Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Istra je ponovno uspjela: Unatoč porazu u Gradskom vrtu Puljane ćemo i iduće sezone gledati u 1.HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 18:58

Tvrda utakmica pripala Osijeku.

Osijek je svladao Istru i tako pobjedom zaključio najbolju sezonu u povijesti. S druge strane, Istrani su se i ove sezone spasili nakon što su prvenstvo završili s bodom više od zadnjeg Varaždina koji je izgubio u Koprivnici.

U Gradskom vrtu nije se igrala najbolja utakmica ove sezone, a sve bitno dogodilo se u posljednjih 15 minuta oba poluvremena. Kleinhesler je doveo Osječane u vodstvo u 34', a izjednačio je Ivančić sedam minuta kasnije (41'). Konačni rezultat postavio je mladi Dion Drena Beljo u 92.

Nenad Bjelica protiv Istre nije mogao računati na čak 15 igrača no opet je istrčao s prilično jakom postavom. Kvalitetna je posebno bila veza u kojoj su ordinirali Žaper i Pilj, ispred njih Kleinheisler, a na krilima Bohar i Bočkaj. U vrhu napada krenuo je Gyurcso koji će ubrzo napustiti Gradski vrt,

Dnijel Jumić nije mogao računati na suspenidranog Taichija Haru te je ostanak tražio s Gržanom, Ivančićem i Vukom u ofenzivnoj liniji te Špoljarićem, isturenim u vru napada.

Dvoboj u Gradsom vrtu igrao se bez izglednih prilika sve do 22. kada je Gyurcso probao glavom, no Ivan Lučić je sigurno otklonio opasnost.

Nakon prilično dosadnih pola sata, gledali smo jako zanimljivu završnicu poluvremena. Kleinhesler se oslobodio Šutala, opalio s 20 metara i pogodio donji desni kut Istrinog pogotka. – 1:0

Bohar je ubrzo mogao udvostručiti prednost Osijeka, no Lučić je bio siguran.

A onda, u 41. minuti, Istra je izjednačila! Nakon što se lopta odbijala poslije kornera gostiju, ista je stigla do Ivančića koji lijevicom lijepo matira Ivušića za izjednačenje. – 1:1

Osijek je u prvom dijelu bio bolja momčad, domaćini su imali 60 posto vremena loptu u svojim nogama, više udaraca i izglednih prilika. No, s obzirom na rezultate na ostalim utakmicama, Istra je u tom trenutku bila osma na prvenstvenoj ljestvici.

Početkom nastavka Jumić je umjesto Vuka u igru ubacio Hassane Bandea.

U nastavku utakmice gledali smo reprizu prvog dijela. Iznimno dosadnih i nesadržajnih prvih 35 minuta i jako zanimljivu završnicu. Osijek je kontrolirao tijek utakmice, držao loptu u svojim nogama, a činilo se kako su se obje momčadi zadovoljile remijem.

Ona je u periodu od 73. do 75. Bande propustio dvije stopostotne šanse kojima je mogao riješiti pitanje Istrinog ostanka. Prvo je nakon kombinacije sa Stefanom Lončarom pogodio stativu, Ivušić je već bio svladan. U drugom pokušaju, Bande je pogodio ravno u domaćeg golmana. I kada se činilo da će ekipe podijeliti bodove, Osijek je zabio.

U 93. minuti utakmice pobjednički pogodak Osijeku donio je stasiti junior Dion Drena Beljo za konačnih 2:1.

Tako je Osijek pobjedom zaključio najbolju sezonu u povijesti, a Istra je unatoč porazu ostala u ligi.



Tagovi

Nenad BjelicaDion Drena BeljoJosip IvančićLaszlo Kleinheisler

Ostale Vijesti