LEONHARD FOEGER/Action Images
LEONHARD FOEGER/Action Images

Panika za Theophila i Lauritsena: Zvijezda Genka uoči ogleda s Dinamom utrpala hat-trick

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 08:55

Mogao je i do pokera da nije promašio kazneni udarac pri rezultatu 0:0, ali izgled da ga je to samo dodatno razljutilo. U posljednjih pet utakmica je postigao osam pogodaka pa tako ne treba biti preveliki stučnjak kako bismo shvatili odakle prijeti najveća opasnost.

Trima pogocima u ogledu protiv novog prvoligaša Serainga, nigerijski napadač i zvijezda Genka Paul Onuachu stigao je do drugog mjesta na ljestvici strijelaca Jupiler Pro lige. Ispred stasitog napadača je samo Švicarac iz redova Antwerpa, Michael Frey, koji zasad igra nevjerojatno te je u prvih devet prvenstvenih kola postigao 11 pogodaka.

Onuachu je stigao do brojke devet, a da bi izjednačio lanjski učinak mora zabiti još 20 pogodaka. Ove sezone, nigerijski stroj za golove radi 'kao podmazan'. U 12 nastupa u svim natjecanjima je skupio 11 pogodaka pa tako nije nikakvo iznenađenje zašto ga TM vrednuje na 20 milijuna eura.

U Belgiju je stigao u ljeto 2019. godine iz danskog Midtjyllanda čiji je član postao odmah po punoljetnosti, a njegov 'matični klub' iz Danske je na ime odštete uprihodio šest milijuna eura odštete.

Nije potrebno naglašavati da je 201 centimetara visoki napadač prava leteća tvrđava i igrač koji većinu svojih pogodaka postiže glavom, a zanimljivo je kako usprkos fenomenalnoj formi i dalje nije dočekao upisati svoj prvi nastup za reprezentaciju Nigerije.

Dodatni problemi za Plave su ti da je osim Onuachua u jako dobroj formi i druga zvijezda momčadi, krilni napadač Theo Bongonda. Njega je Genk doveo iz Zulte Waragema prije dvije godine za čak sedam milijuna eura, a on je ove sezone skupio četiri pogotka i dvije asistencije, s tim da u posljednjem ogledu je dobio poštedu.

Genk je u ovom trenutku treća momčad Jupiler Pro lige s istim brojem bodova kao drugoplasirani Eupen te jednim mane od vodećeg Club Bruggea. U Europi su startali sjajno, pobjedu protiv Rapida uhvatili su u 92. minuti susreta kad je precizan bio – a tko drugi – nego Onuachu pa tako nije nimalo čudno zašto belgijski sastav pun samopouzdanja dočekuje Plave ovog četvrtka (21:00) na svojoj Luminus Areni.



Tagovi

GenkPaul OnuachuJupiler ligaEuropska liga

Ostale Vijesti