Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Pogled prema naprijed: Evo kome prijeti neigranje Derbija u Maksimiru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 08:01

Po petorica igrača iz Dinama i Hajduka moraju se pripaziti kartona u idućem kolu

Dinamo je odradio gostovanje u Koprivnici, pobjedom 2-0 nad Slaven Belupom smanjio zaostatak za Hajdukom na devet bodova uz dvije utakmice manje. Hajduk je kratko proslavio titulu jesenskog prvaka nakon trijumfa nad Goricom 3-0 u najboljoj partiji od povratka trenera stopostotnog učinka Mislava Karoglana koji je nanizao šest pobjeda u prvenstvu, a i u prvom mandatu bio je neporažen.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već smo konstatirali da je pravi pogodak što je vraćen na klupu jer je potpuno skinuo kočnice igračima Hajduka koje su imali dok je trener bio Ivan Leko. Fokus je sada na petak i utakmicu s Lokomotivom koja se čini u slaboj formi pa bi Hajduk pobjedom mogao stvoriti dodati pritisak na Dinamo koji ima lagan posao u idućem kolu protiv Rudeša.

Dvije su to utakmice, Bijelih kod Lokosa i Dinama s Rudešom koje se igraju prije najvećeg derbija hrvatskog sporta, ovaj put u Maksimiru kao posljednji susret ove godine. Tek nakon njega će tablica biti jasnija, a također je jasno da će Hajduk biti u psihološkoj prednosti ostane li neporažen jer bi time automatski bio bolji u međusobnim susretima, jer je prva dva dobio.

Prerano je govoriti tko će s kakvim snagama ući u Derbi, im više od deset dana do tog datuma (17. prosinca), no ono što smo htjeli ukazati koga ne bi moglo biti zbog eventualnih suspenzija u slučaju tri žuta kartona.

Oba sastava ne moraju strahovati za najbolje igrača, Bruno Petković i Marko Livaja nisu još pod prijetnjom treće opomene, ali ima važnih nogometaša koji će se morati pripaziti protiv Lokomotive, odnosno Rudeša.

Hajdukova lista igrača s dva žuta kartona broji pet igrača. Na njoj su Ivan Dolček koji je ozlijeđen, ali nije bio u prvom planu. Osim njega tu je Anthony Kalik, igrač iz pričuve koji je jako dobro odigrao kada je ušao protiv Gorice i važan je za popunu i osvježenje u drugom dijelu. No tu su i trojica bez kojih je nezamisliv prvi sastav Bijelih: Niko Sigur, Zvonimir Šarlija te strijelac u dva uzastopna susreta Emir Sahiti.

Kod Dinama je manje problema, budući da bi protiv Rudeša trebala biti 'laganica'. Na listi su Mahir Emreli, nezamjenjivi Josip Mišić, Dino Perić, Kevin Theophile Catherine i Gabriel Vidović koji je sve više važan u igri Modrih.



Tagovi

GNK DinamoHajduksuspenzijaDerbiLokomotiva ZagrebNK RudešHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti