NK Maribor
NK Maribor

Kao izbjeglica je s 13 godina stigao u Italiju, a sad ga Krznaru želi preoteti Crvena zvezda?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.10.22. | 15:10

Bivši trener Dinama je priznao kako su talentiranog napadača već nekoliko puta gledali uživo, ali sad se u priču, navodno, uključio i srpski velikan kojima treba još jedna prava devetka.

Hrvatska kolonija u Mariboru ove bi zime mogla dobiti zavidno pojačanje u ovosezonskom hit-napadaču u slovenskom nogometu. Doduše, on ne igra u elitnom razredu tamošnjeg nogometa, ali budući da je u 12 nastupa zabio isto toliko pogodaka, ne iznenađuje zašto je Bamba Susso velika želja Damira Krznara. Hrvatski strateg je priznao kako interes za 20-godišnjim Gambijcem postoji.

„On je definitivno jedna od opcija. Nije nikakva tajna da smo ga već u nekoliko navrata gledali uživo“, rekao je bivši strateg Dinama.

Potencijalni dolazak Sussa ne bi ugrozio prvog napadača Violica Roka Baturinu koji je ove sezone prvi strijelac kluba, ali bi zato zagrebačkom treneru Gambijac trebalo biti dodatna opcija u vrhu napada. Isto tako, ne treba zaboraviti kako je nedavno u Maribor stigao Josip Iličić, ali legendi slovenskog nogometa trebat će neko vrijeme prije nego li dođe na optimalnu razinu fizičke spreme koja mu je neophodna kako bi mogao pomoći svojoj novoj momčadi.

Ali, kakva bi to transfer priča kad se u istu ne bi uključio još neki klub? Neki srpski mediji javljaju kako je Gambijac zanimljiv čelnicima Crvene zvezde, ali budući da nema potvrde onih relevantnijih susjednih medija (Mozzart Sport), zasad je upitno koliko u svemu uopće ima istine.

Bamba Susso je ugovorno vezan za Pisu do kraja sezone pa je za očekivati kako isti neće produljiti ove zime već će dobre igre u Sloveniji pokušati naplatiti unosnim transferom na kraju sezone kad za njega neće biti potrebno platiti odštetu.

Inače, 20-godišnji Gamibijac iza sebe ima tešku životnu priču. Sa samo 13 godina je kao izbjeglica stigao u Italiju, da bi onda bio udomljen od strane jedne obitelji iz Calabrije. U Pisu je stigao 2020. godine, a prošle sezone je seniorsko iskustvo skupljao u četvrtom razredu talijanskog nogometa igrajući za Villa Valle. (I.A.S.)



Tagovi

Bamba SussoMariborDamir KrznarCrvena zvezda

Ostale Vijesti