EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Michael Weber
EXPA/ Eibner-Pressefoto/ Michael Weber

Kramarić: "Pitanje je kad ću se vratiti, ozljeda ne izgleda najbolje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.10.23. | 09:16

Najbolji strijelac Hrvatske u posljednje vrijeme ozlijedio se na utakmici Bundeslige protiv Borussije Dortmund i upitan je za ključne dvoboje reprezentacije u studenom.

Hrvatska nogometna reprezentacija u listopadski ciklus kvalifikacija ušla je bez, praktički, cijelog napada. Andreja Kramarića, Ivana Perišića, Luke Ivanušeca, Mislava Oršića nije bilo zbog ozljeda, Bruno Petković stigao je nedovoljno spreman, a Marko Livaja odbio je izbornikov poziv. Bez praktički cijelog napadačkog arsenala, koji je posljednjih godina gurao Hrvatsku, Vatreni su izgubili od Turske i Walesa i kompromitirali svoj status na Euru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Kramarić je još od kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, jedan od ključnih igrača reprezentacije, a posebno efikasan bio je u 2023. u kojoj je zabio četiri pogotka u šest susreta za Vatrene. No, njegov doprinos Dalićevoj reprezentaciji nije samo golgeterski, već je zagrebački napadač igrač koji može pokriti sve napadačke pozicije, sudjeluje u igri, asistira, navlači protivničke braniče na sebe...

Bez njega na terenu, Hrvatska je izgledala dosta jalovo i bezopasno, a veliko je pitanje hoćemo li na Kramu moći računati u odlučujućim utakmicama za plasman na Euro protiv Latvije i Armenije u studenom.

"Ozljeda ne izgleda baš najbolje. Navodno je bila ruptura čak devet centimetara, to praktično još nitko nije vidio u nogometu, da je netko nekoga doslovno tako prebio. Pitanje je kad ću se vratiti. Tek sam početkom ovog tjedna počeo hodati normalno, što je nevjerojatno jer sam se ozlijedio prije gotovo dva tjedna! Nadam se da bih mogao sanirati ozljedu kroz mjesec dana, ali je sve to upitno. Mogla bi biti i duža stanka. Vidjet ću kako ću se osjećati, ali trenutno ne izgleda najbolje...", rekao je Kramarić Draženu Antoliću iz Sportskih novosti.

Andrej Kramarić se ozlijedio na utakmici Bundeslige protiv Borussije Dortmund kada je morao napustiti igru u 87. minuti. Ova ozljeda bit će veliki hendikep i za njegov klub koji je sjajno startao u novu sezonu Bundeslige te nakon sedam utakmica drži peto mjesto s četiri boda manje od vodećeg Bayera. Kramarić je ove sezone zabio šest pogotka uz asistenciju u sedam dvoboja za Hoffenheim. (nr)



Tagovi

Andrej KramarićHoffenheimHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024EUROEuro 2024Bundesliga

Ostale Vijesti