Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Još jedan Hrvat bi mogao uz Vuškovića u HSV?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 09:17

Skauti njemačkog drugoligaša ovog su vikenda bili na Šubićevcu

To da je Niko Rak jedan od talentiranijih mladih igrača koje HNL ima za ponuditi je općeprihvaćena tvrdnja. Neovisno o tome jeste li nogometni laik ili pravi stručnjak, to da mladi veznjak Šibenika 'ima nešto drugačije' jednostavno se vidi 'iz aviona'. Otkako se ustalio u prvoj momčadi kluba, za talentiranim veznjakom zainteresiralo se nekoliko stranih velikana. Sad, koliko je njihov interes ozbiljan, odnosno jesu li ga došli gledati jer ga žele ili ga samo žele uživo 'osjetiti', teško je znati, ali da se svako toliko pojavi ime nekog velikana u kontekstu mladog Nike Raka, to se osporiti ne može.

Protiv Osijeka je na terenu proveo oko sat vremena. Nije to bilo njegova utakmica, Nejašmić i Žaper su ipak bili puno bolji i konkretniji na suprotnoj strani, a to je osjetio i Računica koji ga više nije htio 'topiti' već je procijenio da bi ga najbolje bilo malo sačuvati za sljedeću utakmicu.

Rak je ove sezone odigrao čak 25 utakmica u 1. HNL. Aktualni U19 reprezentativac koji je 'na oku' Igora Bišćana koji vodi U21 reprezentaciju je s Narančastima ugovorno vezan još nešto više od dvije godine, ali za očekivati je da će ga se već ovog ljeta prodati za popriličnu svotu novaca. Šibenik jednostavno nije u mogućnosti reći ne unosnim ponudama, a sigurno će im na neki način imponirati ukoliko u skorijoj budućnosti budu sjedili za istim stolom s ljudima iz Cityja, Napolija, Barcelone ili HSV-a.

Sportske novosti javljaju kako se skaut njemačkog drugoligaša, koji je nedavno od Hajduka otkupio Marija Vuškovića, smjestio 'inkognito' na tribine šibenskog stadiona, ali njegovo prisustvo nije prošlo ispod radara. Što je pisao u svoju tekicu i je li u njoj bilo više pluseva ili minuseva naprosto je nemoguće znati, ali svakim danom Rak je sve bliže odlasku iz kluba ovog ljeta.

Prema Transfermarktu njegova tržišna vrijednost iznosi 1.5 milijuna eura, a kad bi tolika bila i odšteta, Rak bi postao treći najveći izlazni transfer u povijesti kluba, a ispred njega ostali bi samo Zec i Bulat. No, tko zna, ako dodatno podigne razinu svojih igara do kraja sezone, možda ti isti klubovi koji ga prate odluče malo


Tagovi

Niko RakNK ŠibenikManchester CityNapoliBarcelonaHSVMario Vušković

Ostale Vijesti