REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Kramarićev agent najavio zimski transfer napadača Vatrenih, a komentirao je i Livaju, Baturinu i Šutala

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 11:57

Vincenzo Cavaliere dobro poznaje talijansko nogometno tržište

U današnje vrijeme, kad nogometaši prilično često mijenjaju klubove, raritet je da jedan igrač u istoj sredini ostane punih osam godina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Baš toliko proveo je Andrej Kramarić u Hoffenheimu (prvih šest mjeseci na posudbi iz Leicestera) no izgleda da je došlo vrijeme za promjenu.

Ostavio je Kramarić dubok trag u Bundesligi, za Hoffenheim je odigrao 267 utakmica i postigao 123 pogotka u svim natjecanjima, čime je postao najbolji strijelac u klupskoj povijesti.

Ugovor mu traje do ljeta 2025. godine, a njegov agent Vincenzo Cavaliere izjavio je talijanskim novinarima kako bi napadač hrvatske reprezentacije već u siječnju mogao napustiti Njemačku.

“Kramarić prati zbivanja u Italiji i uvjeren sam da može biti starter u bilo kojoj momčadi. Hoffenheim ga želi zadržati, ali tržište je nepredvidljivo. Profil Andreja Kramarića je privlačan brojnim velikim klubovima. Dosta toga bi se moglo dogoditi vrlo brzo”, najavio je Cavaliere.

"Andrej je sigurno jedan od najopasnijih igrača hrvatske reprezentacije. Riječ je o kreativcu kojemu su golovi u krvi. Za Italiju će sigurno biti opasnost broj 1 na Euru: nepredvidiv, iznimno inteligentan, teško ga je markirati jer se uvijek ubacuje između linija".

Bologna, Inter i Milan su klubovi koji bi mogli u siječnju potražiti napadačko rješenje, ali Cavaliere odmah eliminira iz priče Bolognu.

"Ne vjerujem da Bologna može biti opcija, cijena je previsoka."

Kramarić ima 32 godine, a tržišna vrijednost procijenjena mu je nakon Transfermarktova ažuriranja na šest milijuna eura. Karijeru je započeo u Dinamu, bio je na posudbi u Lokomotivi, a potom je preko Rijeke otišao u Leicester u kojem nikad nije dobio pravu priliku, ali piše mu se naslov iz sezone 2015./16.

Što se tiče Marka Livaje, Cavaliere je svjestan kako je njegov odlazak iz Hajduka teška opcija.

"Livaja je postao nogometna legenda u Hrvatskoj. On puni stadione, njegov dres je najprodavaniji u povijesti Hajduka, Hajduk je došao do broja od 105 tisuća članova zahvaljujući njemu. Govorimo o nogometnoj ikoni."

Postoji interes za Martina Baturinu koji se povezuje uz Atalantu.

"Baturina je talentiran igrač, odlične tehnike i pregleda igre. Za njega je zainteresirano nekoliko klubova, dobro bi se snašao u Bergamu."

Atalanta se spominjala i oko Josipa Šutala, ali Cavaliere ga još ne vidi u Italiji.

"Moje mišljenje je da će ostati u Ajaxu. Nisam siguran da je Atalanta spremna sada potrošiti 25 milijuna eura", poručio je Cavaliere za Sportitalia.com. (G)



Tagovi

Vincenzo CavaliereZimski prijelazni rok 2024.Andrej KramarićMarko LivajaMartin BaturinaJosip ŠutaloHrvatska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaHoffenheimAjaxHajdukAtalantaBologna

Ostale Vijesti