REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Juventus ima problema u napadu, protiv Atalante će debitirati Turčin koji je u klub stigao s talentiranim Riječaninom?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 12:25

Allegri ne može računati na Vlahovića i Milika pa se tako okrenuo prema talentima iz Next Gena.

Izjava Stefana Piolija da je ‘Juventus favorit za osvajanje naslova jer nemaju obaveza u Europi’ podigla je talijansku nogometnu javnost na noge. Neki smatraju da je trener Milana pretjerao te da nije smio tako ‘podilaziti’ (po)najvećem rivalu Rossonera, dok drugi pak misle kako u njegovoj izjavi nema ničeg spornog te da je svoje razmišljanje jasno objasnio.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Alessio Tacchinardi je veliko ime u Italiji. Nekadašnji reprezentativac i igrač koji je u dresu Stare dame skupio više od 400 nastupa očekivano je bio ‘prvi poziv’ uredništva Gazzette kad se trebala najaviti današnja utakmica između Atalante i Juventusa. Tacchinardi je dijete Atalante, ali je nakon samo 11 utakmica za prvu momčad Božice dobio poziv iz Torina gdje su za njega bili spremni platiti dva milijuna eura. Možda se to sada ne čini kao veliki novac, ali te 1994. godine, i to za ‘klinca’ od 19 godina, bila je to velika stvar.

Nakon igračke karijere, Tacchinardi je odlučio ostati u trenerskom poslu, ali za razliku od mnogih njegovih bivših suigrača, on nije odmah dobio priliku voditi neki veći klub već se preko niželigaša pokušao probiti na scenu. Ali, ne može se reći da mu ide najbolje. Posljednji angažman imao je na klupi Calcio Lecca 1912, a sada se uglavnom preko medija pokušava izboriti za neku novu priliku.

U najavi ogleda Atalante i Juventusa (18.00) Tacchinardi je blagu prednost dao gostima, a potom je istaknuo kako je Pioli bio u pravu kad je rekao da je favorit za Scudetto. Nadalje, osvrnuo se kratko i na Atalantu koju je pohvalio, a onda je još dodao kako je Koopmeiners, inače najbolji igrač Božice ove sezone, idealan igrač za Allegrija. Ako će danas Alessio ići na utakmicu, možda bi mu bilo pametno da ranije ne šeće centrom Bergama…

No, iako je nekadašnji veznjak Juventusa naklonjen momčadi iz Torina, gostima danas neće biti lako doći do sva tri boda. Vlahović i Milik su ‘out’ pa je tako Allegri odlučio na put povesti talentiranog Turčina Kenana Yildiza koji prošlog ljeta stigao u Juventus iz Bayerna. Istog dana su javnosti predstavljeni Yildiz i Ivano Srdoč, Riječanin koji je nedavno potpisao novi ugovor sa Starom damom, ali je Yildiz dosad bio član Next Gena (U23 momčadi), dok je Srdoč trenutno prva napadačka opcija u Juventusovoj U19 momčadi (Primavera).

Yildiz bi tako danas mogao debitirati baš protiv Atalante budući da je Chiesa ostao praktički jedini napadač kojeg Allegri ima na raspolaganju. Timothy Weah nije golgeter kao njegov otac, a Allegri ga ionako više vidi kao desnog wing-backa nego kao napadača. Dakle, sve ide u prilog mladom Turčinu koji bi danas mogao pokazati od ‘kakvog je materijala’.

Atalanta je u sedmo kolo Serie A ušla s bodom manje od Juventusa, a i jedna i druga momčad bi pobjedom došla do trećeg mjesta. Napoli, Inter i Milan su u subotu bili stopostotni, ali Juventus ipak pred sobom ima malo ozbiljnijeg protivnika. Uz, jasno, svo dužno poštovanje prema Lecceu, Salernitani i Laziju…

Spomenimo za kraj kako bi od prve minute za domaćina trebao zaigrati i Mario Pašalić. Zanimljivo, u igračkoj karijeri protiv nijedne momčadi nije odigrao više utakmica (današnja će mu biti 15.), ali hrvatski reprezentativac još uvijek ne zna kako je to zabiti Staroj dami. Tko zna, možda se to baš danas promijeni… (I.A.S.)



Tagovi

AtalantaJuventusMario PašalićMassimiliano AllegriSerie A

Ostale Vijesti