Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Kovačić: "Nije lako kada vam nedostaju veliki igrači, ali trebamo svi dati više od sebe za pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.12.23. | 10:42

City u srijedu igra protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka prije gostovanja Crystal Palacea u subotu. Zatim slijedi Svjetsko klupsko prvenstvo prije gostovanja kod Evertona i domaćinstva Sheffield Unitedu za zatvaranje 2023. godine

Mateo Kovačić kaže da će Manchester City morati podići svoju razinu dok su bez ključnih igrača ako žele ostati u utrci za naslov u Premier ligi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, aktualni prvaci su došli do pobjede od 2-1 kod Lutona u nedjelju, učinili su to bez ozlijeđenog najboljeg strijelca Erlinga Haalanda, koji je bio izvan stroja zbog prijeloma stopala, no Guardiola ga očekuje opet vidjeti na travnjaku možda već protiv Crystal Palacea ili barem spremnog za Svjetsko klupsko prvenstvo. Nizozemski 23-godišnjak, koji je ove sezone zabio 19 golova će vjerojatno propustiti Ligu prvaka u srijedu u Beogradu gdje će se City suočiti s Crvenom zvezdom i subotnji susret kod kuće s Crystal palaceom. Krilni napadač Jeremy Doku također je ostao van pobjede na Kenilworth Roadu zbog ozljede mišića, pridruživši se Kevinu De Bruyneu koji je dugo odsutan među onima koji nisu dostupni Pepu Guardioli dok njegova momčad želi uhvatiti zaostatak od četiri boda za vodećima Liverpoolom.

"Očito su nam nedostajali ključni igrači poput Erlinga i Kevina, nikad nije lako kada vam nedostaju tako veliki igrači. Ali oni nisu u ovom trenutku ovdje, trebamo svi dati 10, 20 posto više kao što smo mi dali (u nedjelju) i onda možemo pobjeđivati ​​utakmice", rekao je Kovačić.

Ova pobjeda bila je prva Cityjeva u pet utakmica nakon remija protiv Liverpoola, Tottenhama i Chelseaja, prije prošlotjednog poraza od Aston Ville. Eventualna pobjeda protiv Palacea će ih pomaknuti na bod od vrha. Bernardo Silva i Jack Grealish svaki su zabili u razmaku od tri minute drugog poluvremena i preokrenuli utakmicu nakon što su golom Elijaha Adebaya na kraju prve četvrtine bili suočeni s petom uzastopnom utakmicom bez pobjede.

"Momčad je bila samouvjerena jer smo igrali dobro. Nismo imali loše rezultate, samo nekoliko remija gdje smo mogli pobijediti. To je nogomet, ali onda se radi o tome kako se vraćaš, a mi smo se vratili u dobrom smislu", rekao je Kovačić i dodao:

"Velika tri boda. Pokazali smo sve u svemu odličan nogomet, pogotovo u prvom poluvremenu igrali smo jako dobro, našli smo dosta igrača u džepovima što i želimo. Kad radiš svoje i inzistiraš, golovi dolaze. Mogli smo zabiti i više, ali zadovoljan sam s tri boda. Vidjeli smo u posljednjim utakmicama da se velike momčadi ovdje mogu mučiti. Pokazali smo da i u ovakvim okolnostima možemo dati sve od sebe i igrati dobar nogomet. Ova momčad je kroz godine pokazala da su tu u teškim trenucima, a opet su bili tu i u nedjelju)."

City u srijedu igra protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka prije gostovanja Crystal Palacea u subotu. Zatim slijedi Svjetsko klupsko prvenstvo prije gostovanja kod Evertona i domaćinstva Sheffield Unitedu za zatvaranje 2023. godine. (g)



Tagovi

Mateo KovačićManchester CityCrvena zvezdaPremier ligaLiga prvaka

Ostale Vijesti