Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Labrović: I Livaji se može obraniti jedanaesterac ako ima loš dan, možda to bude baš ovaj četvrtak

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 08:56

Najbolji strijelac 1. HNL od 28 je ovosezonskih pogodaka čak pet sprašio Rijeci, od toga dva s bijele točke

Rijeka se u medijskoj zavjetrini priprema za finale Hrvatskog nogometnog kupa u četvrtak na Poljudu (19.00, HNTV i HTV2). A nije da se momčad s Kvarnera nema čime pohvaliti. Istina, ostvaren je najlošiji plasman otkako je Lige 10, četvrto mjesto, ali osvojeno je više bodova (4) i zabijeno više pogodaka (čak 20) nego prošle sezone (primljeno je samo pet više).

Međutim, sva ta statistika će postati sporedna dokopaju li se Riječani ove sezone trofeja, a baš statistika pokazuje da su majstori za Kup. Šest finala zaredom u kojima je sudjelovala slavila je Rijeka osvajanje Sunca, jedini poraz u završnim dvobojima dogodio joj se u prvom hrvatskom finalu 1994. godine, kad se još igralo na dvije utakmice (Croatia 2:0, 0:1). Ovaj put se odlučujući boj odvija u Splitu, na terenu najljućeg Rijekina rivala Hajduka, no ždrijeb je htio da Rijeka u tom Jadranskom derbiju bude formalni domaćin. A odlučeno je i da igra u svojoj na Poljudu sretnoj bordo kombinaciji dresova, nominalno gostujućoj…

Momčad Gorana Tomića živi za trofejni svršetak sezone, a posljednja prepreka nogometašima Hajduka pred vratima Rijeke bit će Nediljko Labrović, 22-godišnji čuvar mreže iz Glavica kraj Sinja, novopečeni hrvatski A-reprezentativac.

“S naše strane, ispunili smo sva očekivanja vodećih ljudi kluba. Izborili smo Europu, u finalu smo Kupa, među prve četiri momčadi u prvenstvu. Naravno da je moglo i bolje, ali ne trebamo žaliti za onim što je prošlo, okrećemo se budućnosti, a to je u ovom trenutku samo Hajduk”, najavljuje Labrović u intervjuu tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Četvrtak, 19.00: (1.80) Hajduk (3.70) Rijeka (4.40) 

Ove sezone u Prvoj HNL Rijeka je dvaput odlazila pjevajući s Poljuda, ali su Splićani također oba puta srušili Rijekinu utvrdu Rujevicu. Nedavno su doslovce protutnjali Kvarnerom, na semaforu je svijetlilo 0:3.

“Sigurno da nas taj poraz još boli, ali kako rekoh, zaboravili smo to već, ostavljamo prošlost, ne sjećamo se ni pobjeda ni poraza protiv Hajduka nego smo fokusirani na novi sudar u finalu. Kup je specifično natjecanje, a i atmosfera će biti vrhunska, u to uopće ne sumnjam. Jako mi je drago što će nas na Poljudu bodriti veliki broj naših navijača, tako da s te strane također imamo dodatni motiv. Pokazali smo već da možemo pobijediti Hajduk, trebamo sve dobro analizirati, dobro se spremiti, pa ćemo vidjeti čija će navečer biti fešta”.

Važna je i mentalna priprema. Poznata je ona “finala se ne igraju, finala se osvajaju”.

“Gledajte, za mnoge od nas ovo je prvi finale u karijeri. Mnogi od nas su mladi momci, no ja to vidim kao još jedan motiv koji nas pokreće. Svaki od nas vjeruje da može osvojiti ovaj trofej, meni je to tako normalno. Valjda svaki igrač na oovm sviejtu koji je igrao finale vjerovao je da u njemu može pobijetiti, bez obzira tko bio s druge strane – ili neka slabija ili sto puta jača momčad. Uz dobru pripremu i analizu koju već radimo I naš čvrst gard na terenu, mislim da će na Poljudu biti sve otvoreno”.

Riječanima će najveća prijetnja biti Marko Livaja. Najbolji strijelac naše lige je od 28 ovosezonskih pogodaka čak pet sprašio Rijeci, od toga dva s bijele točke (jesenas Zlomisliću). Livaja realizirao svih 12 kaznenih udaraca koje je pucao ove sezone…

“Ja se nadam da se Livaji može obraniti jedanaesterac, ako do toga uopće i dođe. Doduše, već mi je jednom zabio, nedavno na Rujevici, međutim, svi mi imamo loše dane. Možda i njemu bude loš dan u četvrtak, tko zna”, poručio je Labrović za SN.

Četvrtak, 19.00: (1.80) Hajduk (3.70) Rijeka (4.40)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Nediljko LabrovićHNK RijekaRabuzinovo SunceHrvatski nogometni kupHajdukPoljud

Ostale Vijesti