Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Labrović: “Htjeli smo pokazati da smo trebali biti prvaci, a tako ćemo igrati sve do kraja jer želimo Kup”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.04.22. | 13:51

Na Šubićevcu neće biti Velkovskog zbog tri javne opomene, ali nakon odrađene dvije utakmice suspenzije vraća se Krešić

Nediljko Labrović izborio se za ‘jedinicu’ kod Gorana Tomića. Rijeku do kraja sezone čeka još pet utakmica, četiri prvenstvene i finale Kupa na Poljudu. Momčad je trenutno četvrta na ljestvici, a tepaju joj da igra najljepši ili najbolji nogomet. Poglavito nakon uraganske igre i pobjede protiv Osijeka prošle subote.

“Bila nam je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica. Svi smo bili jako motivirani, poglavito stoga jer nam se spočitavalo ranije da nismo dovoljno zagriženi, da smo olako počeli shvaćati utakmice… Htjeli smo pokazati svima koji su sumnjali u nas da smo momčad koju se stvrano isplati gledati i da smo momčad koja je, da je bilo malo više sreće i drugačijeg spleta okolnosti, trebala osvojiti naslov prvaka”, govori Labrović u intervjuu za tiskano izdanje Sportskih novosti.

Čuvar mreže kluba čiji je nadimak - kada igra kao sada protiv Osijeka ili nekad protiv Dinama, Hajduka ili Real Madrida – Nevera s Kvarnera, na pitanje o crnoj rupi u zadnjih mjesec dana zbog kojih je njegova momčad u bodovnom zaostatku odgovara:

“Teško je reći, ali mislim da je bila došla takva faza, da u glavama nismo očito bili dovoljno spremni. Ne znam, jednostavno nije išlo. Nismo bili dobri u napadu, obrnai, možda je falilo i motiva, no ja bih to pripisao nesreći. I u tim utakmicama smo imali puno promašaja, vratnica, greda, prilika koje smo u dotadašnjem dijelu sezone pogađali. Splet nesretnih okolnosti udaljio nas je od prvog mjesta. Je li teret očekivanja bio pretežak? Stvarno ne znam što bih vam rekao na to, može biti da i jest, ali držim da je to bio nesretni crni niz i to je to”.

Rijeka ove subote (19.05) gostuje na Šubićevcu, odakle je trener Goran Tomić i gdje je do dolaska na Rujevicu branio Labrović. Šibenik je vjerojatno osigurao ostanak, ali ne znači da će Rijeci biti lagano.

“Spremamo se, maksimalno smo motivirani i želimo tu pobjedu kako bismo što spremniji, s boljom atmosferom i većim samopouzdanjem dočekali taj finale Kupa. Pamtim puno lijepih stvari iz Šibenika, emocija je tu, ali mi znamo što hoćemo. Maksimalan respect domaćinu, ali dolazimo po tri boda. Kriza? Iskreno, nisam puno ispitivao bivše suigrače, znam samo ono što pročitam u novinama, kad vidim kakav naslov. Bez obzira na sve, Šibenik ima dobru momčad i ne treba ga otpisivati”.

Budući da preostale prvenstvene utakmice služe Rijeci kao priprema za boj za Rabuzinovo Sunce s Hajdukom, Labrović se veseli dobroj prodaji ulaznica za taj 26. svibnja.

“Jako me veseli da ćemo imati velik broj navijača na Poljudu. Bit će to prvoklasan doživljaj, ambijent kakav Armada zna pripremiti nadam se da će se prenijeti I na Poljud. Kako se možemo odužiti? Ha, samo jednu stvar mogu obećati: ova će momčad gristi, prvo svaku utakmicu u prvenstvu, a potom i u tom finalu u kojem ćemo imati posebnu motivaciju, jer ipak je trofej u pitanju. Mogu naši navijači očekivati jedan muški, čvrsti gard. Mlada smo momčad, no sve ćemo učiniti da u tom raspletu sezone mi slavimo. Nadam se sličnoj utakmici kao protiv Osijeka u subotu, a onda se, uza sav respect Hajduku, nemamo čega bojati”, poručila je ‘jedinica’ Rijeke.

Dodajmo da na Šubićevcu neće biti Velkovskog zbog tri javne opomene, ali nakon odrađene dvije utakmice suspenzije vraća se Krešić.

1.HNL, 33. kolo

Petak, 29. travnja

Hajduk - Hrvatski dragovoljac, 18.00

Subota, 30. travnja

Slaven Belupo - Gorica, 17.00

Šibenik - Rijeka, 19.05

Nedjelja, 1. svibnja

Osijek - Istra 1961, 17.00

Lokomotiva - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Nediljko LabrovićHNK RijekaNK Šibenik

Ostale Vijesti