Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL

Jozak odbio Dinamo, Kopić sve bliži ostanku na klupi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 07:26

Jozak je procijenio da u ovoj situaciji ne bi bio u poziciji imati odriješene ruke u reformi koju je planirao te da mu pozicija u Saudijskoj Arabiji ipak nudi određeni komfor te se zahvalio na pozivu.

Dinamo u novu godinu ipak neće ući s Romeom Jozakom kao sportskim direktorom. Iako se to činilo kao gotova stvar, zapelo je na detaljima. Službeno će kao razlog biti naveden težak model raskida ugovora koji Jozak ima sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, ali saznajemo kako je to bio najmanji problem u cijeloj priči.

Naime, Jozak je itekako bio “unutra”, već je skenirao situaciju u Maksimiru i razmišljao o potezima koje bi trebao vući kada bi imenovanje trebalo postati službeno. Bio je i u Međugorju gdje se skicirala strategija s naglaskom na nogometnu školu koja nije na tragu rezultatima posljednjih sezona. No, uvijek postoji neki “ali”.

Ovaj se krije u činjenici da se usmeni dogovor razlikuje od prakse. Jozak ima dovoljno iskustva i izvjesno je povukao ručnu kočnicu kada je shvatio da dvostruka linija zapovijedanja u Maksimiru može samo otežati njegov rad.

Iako percepcija javnosti nudi sliku da je Mamić i dalje prvi i jedini čovjek Dinama, jasno je da unutar klupskih struktura ima osoba koji su njegovu odsutnost iskoristili da ojačaju svoj položaj i nametnuli se u donošenju strateških odluka. Isti ti s kojima je Jozak imao loša iskustva u svom posljednjem mandatu u Maksimiru, a koji bi njegovim dolaskom bili ugroženi jer bi im se smanjio utjecaj na sportsku politiku kluba bili su protiv dolaska bivšeg sportskog direktora. A njihov je potpis na ugovoru…

Očito je Jozak procijenio da u ovoj situaciji ne bi bio u poziciji imati odriješene ruke u reformi koju je planirao te da mu pozicija u Saudijskoj Arabiji ipak nudi određeni komfor te se zahvalio na pozivu. Trošiti energiju u situaciji u kojoj bi bio žrtvom unutarnje borbe za vlast u Maksimiru zaista nema smisla.

Ovako je Dinamo svega dva tjedna prije kraja godine ostao bez favorita za funkciju sportskog direktora kluba a nema niti trenera. Naime, Željko Kopić još uvijek ima predznak vd. Iako je uspio spasiti situaciju i s dvije HNL pobjede ostati u vrhu te u Londonu zapečatiti europsko proljeće kroz Europa ligu, u klubu su i dalje skloniji vanjskom rješenju odnosno Sergeju Jakiroviću koji je načelno dao pristanak za dolazak u Dinamo. No, svakim danom Kopićeve akcije rastu… U trenutku kada nema sportskog direktora izvjesno je da bi bivši šef škole mogao povesti Dinamo na zimske pripreme u Rovinj.

A o školi koja je bila temelj Dinamovog blagostanja posljednjeg desetljeća a kojoj treba reforma jer više nije na tragu toga odlučivat će novi sportski direktor. Kada već dođe…




Tagovi

Romeo JozakGNK Dinamo

Ostale Vijesti