih kartona.

„Moramo biti spremni za sve. Ovo je ključna utakmica za nas. Moramo biti na vrhunskoj razini za pobijediti. Gledao sam ih, imaju manje bodova nego što su zaslužili. Mogli su dobiti u Maksimiru, imali su šansu za 2-0. To je momčad koja je svakoga u stanju pobijediti, ali mi moramo biti pravi. Volio bih da što duže budemo pravi. Ne vjerujem da ima momčadi koje dominiraju 90 minuta, Rijeka igra dulje dobro, Dinamo se diže. Ono što je bitno da budemo odlučni.“

Trener Hajduka Karoglan pun je riječi hvale za kolegu Silvija Čabraju koji neće odustati od svoga stila igre, a ne očekuje se ni puno promjenja u sastavu Lokomotive.

„Imam visoko mišljenje o njemu. Najvertikalniji su u ligi, imali su prilagodbe ovisno o profilu igrača koje su tada imali naprijed. Radi sjajan posao, vidim sjajnu sinergiju škole i momčadi. No mi moramo biti pravi, onda se nešto pita nas“, dodao je Karoglan.

Sudac je Dario Bel (Osijek), pomoćnici su Kruno Šarić (Županja) i Kristijan Novosel (Valpovo), četvrti arbitar je Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR je Patrik Kolarić (Čakovec), a AVAR Marjan Tomas (Vladislavci).

OČEKIVANI SASTAVI

Lokomotiva (4-2-3-1)


Hajduk (4-3-3)

 



Tagovi

NK LokomotivaHajdukJon MersinajIndrit TuciMislav KaroglanMarko LivajaHrvatska nogometna ligaSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti