EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Uwe Koch
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Uwe Koch

FOTO Drastičan pad Hrvata u Bundesligi: Samo jednome je porasla vrijednost na TM-u, znate li kome?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 14:11

Možda ćete se prije sjetiti nekih drugih imena, nego li što će vam na pamet pasti taj igrač poratnika u elitni rang

Stigle su nove tržišne vrijednosti igrača u Bundesligi prema popularnom Transfermarktu. Na početku godine postojala je razlika u tržišnoj vrijednosti od samo 5 milijuna eura između Floriana Wirtza i Sergea Gnabryja, a danas je zvijezda Bayer Leverkusena 55 milijuna eura ispred. Pet igrača iz četiri različita kluba dobilo je unapređenje od 10 milijuna eura ili više, dok su Borussija Dortmund i Bayern u sklopu ažuriranja tržišne vrijednosti koje je uključivalo 498 igrača Bundeslige ispali najveći gubitnici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A Hrvatska vojska u Njemačkoj? Pa i nije se baš proslavila na kraju godine. Zapravo, svima je cijena stagnirala ili pala, osim jednom igraču, a teško da biste iz prve pogodili kojem. Radi se o Mateju Maglici koji igra za Darmstadt. Njegova je vrijednos skočila za pola milijuna i sada iznosi ukupno dva milijuna eura. Njegov klupski kolega Bartol Franjić za je pao za jednaku razliku od 500 tisuća pa mu sada kraj imena stoje dva i pol milijuna, umjesto tri dosadašnja.

Augsburgov David Čolina nalazi se na jednom milijunu nakon što se također spustio za pola miljuna, dok je Kristijan Jakić pao za čak milijun i pol, no kraj imena mu je i dalje ugodnih 5,5 milijuna eura. Hrvoje Smolčić je ostao na svoja četiri, baš kao što je Dion Drena Beljo na šest i pol.

Najveći su pad imala zapravo najveća hrvatska imena Bundeslige - Lovro Majer, Josip Juranović, Josip Stanišić i Andrej Kramarić. Svakome od njih 'nestala' su po dva milijuna eura tržišne vrijednosti.


S 15 milijuna eura, Wirtz je osigurao najveće povećanje tržišne vrijednosti i postao tek treći njemački igrač koji je probio referentnu vrijednost od 100 milijuna eura.

"Nakon nekoliko fantastičnih nastupa ove sezone, Wirtz je sada postao dio ekskluzivnog 'kluba od 100 milijuna eura'. Bilo da se radi o kreativnosti, opasnosti ispred gola ili izvanrednim situacijama jedan na jedan - Wirtz nudi zanimljiv profil na tržištu transfera i bit će u bilježnicama svakog vrhunskog kluba", rekao je administrator tržišnih vrijednosti Transfermarkta Tobias Kröger.




Tagovi

BundesligaAndrej KramarićJosip JuranovićLovro MajerMatej Maglica

Ostale Vijesti