ANDREW YATES/Action Images
ANDREW YATES/Action Images

Kapetan Genka EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Znamo tko je Dinamo u Europi, ali Genk se ne podređuje nikome"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 11:09

Bryan Heynen pričao je o klubu iz Maksimira s velikim respektom ali isto tako tvrdi da jedva čeka utakmicu u četvrtak da vidi pravu snagu svog kluba

Na bačenu rukavicu izazova nakon sjajne utakmice u Koprivnici, Genk je odgovorio Dinamu dan kasnije. Uvjerljivih 3-0 protiv Serainga uz hat-trick Paula Onuachua i promašeni penal napunila je domaćine solidnom dozom samopouzdanja uoči dolaska Krznarovih trupa na Luminus Arenu (četvrtak, 21.00).

U pripremi utakmice, trener Van den Brom inzistirao je na ozbiljnom pristupu shvativši da nakon poraza od Antwerpa, eventualni kiks može unijeti nervozu u redove Genka pred utakmicu s Dinamom koja bi mogla znatno usmjeriti ambicije Belgijaca. A Dinamo se u Genku dočekuje s ogromnim respektom.

Potvrđuje nam to i Bryan Heynen, kapetan momčadi i jedan od najboljih igrača Genka koji je ekskluzivno za Germanijak otkrio kakva je situacija u momčadi iz pokrajine Limburg.

“Svi smo svjesni tko nam dolazi u goste. Dinamo je odlična momčad koja je izgradila veliku reputaciju u Europi. I ne samo zbog toga svjesni smo kako u četvrtak moramo biti na gornjoj granici vlastitih mogućnosti”, priča nam Heynen.

Riječ je o centralnom veznjaku, djetetu Genka i očito nezamjenjivoj kariki u momčadi s obzirom na to da od početka sezone nije propustio niti jednu utakmicu. Igrao je i onu u Beču u kojoj je Onauchu donio tri boda gostima golom u sudačkoj nadoknadi. U isto vrijeme Dinamo se u Maksimiru mučio s West Hamom.

“Nisam gledao tu utakmicu u Zagrebu već samo određene detalje koje nam je stručni stožer izvukao za analizu. Uostalom, od Rapida do Dinama smo imali dvije važne domaće utakmice i nismo smjeli ispustiti fokus. Nakon nedjelje ostalo je dovoljno da proučimo Dinamo i pripremimo se ono što nas čeka”, otkrio je Heynen koji je tijekom razgovora nekoliko puta spomenuo silan respekt prema Dinamu. I čini se da to nije samo do kućnog odgoja kapetana Genka, već uistinu misli kako im u četvrtak predstoji težak zadatak.

“Kao što sam rekao, Dinamo je godinama gradio svoj imidž u Europi i to je nešto što čovjek ne može zanemariti. Međutim, upravo snaga i reputacija Dinama nam daje motiv više i zaista se veselimo utakmici s Dinamom. U takvim dvobojima zapravo možete otkriti svoju snagu i gdje se nalazite u odnosu na druge. A Zagrepčani su lani ipak igrali četvrtfinale Europa lige”, jasan je ovaj veznjak.

Puno je zagovornika Bryana Heynena u dresu reprezentacije Belgije. Iako je u mlađim kategorijama uredno igrao, poziv izbornika još uvijek nije stigao na njegovu adresu. Zapravo Genk nema niti jednog reprezentativca u selekciji Belgije. No, poprilična kvota igrača je zastupljena u drugim reprezentacijama svijeta. Od Kolumbije (Lucumi, Cuesta, Munoz), SAD-a (McKenzie), Meksika (Arteaga), Ekvadora (Preciado), Norveške (Thorstvedt), Slovačke (Hrosovsky), Japana (Ito)… Zanimljivo, unatoč golgeterskoj eksploziji Paula Onuchua koji je zabio 11 golova u 12 utakmica ove sezone, napadač je još uvijek bez poziva Nigerije.

“Uravnotežena smo momčad, ima nas sa svih strana svijeta i puno je tu reprezentativaca i onih koji će to tek postati. No, ono što sam vidio kod Dinama jest slična stvar. Ima puno igrača koje gledamo na velikim turnirima. Da sada ne idem u detalje, ali jako mi je dobro poznat Oršić, vratar Livaković, Petković, kapetan Ademi. Zaista ozbiljna imena i bit će lijepo igrati protiv njih u četvrtak”, diplomatski će Heynen koji, za razliku od igrača Dinama, puno mirnije čeka tu utakmicu. Genk već ima tri boda na svome kontu. Pitali smo ga očekuje li to da će Dinamo krenuti agresivnije i ambicioznije u taj dvoboj, preuzeti veći rizik.

“Zaista ne znam kako će krenuti gosti iz Zagreba. Nisam siguran da će uzeti baš tako veliki rizik jer je ovo tek druga utakmica u skupini i ima dovoljno vremena da se sve nadoknadi, ali ono što vam mogu reći jest kako Genk nije klub koji se podređuje nekome. Igramo svoju igru, totalno fokusirani na ono što znamo i što nam je za činiti, bez obzira tko se nalazi s druge strane”, završio je kapetan Genka.


Tagovi

Bryan HeynenGenkDinamo ZagrebEuropska ligaGermanijak

Ostale Vijesti