Screenshot aftv-online.
Screenshot aftv-online.

Bjelica uoči okršaja s Real Madridom: "Bellingham? Za mene kao Hrvata je Modrić njihov najbolji igrač! Volio bih biti trener u Španjolskoj"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 11.12.23. | 18:10

Hrvatski je strateg jednim potezom iznenadio okupljene novinare

Union Berlin može se kvalificirati za nokaut fazu Europske lige ako u utorak kod kuće pobijede Real Madrid Judea Bellinghama (21 sat).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nenad Bjelica je nedavno sjeo na klupu posrnulog bundesligaša, a njegovi prvi rezultati su pozitivni: remi 1-1 s Bragom u Ligi prvaka, a nakon toga su njegovi igrači svladali i Borussiju Mönchengladbach 3-1 u Bundesligi u subotu. Union više ne može izboriti nokaut za Ligu prvaka, ali će imati priliku za ekvivalente Europske lige ako pobijede, a Braga izgubi od Napollija u drugoj utakmici skupine C.

"Veselimo se utakmici protiv Reala, spremni smo, nakon utakmice za vikend smo se regenerirali, odradili trening, siguran sam da ćemo sutra od 21 pokazati sjajnu izvedbu", rekao je Bjelica u uvodu konferencije za novinare.

Kratko je govorio i o svome kadru. Sheraldo Becker je vodeći strijelac Uniona u Ligi prvaka, zahvaljujući njegova dva pogotka protiv Brage u 2. kolu, ali je upitan za ovaj susret, iako Bjelica kaže da je trenirao i da bi mogao zaigrati.

"Sheraldo je trenirao s nama, mogao bi biti u momčadi za utakmicu, vidjet ćemo. Što se tiče igrača koji nisu prijavljeni za Ligu prvaka, tako je kako je, to moramo prihvatiti, fokusirat ćemo se na igrače koje imamo i uvjeren sam da ćemo pokazati svejedno odličnu predstavu."

Što vas uvjerava u to?

"Ne moramo puno govoriti o Realu, znamo tko su i koliko znače u svjetskom nogometu. Ali mi smo odigrali odlično i kada nakon toliko vremena opet pobjedite, onda idete samopouzdano u iduću utakmicu. To je jedino što očekujem od svojih igrača. Ako to ponovimo, onda sam siguran da ćemo biti odlični."

Real je na vrhu skupine sa savršenih pet pobjeda od pet odigranih utakmica, a Bellingham je postigao četiri od svojih 13 golova u ovosezonskom natjecanju, kao i 16 u ukupno 18 utakmica. Engleski mladić ima problema s ramenom, ali Carlo Ancelotti kaže da će svaka operacija zasad biti odgođena.

"Jedan je do najboljih igrača na svijetu. Respektiramo ga, kao i sve igrače Reala. Za mene, kao Hrvata, Modrić je najbolji igrač Reala, ali Bellingham je jedan od najboljih, u sjajnoj formi, zabija golove, radi razliku, težak je za čuvati i sigurno će zahtjevati puno posla od nas da ga uspijemo pokriti", rekao je Bjelica na tečnom španjolskom jer je i pitanje bilo za španjolske medije pa je iznenadio okupljene njemačke novinare koji nisu znali da hrvatski strateg priča i taj jezik.


Kako pobijediti Real Madrid?

"Moramo napraviti ono što smo napravili za vikend, onda sam uvjeren da imamo velike šanse svladati Madrid. Moramo biti perfektni, to je jasno, ali morali smo biti i protiv Gladbacha pa smo to uspjeli i dozvolili smo im minimalno šansi. Znamo da je i Gladbach opasna momčad, ne na razini Real Madrida, koji je u sjajnoj formi, pet od pet pobjeda u Ligi prvaka, ali siguran sam da možemo sutra pobijediti budemo li na nivou kao protiv Gladbacha."

Prije 27 godina igrali ste protiv Real Madrida. Kako se prisjećate te utakmice?

"Osjećao sam se sjajno u Španjolskoj, bio sam ondje sedam godina, pet i pol u prvoj, zatim još dvije i pol u drugoj ligi s Las Palmasom. Imam lijepe uspomene, kad god mogu idem u Španjolsku na odmor. Nisam kao trener radio u Španjolskoj do sada, ali u budućnosti mi je to možda neki cilj. Protiv Real Madrida igrati kao igrač ili trener je najviši nivo što možete doživjeti. Veselim se sada kao što sam se i tada veselio kao igrač, a nadam se da ću u budućnosti imati još prilike igrati protiv njih."

Koju će ulogu imati kapetan Christopher Trimmel?

"On je naš drugi kapetan, bitan igrač, respektiram ga i sve što je učinio, ali u prve dvije utakmice smo stavili Juranovića u igru, mislim da je dobro odradio utakmice i Christopher će sigurno u budućnosti dobiti svoje minute, a sutra ćemo vidjeti. Računamo na njega normalno, kao kapetana i jako bitnog igrača."

Jeste li u pripremama za utakmicu gledali utakmice u kojima je Real nekad prije igrao utakmice koje im možda nisu rezultatski toliko bitne ili su protiv manje poznatih protivnika ili gledate samo posljednje utakmice?

"Gledam samo aktualno. Znamo da igraju drugačije nego ranije kao što su igrali s Benzemom. U posljednjoj utakmici su im se neki igrači povrijedili, osobito među napadačima, puno su mijenjali posljednjih tjedana. Govorili smo o svemu, kako Real igra, cijela sezona je slična od utakmice do utakmice, ali naravno moramo karakteristike igrača koji su u tom trenutku na terenu gledati i onda svoju taktiku pripremiti prema tome."

Jeste li se kao trener po nečemu ugledali na Ancelottija ili uzeli nešto njegovo u svoj stil?

"Imao sam čast jednom ga posjetiti, prije 8-9 godina, imamo zajedničkog prijatelja. Bio sam na jednom treningu i upoznao ga. Nije on jedini, ima puno trenera od kojih sam skupljao znanje o poslu, on je trener koji je osvojio sve u nogometu, top trener, ne mogu reći ništa novo, osim da je uvijek donosio najbolje, bez obzira gdje je trener bio."

Kakve uspomene imate na Olimpijski stadion na kojemu Union igra svoje domaće utakmice Lige prvaka?

"Finale Kupa nažalost, protiv Bayerna kada sam se ozlijedio utakmicu ranije pa nisam mogao igrati. Utakmice protiv Herthe... Tada nismo bili ovdje, bila je to 2004. godina.", zaključio je kratko Bjelica.




Tagovi

Union BerlinNenad BjelicaLuka ModrićReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti