PIXSELL
PIXSELL

Jugović: "Mi stariji smo tu da se brinemo da momčad ne poleti nakon ovih odličnih rezultata"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 13:09

Osijek će pokušati nastaviti odličan niz gostovanjem kod Varaždina u subotu (17.10h, MAXSPORT1)

U Osijeku je nastupila idila. Rene Poms će reći da je “čudesno”, Vedran Jugović se nadovezati da je atmosfera u Gradskom vrtu sve bolja i bolja i da je jedini zadatak da nastave tim stazama…

“Imali smo opet dobar tjedan iza sebe. Bila je utakmica u kupu koja je bila teška i na teškom terenu ali smo je dobro odradili. Dosta klubova iz lige je imalo problema sa svojim protivnicima”, rekao je Poms otkrivši kako je momčad dobro reagirala nakon utakmice te da bez ikakvih briga putuju u Varaždin.

“Potpuno sam siguran da smo spremni za Varaždin. Idemo tamo po tri boda”.

Treneru je društvo činio Vedran Jugović koji je prenio stanje u svlačionici.

“Nema opuštanja. Pokazali smo i u kupu da nema govora o tome. I protiv uvjetno rečeno lakših protivnika nema opuštanja. Dobro se osjećam fizički, igrao sam kup i spreman za novih 90. minuta. Bitno je da sam zdrav, da nemam problema s ozljedama. U dobrom sam ritmu”, pohvalio se ovaj veznjak koji kao jedan od najiskusnijih ima zadaću da drži pod kontrolom da svlačionica ne poleti nakon ovakvog niza.

“Ključno je da ne poletimo. Mi iskusniji i stariji moramo voditi računa o tome”.

Malo o Varaždinu

“Varaždin je mogao rezultatski bolje proći s Dinamom i Hajdukom. Željni su pozitivnog rezultata protiv Osijeka koji pokazuje da je postao plijen svima. Pokazali su kvalitetu, imaju odlične pojedince, ne boje se igrati nogomet. Neće biti lako, ali niti prvi niti zadnji put”, poručio je Jugović koji je dobio pitanje o Osijeku prije Pomsa i ovom sadašnjem.

“Ja bih rekao ovako: po meni se predugo provlači pitanje usporedbe kako se igralo prije, kako sada. Nije fer prema bivšem treneru koji je napravio fanatične rezultate, nije fer niti prema novom treneru da se povlači priča što je bilo prije. To je iza nas. Ovo nisu jedna, dvije već je prošlo šest, sedam utakmica. Igramo dobro, uživamo, igra ja atraktivna. Spletom okolnosti nije bilo prije, sada je tako. O razlozima ne bih sada znao odgovor”, rekao je Jugović.

Što se stanja u momčadi tiče. Brlek ide danas na pregled, dok je Leovac u četvrtak odradio cijeli trening.

“Ako to ponovi danas, igrat će sutra”, naglasio je Poms koji također smatra kako je Varaždin ozbiljan protivnik kojeg se mora shvatiti upravo na takav način.

“Varaždin smo analizirali. Po meni su opasni, uvijek su momčadi koje se vraćaju u prvu ligu više ambiciozni i motiviraniji. Svaka im je važna. Pripremili smo se za to, znamo da će biti teška ali idemo tamo da uzmemo tri boda”, jasan je trener Osijeka.

HNL, 14. kolo

Petak, 21. listopada

Hajduk - Dinamo, 18.00

Subota, 22. listopada

Lokomotiva - Gorica 15.00

Varaždin - Osijek, 17.10

Nedjelja, 23. listopada

Istra 1961 - Šibenik, 15.00

Slaven Belupo - Rijeka, 17.10


Tagovi

NK OsijekRene PomsVedran JugovićNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti