KAI PFAFFENBACH/Action Images
KAI PFAFFENBACH/Action Images

Eintracht pronašao lijek za Apotekare: Gubili 0:2 pa utrpali pet komada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 19:31

Momčad Kristijana Jakića upisala je pobjedu senzacionalnim preokretom protiv Bayer Leverkusena, a u strijelce se upisao i hrvatski veznjak.

Eintracht Frankfurt je u 15. kolu njemačke Bundeslige na svom terenu s 5:2 slavio protiv treće momčadi prvenstva Bayera Leverkusena. Bila je ovo daleko najbolja partija momčadi Olivera Glasnera ove sezone. S nova tri boda popeli su se u gornji dio tablice, dok je Leverkusen povećao zaostatak za vodećim Dortmundom i Bayernom.

Utakmica je počela furiozno i loše po domaćine. Već u 5. minuti Leverkusen je vodio nakon munjevite akcije i dodavanja petom svog 18-godišnjeg čuda od djeteta Floriana Wirtza. Pogodak je postigao češki napadač Patrik Schick.

Petnaestak minuta kasnije Schik ponovno postižen pogodak, ovoga puta s bijele točke. Leverkusen vodi 0:2, a Čeh je došao do 14. pogotka u Bundesligi ove sezone, više od njega ima jedino Robert Lewandowski. Bayer se proteklih sezone često isticao kao momčad koja puno zabija, ali i prima. U ostatku utakmice mogli smo vidjeti kako gostujući sastav za razliku od napada ima dosta problema u obrani.

Najprije je minutu nakon drugog gola Leverkusena brazilski stoper Tuta smanjio njihovo vodstvo, a već u 30. minuti Jesper Lindstrom poravnao je na 2:2. Na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom, a u drugom dijelu uslijedila je potpuna ofanziva Frakfurta. Naposljetku je pet različitih igrača punilo mrežu gostiju.

Još jedan stoper Evan N'Dicka upisao se u strijelce i donio svojoj momčadi vodstvo u 50. minuti.

Kristijan Jakić povisio je na 4:2 u 66. minuti.

Konačnih 5:2 postavio je Djibril Sow sjajnim pogotkom desetak minuta kasnije.

Jakić i društvo u idućem kolu gostuju kod borussije Monchengladbach, a Bayer Leverkusen će igrati protiv Hoffenheima, svojih prvih pratitelja na tablici.


Tagovi

Eintracht FrankfurtBayer LeverkusenBundesliga

Ostale Vijesti