Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Kopić službeno predstavljen kao novi trener Dinama, Barišić: "Krznar može birati mjesto u klubu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.12.21. | 11:31

Dinamo je u reguliranim uvjetima predstavio vd. trenera koji će voditi momčad barem do kraja polusezone

U Maksimiru su odlučili selektirati tko smije na press konferencije prema vlastitom nahođenju. Valjda da ne bi slučajno bilo neugodnih pitanja poput onog koji se emotikon sprema nakon nedjeljnog derbija. Ili ispadanja iz Kupa.

Potom su i zabranili live stream s obraćanja naciji a iz nekog razloga nisu htjeli sami prenositi… Da imaju kontrolu nad informacijom ali zato i imaju 1500 navijača na utakmici. No, kako bilo, danas su ponovili sve ono što se znalo od prije. Željko Kopić je novi trener Dinama. Privremena opcija trajat će do kraja polusezone.

“Zamolili smo direktora škole da preuzme momčad”, objasnio je predsjednik kluba Mirko Barišić usput kazavši kako je pred Krznara stavljeno ostvarenje tri cilja, ali i da je izvjesno da to neće više biti moguće. No, Kup je ionako najmanje bitan.

“Što se prvenstva tiče, a koje nam je najbitnije, vjerujem da ćemo s novim trenerom postaviti realne izglede da se i ove sezone borimo za naslov prvaka”, rekao je Mirko Barišić.

O Krznaru se pričalo biranim riječima. Barišić je rekao da mu je žao što nije uspio napraviti dobre rezultate, ali da je njegova ostavka moralan čin za koji se očekuje da se reflektira mentalnim šokom za svlačionicu.

“Krznar ima izbor i to izjavljujem u ime uprave. Mi ga želimo zadržati a koje mjesto želi u klubu ovisi o njemu” - otkrio je Barišić i završio s temom Krznar.

Potom je riječ dobio Željko Kopić koji je jasno istaknuo da je dio Dinamove obitelji, pohvalio se uspjesima u infrastrukturi koje je za njegova mandata napravljena u Maksimiru i da od 12 natjecateljskih ekipa čak deset nalazi se na prvome mjestu. Ono što Kopić nije rekao jest da su lani rezultati škole bili dosta loši pa za posljedicu gledamo juniore Hajduka u Ligi prvaka.

“Stajali smo iza Damira i ekipe i vjerovali da će se rezultati popraviti. Uprava je obavila razgovor sa mnom i kao djelatnik kluba koji živi svakodnevno za Dinamo stavio sam se na raspolaganje”, objasnio je novi trener Dinama koji još nije sastavio stručni stožer. Danas će trening voditi Alen Peternac a nagađa se kako su s Krznarom otišli Ferdo Milin, Mihael Mikić i analitičar.

Potom se Kopić još malo pohvalio da je u Hajduku imao jako kvalitetne rezultate u jednom periodu i da svoju ambiciju ne stavlja u prvi plan. Olakšavajuća okolnost bit će mu činjenica da je bio u svakodnevnom kontaktu s Krznarom ali i da će pravu atmosferu osjetiti tek kada uđe u svlačionicu.

Predsjednik Barišić osvrnuo se na odgovornost uprave kluba.

“Uprava i čelnici uvijek snose odgovornost za sve djelatnosti koje se događaju. Međutim, odlazak pet stožernih igrača je velik problem. Trener je imao zadatak da napravi tranziciju ekipe koja se ne može obaviti preko noći, ali smatramo da rezultati nisu bili adekvatni kvaliteti momčadi”.


Tagovi

Dinamo ZagrebŽeljko KopićMirko BarišićDamir Krznar

Ostale Vijesti