Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Liga prvaka stiže u Zagreb i Omiš: Dinamo i Olmissum domaćini Glavne runde natjecanja!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 07:45

Ždrijeb skupina održat će se 5. srpnja uz izravni prijenos na UEFA.tv-u.

Hrvatska će kao četvrta najbolje rangirana europska liga (u odsustvu Rusije) i u idućoj sezoni imati dva predstavnika u elitnom, ali za sada i jedinom europskom natjecanju u futsalu. Prvak Futsal Dinamo prvi će put zaigrati u Ligi prvaka, a viceprvak Olmissum treći. Podsjetimo, futsalska Liga prvaka sastoji se od Preliminarne, Glavne, Elitne runde te završnog turnira četiri najbolje momčadi Europe. Sve runde igraju se u sklopu turnira, a osvajači svakog turnira (ili tri najbolje momčadi određenih grupa Glavne runde) izborit će plasman u iduću fazu natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski predstavnici kreću od Glavne runde, koja se igra od 24. do 29. listopada, s time da će se Olmissum, zbog svojeg koeficijenta, pronaći u 'Putu A' koji se sastoji od četiri grupe sa 16 najbolje rangiranih momčadi te faze natjecanja iz kojih će tri najbolje-plasirane iz svake skupine izboriti Elitnu rundu. Dinamo, kojem će ovo biti debi u Ligi prvaka, kreće iz 'Puta B' Glavne runde natjecanja iz koje samo osvajači četiri skupine prolaze u Elitnu fazu natjecanja.

Velika vijest za hrvatski futsal jest ta da će oba hrvatska prvaka biti domaćini svojih grupa Glavne runde natjecanja!

Dinamo će se u Glavnoj rundi susresti s jednim od tri kluba - Kampuksen Dynamo (prvak Finske), JB Futsal Gentofte (prvak Danske) ili FC Stalitsa Minsk (prvak Bjelorusije) - te dva pobjednika skupina Preliminarne runde koja se igra od 22. do 27. kolovoza.

Dinamo je tako izbjegao najteže suparnike u toj fazi natjecanja, ali, s druge strane, nema pravo na kiks budući da samo osvajač skupine prolazi dalje.

Iz Futsal Dinama ostali su zagonetni po pitanju dvorane u kojoj će se Glavna runda Lige prvaka odigrati.

"Više informacija o ždrijebu Lige prvaka donosimo u narednim danima. Za sada napominjemo kako ćete ždrijeb uživo moći pratiti na Uefa.tv-u. Godišnje ulaznice vrijedit će i za Ligu prvaka, u prodaju će biti puštene pred početak sezone, a svi Plavi prijatelji za sezonu 2023/24 već sada mogu osigurati svoje mjesto u dvorani koja će ugostiti Dinamovu rundu Lige prvaka. U kojoj će se dvorani igrati, možda se pitate? Sve u svoje vrijeme…", objavili su na klupskim stranicama.

Olmissum, koji se nalazi u drugom 'potu' 'Puta A' će pak ugostiti nekog od tri istinska europska velikana - Barcelonu, Sporting ili Benficu (pot 1) - zatim nekoga iz pota 3 - Ayat (Kazahstan), Haladas (Mađarska), Luxol St. Andres (Malta), United Galati (Rumunjska) i nekoga iz pota 4 - Hil (Ukrajina), Differdange 03 (Luksemburg) i Etoile Lavalloise (Francuska).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Kalendar Lige prvaka 2023/24

Žrijeb Preliminarne i Glavne runde 5. srpnja

Preliminarna runda 22. - 27. kolovoza

Glavna runda 24. - 29. listopada

Ždrijeb Elitne runde 2. studenog

Elitna runda 28. studenog - 3. prosinca

Final Four 2. - 5. svibnja


Tagovi

FutsalFutsal Liga prvakafutsalFutsal DinamoMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti