KAI PFAFFENBACH/Action Images
KAI PFAFFENBACH/Action Images

Kristijan Jakić za Germanijak: Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme, dobro će nam doći pauza za Božić

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 13.12.21. | 12:28

Bivši veznjak Dinama i povremeni reprezentativac Hrvatske u razgovoru za Germanijak osvrnuo se na svoj prvijenac u Bundesligi, a s njim smo odradili i veliki intervju kojeg ćete imati prilike pročitati kroz nekoliko dana na omiljenom vam sportskom portalu

Nakon što smo u Leipzigu ispratili prvijenac Joška Gvardiola u Bundesligi, zaputili smo se 400 kilometara dalje u Frankfurt.

Kristijan Jakić stigao je u posljednjim danima prijelaznog roka u Eintracht i od tada propustio tek jednu utakmicu. U nedjelju je igrao protiv Bayera iz Leverkusena.

“Kada sam vidio da si bio kod Joška i da je zabio gol, pomislio sam da bi mogao I meni donijeti sreću”, priznao je nakon utakmice u kojoj je zabio svoj prvijanac za Eintracht.

“Nema druge nego da i sljedeći vikend napravimo sličnu turneju”, odgovorili smo Jakiću kojeg znamo iz zajedničkih dana u Dinamu.

Za razliku od Leipziga, lokalne vlasti u Frankfurtu pustili su određen broj gledatelja na utakmicu. Nije to bila atmosfera o kakvoj smo slušali, ali bar nije niti bila grobna tišina. Iako, ruku na srce, Jakić je naviknut na prazne tribine iz HNL-a.

Unatoč tome što su u dvadesetak minuta dva puta morali po loptu u mrežu, do kraja utakmice Eintracht je zabio pet komada od kojih je onaj četvrti imao pečat hrvatskog reprezentativca. Bio je to ubačaj s lijeve strane, izbijena lopta na rub kaznenog prostora i egzekucija…

“Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme”, smijao se Jakić nakon utakmice dok nam je pokazivao stadion iznutra. Osmijeh je ionako njegov zaštitni znak, a nakon utakmice nije ga skidao s lica.

“Ušli smo loše u utakmicu, primili dva gola i slutilo je na loše. No, ova momčad ima karakter. Pokazali smo to u Europa ligi u kojoj smo prvi završili u skupini. Možda nam malo nedostaje svježine jer smo u stalnom pogonu, ali brzo će odmor”.

O dojmovima koje Jakić nosi iz sezone čitat ćete u razgovoru za Germanijak koji ćemo objaviti u idućim danima, ali načelno oni su i više nego dobri.

“Došao sam na samom kraju prijelaznog roka. Većina igrača trebali bi neki period u kojem bi se prilagodili novoj sredini. Niti sam ga tražio, niti sam ga dobio. Krenuo sam od početka kako znam i na kraju moram biti zadovoljan svime što mi se dogodilo u ovoj polusezoni. Od nastupa za Eintracht pa do reprezentacije za koju sam debitirao protiv Cipra”, jasan je Jaka.

Zimske dane u Frankfurtu Jakić provodi na relaciji stan - stadion. Situacija je takva da nema potrebe da riskira. Najčešće se druži s Filipom Kostićem, reprezentativcem Srbije i Ajdinom Hrustićem, Australcem koji vuče korijene iz BiH.

“Našli smo se na istim valnim duljinama. Pomogli su mi u adaptaciji, razvili smo prijateljstvo i sretan sam što me okružuju takvi ljudi”, priča Jakić kojem je u čestitku nakon prvijenca pohitao upravo Kostić. Pretrčao je cijeli travnjak da bi ga zagrlio. Dres s utakmice Jaka nije sačuvao. Dao ga je nekom djetetu na najglasnijoj tribini stadiona u Frankfurtu te time zaslužio ovacije.

“Pa vidite koliko ima djece na našoj utakmici. Eintracht ima veliku tradiciju koja je nešto posebno u svijetu Bundeslige, na nama je da činimo sve kako bi je održali na toj razini. To je misija kluba i svih nas koji smo dio tog sustava”

A da Eintrachtu ide dobro unatoč krizi, svjedočili smo u fan Shopu u sklopu stadiona gdje se na ulazak čekalo dvadesetak minuta. U njemu ima svega. Od igle do lokomotive. Možete odmah uzeti dresove, imaju i opciju kupnje orginalnih dresova s utakmica. Najbolje se prodaje “desetka” Filipa Kostića. Pitamo prodavača za Jakića…

“Sve bolje i bolje”, odgovorio je Nijemac. Nakon utakmice vjerojatno je to još malo otišlo prema gore.

A kada će Frankfurt u gornji dom Bundeslige, pitamo Jakića.

“Tu smo oko sredine ali vidjeli ste da imamo kvalitetu i igru za više. Pa Leverkusen je bio odmah iza Bayerna i Borussije Dortmund uoči ove utakmice. Možda smo malo energetski potrošeni pa će nam ova pauza za Božić dobro doći a onda se idemo potući za ta mjesta koja vode u Europu. Ne bi to bilo ništa iznenađujuće”, završio je Jakić o čijim ćete dojmovima iz Bundeslige i života u Frankfurtu moći pročitati u velikom razgovoru za Germanijak.


Tagovi

Kristijan JakićGermanijakEintracht FrankfurtBundesliga

Ostale Vijesti