REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

Gvardiol zabio prvijenac u uvjerljivoj pobjedi Leipziga, kiks Borussije Dortmund, Hoffenheim četvrti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 17:27

Bayern stigao do pobjede nakon preokreta.

U 15:30 počelo je pet utakmica 15. kola njemačke Bundeslige. U 4:1 pobjedi Red Bull Salzburga nad Borussijom Monchengladbach, Joško Gvardiol zabio je svoj prvijenac u dresu Bikova, u 21. minuti Angelino je centrirao, a 19-godišnji hrvatski reprezentativac glavom je zakucao za 1:0 vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Gvardiola možete pogledati OVDJE.

Do odmora Leipizg je otišao na prednost od 2:0 pogotkom REUTERS/Pascal Rossignol (VIDEO), a preostala tri gola pala su u samoj završnici dvoboja. Ramy Bensebaini donio je nadu Borussiji M. u povratak golom u 88. (VIDEO), no sve je bilo riješeno u sudačkoj nadoknadi kada je Christopker Nkunku zabio za 3:1 (VIDEO), a konačni rezultat postavio je Benjamin Henrichs u 94. (VIDEO).

Gvardiol je u 81. dobio žuti karton, a Dani Olmo nije igrao zbog ozljede.

Bayern je stigao do 2:1 pobjede nad Mainzom iako je gostujuća momčad na odmor otišla s prednosti pogotkom Karmina Oniswoa u 22. minuti (VIDEO). Bavarci su izjednačili u 53. pogotkom Kingsleyja Comana (VIDEO), a preokret i pobjedu domaćinima donio je Jamal Musiala u 74. (VIDEO).

Tom pobjedom Bayern je pobjegao Borussiji Dortmund na šest bodova zaostatka. Dortmunđani su nakon poraza od Bayerna u prošlom kolu danas remizirali kod Bochuma (1:1). Sebastian Polter doveo je domaćine u vodstvo u 40. (VIDEO), Mariusu Wolfu u 54. je poništen pogodak za izjednačenje, a Borussia je uspjela stići do boda u 85. kada je Julian Brandt zabio na asistenciju Erlinga Haalanda (VIDEO). Marin Pongračić cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

Andrej Kramarić odigrao je 68. minuta u pobjedi Hoffenheima kod Freiburga (2:1). Hoffenheim je stigao do pobjede pogotkom Chrisa Richardsa u 94. minuti, stigao do četvrte pobjede u nizu i preskočio Freiburg na četvrtom mjestu ljestvice.

15. kolo Bundeslige (subota):

Bayern - Mainz 2:1

Bochum - Borussia Dortmund 1:1

Freiburg - Hoffenheim 1:2

Hertha - Arminia Bielefeld 2:0

RB Leipzig - Borussia Monchengladbach 4:1

Wolfsburg - Stuttgart, 18:30



Tagovi

RB LeipzigJoško GvardiolBayernBorussia DortmundBorussia MönchengladbachAndrej KramarićHoffenheim

Ostale Vijesti