Igor Šoban/PIxsell
Igor Šoban/PIxsell

KTC trenira u Zagrebu s Dinamovim trenerom, a u Maksimiru ga spominju. Bi li njegov povratak imao smisla?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.09.23. | 08:03

Bivši stoper Modrih još uvijek je bez kluba, nakon isteka ugovora s Modrima i mogući je povratnik u Dinamo

Je li izgledan povratak još jednog bivšeg igrača u Maksimir? Naime, zadnjih se dana šuška da u Dinamu razmišljaju o novom anagažmanu Kevina Theophile-Cathrinea, da trener Sergej Jakirović ne bi imao ništa protiv kad bi Francuza opet imao u svlačionici. Odakle, uopće, ta priča o KTC-ovu povratku?

Kad mu je ljetos istekao ugovor, Dinamo mu nije ponudio novi po istim uvjetima, Kevin Theophile tražio je novi klub, imao je nekih ponuda i činilo se da će ubrzo naći novu sredinu. Međutim, ostao je 34-godišnji stoper bez kluba, ali je ostao i u Zagrebu. Uz neke kraće odlaske iz Hrvatske, čitavo je vrijeme ovdje, trenira s privatnim trenerom i čeka angažman. Da stvar bude bolje, KTC trenira s Dinamovim kondicijskim trenerom Stipom Marinom, članom Jakirovićeva stožera, mogao bi spremno dočekati Dinamov poziv pa, eto, i tu je poveznica. Uglavnom, kako doznajemo, nitko dosad nije Theophilea iz Maksimira zvao i ponudio mu povratak, ali nije isključeno da će netko to ovih dana učiniti. Jer, kao slobodan igrač, Theophile može potpisati u bilokojem trenutku.

A bi li njegov povratak imao uopće smisla? Često smo Theophilea kritizirali, 'hvatali' se za njegove kikseve, jer je činjenica ih je uistinu dosta i imao. Međutim, bilo je to dok je bio najplaćeniji Dinamov igrač i standardan prvotimac, takve su mu se greške događale dosta često. Ali, u ovom situaciji, ako bi KTC bio svojevrsni 'back up', vraćen u Maksimir kao slobodan igrač i uz neki manji ugovor ili 'na žeton', zašto ne? Theophileu se nikad nije dovodio u pitanje profesionalizam, igračko poštenje i karakter, uostalom, pokazao je i u zadnjim mjesecima ugovora, kad bi neki na njegovom mjestu već glavom odavno 'odlutali', da je potpuno fokusiran i spreman na sporednu ulogu. Kad god je dobio minutažu, odradio ju je s maksimalnim trudom! U momčadi je uvijek bio poštovan i prihvaćen, primjer mlađima, dakle, Jakirović bi odmah dobio igrača, na kojeg se može osloniti, ne samo na terenu već i izvan njega. Naravno, pitanje je uvijek u kakvoj je formi, jer dugo nije igrao, već je i u godinama, ali ionako KTC ne bi bio prva ili druga opcija, ulazio bi ponekad, ako zatreba, mogao bi pomoći svojim gardom i stavom na treninzima, u svlačionici. Ovaj današnji Kevin Theophile-Catherine ne bi bio skup igrač, ne bi bio stožerni igrač, ali bi svojoj ulozi mogao biti koristan za momčad, koju ponovno treba oformiti. Nakon povratka Ademija, povratak još jednog igrača iz te sjajne generacije, ne bi bio naodmet.

Hoće li do toga i doći, vidjet ćemo idućih dana. U svakom slučaju, Kevin Theophile je tu, trenira u Zagrebu, čeka pravu priliku za povratak na teren, a kako se može doznati iz nogometnih krugova, sigurno ne bi bio imun na Dinamov poziv.



Tagovi

Kevin Theophile-CatherineGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti