PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Labrović za Germanijak:"Prerano je pričati o borbi za naslov, ali tu smo..."

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.01.22. | 21:30

Vratar koji je prošlo ljeto stigao sa Šubićevca izborio se za mjesto "jedinice" kod Gorana Tomića

Po povratku iz Umaga, Goran Tomić zadnju glazuru radi na Rujevici. Ondje se Rijeka priprema za nastavak prvenstva i aktivno sudjeluje u prijelaznom roku. Kapetan Smolčić novi je igrač Eintrachta iz Frankfurta ali ostaje u dresu Rijeke do kraja prvenstva dok je Ivan Tomečak otišao u Cipar.

Jedan od onih koji sigurno ostaje i koji će biti jaka karika Rijeke u toj borbi za naslov svakako je vratar Nediljko Labrović (22). U konkurenciji Zlomislića i Prskala, ovaj Sinjanin koji je prošlo ljeto stigao iz Šibenika izborio se za “pole position”.

“Iskreno, ja uvijek očekujem da sam na vratima. Nemojte me krivo shvatiti, ali kako bi trebao sportaš drugačije razmišljati. Tako se ponašam i radim na treningu. Biti vratar Rijeke je privilegij ali i obaveza. Konkurencija mi u Rijeci mi je jaka i to me tjera na svakodnevno potvrđivanje. Naši treninzi su uvijek na 100 posto i tu nema mjesta opuštanju, ali drago mi je ako je trener odlučio da sam taj s kojim kreće u sezonu”, rekao nam je Labrović u uvodu. Pripreme su završene, dojmovi iz Umaga uglavnom pozitivni.

“Malo nas je vrijeme na početku mučilo, ali s vremenom je to bilo sve bolje. Momčad je sjajno odgovorila na zahtjeve trenera, djelovali smo kompaktno, atmosfera je bila pozitivna i mislim da s jednim lijepim zanosom ulazimo u borbu za trofeje”.

A već prva postaja u toj borbi donosi gostovanje na Maksimiru. U Dinamu ne skrivaju da imaju neke neriješene račune s Rijekom

“Dinamo je uvijek zahtjevna utakmica, ali pogledajte naš raspored na početku. Koja nije? No, ako želimo ostvariti ciljeve onda se moramo pokazati u najboljem svijetlu i pokazati zašto je Rijeka na vrhu. I protiv Dinama u nedjelju i u utakmicama koje nas čekaju kasnije”.

Vratili smo se malo na “borbu za naslov”.

“Ja ne bih to tako rekao jer se time stvara opterećenje koje nam nije potrebno. U trenutku dok je do kraja prvenstva 16 utakmica, pričati o borbi za naslov možemo samo načelno. Prerano je. Rijeka mora imati svoj put. Biti svoja, čvrsta, pozitivna… A onda ćemo vidjeti što nam to nosi”.

Labrović je stanovnik Rujevice od ljeta. Dobro je krenuo u sezonu, branio je i na Maksimiru u utakmici protiv Dinama (3-3) da bi potom iščeznuo s vratiju. Pojavio se ponovno u prosincu te branio zadnje četiri utakmice. Već smo spomenuli da je u Rijeku stigao iz Šibenika.

“Odabrao sam Rijeku jer je zdrava sredina u kojoj svaki mladi igrač ima priliku pokazati ono najbolje što može. Odličan trener, sjajan grad i dobri navijači… Sve je to utjecalo na odluku da izaberem dolazak na Rujevicu”.

Osim prvenstva, Rijeka je u borbi za Rabuzinovo sunce. Posljednjih godina su se specijalizirali za Kup.

“Svjesni smo da smo debelo unutra u borbi na dva fronta. Ne treba bježati od realnosti i objeručke prihvatiti izazov, ali ponavljam da je još prerano govoriti o tome. Idemo polako. Uglavnom, pritiska nema”.

Pitanje je uopće s kojim kadrom Rijeka kreće u nastavak sezone. Vijesti iz transfer područja se smjenjuju kao na traci.

“To sigurno ne remeti našu koncentraciju već nam daje dodatni motiv. Svojevrsni putokaz nama koji ostajemo da uz predanost i veliki rad možemo očekivati slične scenarije i u našem slučaju”.

Ipak, eventualni odlazak Pavičića bi se itekako odrazio na Rijeku. Ipak je riječ o igrač koji nosi igru Rijeke.

“Meni je nezahvalno o tome govoriti. Još sam i golman. Ono što mogu reći jest kako je Pavičić odličan igrač koji puno pridonosi igri Rijeke. No, ima tu i mladih igrača koji čekaju svoju priliku”.

Labrović ne krije da prati zbivanja na Šubićevcu gdje je proveo tri godine.

“Nisu me iznenadili dobrom polusezonom. Čvrsti su, odlično posloženi. Sada su promijenili trenera i čujem da će davati priliku mlađim igračima. Ostao sam s nekima u kontaktu i bilo bi mi drago da iskoriste šansu”.


Tagovi

Nediljko LabrovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti