Još uvijek su u HNL-u, ali svakog trena bi trebali otići

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.01.19. | 11:21

Četiri Hajdukovca, tri Goričana, dva Osječanina…

Dok se hrvatski prvoligaši pripremaju za nastavak sezone, polagano se zahuktava hrvatska transfer tržnica. Do sada nije bilo velikih odlazaka, Leonard Zuta prešao je iz Rijeke u turski Konyaspor, pet igrača Istre napustilo je Drosinu (a očekuje se još pet), Božo Musa iz Slavena je otišao u Poljsku, a danas bi iranski Persepolis trebao objaviti kako je i službeno doveo Dinamovog napadača Marija Budimira.

No, postoje igrači koji su još uvijek članovi hrvatskih prvoligaša, no očekuje se kako bi svakog dana trebali prijeći u neki od europskih prvoligaša. Stoga, složili smo postavu od najboljih 11 igrača HNL-a koji su na pragu odlaska iz svojih klubova, a samim time i Prve hrvatske lige.

U ovoj imaginarnoj postavi nalaze se čak četiri Hajdukovca. Obranu drže Stipe Vučur i Andre Fomitschow koji su „divljali“ na društvenim mrežama nekoliko dana prije posljednje utakmice jesenskog dijela, protiv Dinama na Maksimiru. Oni su otišli na pripreme s prvom momčadi jer je Hajdukov kadar prilično tanak i Siniša Oreščanin nema previše adekvatnih rješenja na njihovim pozicijama, no za očekivati je kako će Bijeli dovođenjem novih igrača otpuštati braniče koji su svojim neprofesionalnim ponašanjem narušili imidž klubu.

Tu se još nalaze Mijo Caktaš, koji ima godišnju plaću od pola milijuna eura i Hajduk ga je stavio u izlog kako bi rasteretio klupsku blagajnu, te Ahmed Said kojeg je Oreščanin još ranije otpisao i ne računa na ganskog napadača s talijanskom putovnicom.

Na vratima ove postave nalazi se vratar Gorice i osvajač Kutije Šibica Kristijan Kahlina za kojeg se interesira solidan broj inozemnih klubova, a kraj Vučura i Fomitschowa u obrani je još Tomislav Šorša kojem na ljeto ističe ugovor, a Osijek mu je nedavno dao slobodne ruke da već sada pokuša realizirati transfer u novi klub.

Vjerojatno najzvučnije ime ove momčadi je Arijan Ademi, Dinamov kapetan na ljeto nije prešao u Lille, a nedavno je odbio Bilićev Al Ittihad koji ga je htio dovesti za sedam milijuna eura. Bjelica bi volio Ademija vidjeti u momčadi i na proljeće, Ademi bi volio ostati, no svjestan je kako više nema previše vremena za ostvarivanje unosnog inozemnog transfera. Lille navodno opet stiže u Maksimir, ovaj puta s podebljanom ponudom…

Jučer je objavljena vijest kako je Osijekov veznjak Haris Hajradinović vrlo blizu prelaska u tursku Kasimpašu koja je za ponajboljeg Osijekovog igrača spreman izdvojiti četiri milijuna eura, što bi bila rekordna odšteta za jednog igrača iz Gradskog vrta.

Ispred Ademija, Hajradinovića i Caktaša nalazi se Iyayi Atiemwen iz Gorice. Nigerijac je otkriće HNL-a, na jesen je zabio sedam pogodaka uz četiri asistencije, povezivalo ga se s Dinamom no realniji je inozemni angažman. Atiemwen ima ugovor do 2020. te bi Gorica na njemu mogla zaraditi solidan novac.

U špici se uz Saida nalazi još jedan igrač Gorice, Poljak Lukasz Zwolinski koji je s osam pogodaka zaintrigirao mnoge europske prvoligaše, kao i Atiemwen ima ugovor do 2020. i Gorica se na njemu također nada dobroj zaradi. Sve je izglednije da bi Poljak već na zimu trebao napustiti HNL…

Posljednji igrač ove imaginarne postave je prvi topnik HNL-a, srpski napadač Komnen Andrić. On je toliko siguran za odlazak da mu je Inter već doveo zamjenu, sunarodnjaka mu Andriju Kaluđerovića iz indijskog Delhija (opširnije).

Hoće li svi ovi igrači do kraja prijelaznog roka napustiti HNL ili samo neki, vidjet ćemo za tri tjedna. Kada bismo se morali kladiti, rekli bismo kako će njih barem šestorica napustiti hrvatske nogometne pašnjake…

**VIJESTI IZ SVIJETA TRANSFERA U REALNOM VREMENU MOŽETE PRATITI OVDJE

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Inter ZaprešićHNK GoricaKomnen Andrićlukasz zwolinskiSaid Ahmed SaidMijo CaktašIyayi AtiemwenHaris HajradinovićArijan AdemiTomislav ŠoršaAndre FomitschowStipe VučurKristijan Kahlina

Ostale Vijesti