Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Senzacija na Šubićevcu: Skauti Cityja pratili mladog veznjaka, on upisao dvije asistencije

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.08.21. | 12:01

Ples milijuna…

Fantastična pobjeda Šibenika nad Hrvatskim dragovoljcem u 5. kolu 1. HNL bila je baš ono što je trebalo momčadi Maria Rosasa. Narančasti su 'preko noći' ostali bez svojeg prvog napadača Denija Jurića koji je vraćen s posudbe u Dinamo nakon što je Mario Gavranović transferiran u Kayserispor, ali to se ni u kojem slučaju nije osjetilo na igri momčadi iz Krešimirovog grada.

U odnosu na prošlu sezonu, Šibenčani su ostali bez Marka Bulata, Denija Jurića, Princa Ampema, Nediljka Labrovića, Martina Pajića, Gordona Schildenfelda, Emira Sahitija… Doslovno više od pola udarnih 11! Da će Španjolac imati težak zadatak pred sobom sve to ispočetka posložiti svima je bilo jasno, ali nakon nešto 'sporijeg' ulaska u novu sezonu, jučer su se ispucali na Hrvatskom dragovoljcu.

Čak šest pogodaka zabili su Šibenčani, a gostujući čuvar mreže Šubarić već je u 48. sekundi utakmice morao vaditi loptu iz mreže. Teledirigiranu dugu loptu poslao je sa svoje polovice Niko Rak, stoper gostiju Ricardo Bagadur bio je jako loše postavljen, Ivan Delić utrčava u prazan prostor i lijepim prizemnim udarcem matira kapetana novog prvoligaša koji jednostavno nije mogao vjerovati što se događa.

Iako je Delić jako lijepo tukao, veća količina pohvala za taj prvi pogodak na utakmici išla je u smjeru mladog i iznimno talentiranog veznjaka domaćeg sastava, Nike Raka.

Raku je ovo bio drugi start od prve minute u seniorskom nogometu, a manje od minute mu je trebalo da upiše i svoju prvu asistenciju na utakmici. No, to nije bilo sve, jer on je bio asistent i kod petog pogotka na utakmici kad se u listu strijelaca upisao Marin Jakoliš, posuđeni igrač Hajduka kojem je povratak u matično jato očito pun pogodak. Jakoliš je poslije Lovre Majera prvi igrač u 1. HNL koji je za svoju predstavu od Sofascorea nagrađen maksimalnom ocjenom 10.

Lani je Sahiti svu svoju vrijednost i raskoš talenta pokazao na Šubićevcu, a u Splitu se nadaju da će isti slučaj biti i ove sezone samo kod Marina Jakoliša. Dok oni više gledaju prema napadaču/krilnom napadaču, skauti Manchester Cityja koji su jučer bili na Šubićevcu gledali su više u smjeru jednog drugog mladića, a to je Niko Rak!

I imali su što i vidjeti!

Prije nekoliko dana skauti Cityja, koji očito znaju kakvi talenti 'rastu' diljem Lijepe naše, pratili su dragulja Hajduka Stipu Biuka. Naravno, prerano bi bilo govoriti o nekim transferima, ali jasno je kako odštetni zahtjev Šibenčana ne bi bio ni blizu onog kojeg Lukša Jakobušić ima za Biuka. Engleski mediji napisali su da se cifra za Biuka kreće oko 18 milijuna eura, iz menadžerskih krugova doznali smo kako bi Hajduk 'sutra' mogao prodati Biuka za 10-ak milijuna eura, ali velikoj nadi Bilih nema smisla žuriti. Uostalom, i vođa Hajduka, Marko Livaja, rekao je kako Biuku nema smisla žuriti u inozemstvo. Prema njegovim riječima, ponuda će uvijek biti, a budući da Biuk igra i da je voljen u Splitu, sve osim ostanka u matičnom klubu ne bi imalo smisla. Naravno, ako na adresu Hajduka dođe neka nemoralna ponuda, onda će teško biti reći ne, ali i kad bi se to dogodilo, Biuk bi vjerojatno ostao. Baš kao što je to bio slučaj kod Joška Gvardiola u Dinamu…

Nije potrebno naglašavati da City u 1. HNL ne traži igrača za svoju prvu momčad. Oni dovode ogroman broj mladih igrača koje kasnije šalju po posudbama kako bi se pokušali nametnuti da jednog dana njihovo prezime bude 'ugravirano' u glavnoj svlačionici na Etihadu, ali sve to sad je daleka budućnost.

Sama činjenica da ga prate i da uživo dolaze gledati Raka je od velikog značaja za malu sredinu kao što je Šibenik. Ako nastavi kako je počeo, Rak neće dugo ostati u rodnom gradu. Maštaju Šibenčani o plesu milijuna, a taj san bi, jednog dana, mogao postati stvarnost.


Tagovi

Germanijak transferitransfertransferiNK ŠibenikManchester City

Ostale Vijesti