Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Lovren i Kramarić? Bilo bi super, ali...

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.12.23. | 09:00

Koliko je realno očekivati povratak dvojice istaknutih reprezentativaca u Maksimir?

Odjednom se odnekud pojavila informacija, tko zna kojim putem, da bi se Dejan Lovren mogao vratiti u Dinamo. I, naravno, kako to obično ide, svakom daljnjom usmenom predajom, Lovren je 'sve bliže' Maksimiru, ne sumnjamo da bi za koji dan to već bio gotov posao i puka formalnost. No, stvarnost je ipak drukčija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, u Dinamu postoji ideja Lovrenova povratka i ona nije nova. Kao što postoje i druge ideje i reazmišljanja. Međutim, kako doznajemo, nije se po tom pitanju otišlo dalje od ideje i šaputanja kako bi bilo super kad bi Dejan Lovren karijeru završio u Dinamu. Ima sad 34 godine, Lyon u kojem igra nije u najboljoj situaciji, štoviše, u vrlo je teškom stanju. Pa, onda krene priča, ako se Lyon odluči na veliki šoping i ulaganje u momčad, možda bi Lovren u tom slučaju bio višak, jer je ipak već u visokim godinama, zašto se tada ne bi vratio u Dinamo? Ne sumnjamo da je takav rasplet, kao i svaki u nogometu, moguć, ali je isto tako i daleko od realizacije.

Prvo, Lovrena još nitko nije nazvao i pitao za planove, osnovni je problem, što ga i nema tko nazvati, jer Dinamo nema sportskog direktora! No, to je već stara priča... Drugo, trebalo bi se štošta poklopiti, Lovren doista osjetiti da u Lyonu više nije u planovima, klub ga pustiti besplatno ili uz minimalnu odštetu, morao bi se on odreći ipak velikog novca, jer u Dinamu sigurno ne bi mogao imati višemilijunska primanja. Lovrenu ugovor s Lyonom traje do ljeta 2025., što opet znači da bi opcija povratka, ako je uopće realna, izglednija bila idućeg ljeta nego sad na zimu. Bio bi, vjerojatno, pun pogodak kad bi mladi Dinamovi stoperi, Moreno Živković, Jakov Gurlica i ostali, stasali uz Lovrena, međutim, da zaključimo, ta je ideja još vrlo, vrlo daleka i u ovom trenutku djeluje kao čisti SF.

Slična je, zapravo, Lovrenova situacija s onom Andreja Kramarića otprije nekoliko mjeseci. Tada je isto tako, pomalo sramežljivo, kroz maksimirske hodnike puštena ideja o povratku nekadašnjeg 'Plavog 9'. No, Kramarić je u Hoffenheimu i dalje prva zvijezda, važan kotač u reprezentaciji, ugovor s njemačkim klubom, kao i Lovrenu, traje mu do lipnja 2025. i doista je utopija u ovom trenutku čak i maštati o njegovom povratku. Jednog dana, možda da, jer Krama je Dinamovo dijete, u Maksimiru nije ostavio trag, kakav je želio, iz tog razloga Dinamo će mu uvijek potencijalna opcija. Hoće li se ostvariti, to je drugo pitanje, tko zna kamo će Kramu odvesti nogometni put i hoće li ga ikad spojiti s Dinamom.

Da zaključimo, ideja o povratku Dejana Lovrena, koja ključa u nekom od maksimirskih lonaca, svakako je intrigantna, možda čak i nije nemoguća misija, barem od idućeg ljeta. Ali, pred Dinamom je zima velikih izazova, prijelazni rok u kojem se puno očekuje i u Maksimiru moraju zasukati rukave i krenuti u realizaciju realnih i neophodnih poslova. Primjerice, ako misle da je Arber Hoxha pojačanje za proljeće i lov na naslov, onda trebaju što promptnije to i riješiti, pogotovo jer je jasno da je igračev izbor - Dinamo! Nema se više što čekati. A Lovren i Kramarić, ako se jednog dana otvori mogućnost, ako će oni htjeti, naravno, tko bi to propustio!




Tagovi

Dejan LovrenAndrej KramarićGNK Dinamo

Ostale Vijesti