SERGEI SAVOSTYANOV/Newscom
SERGEI SAVOSTYANOV/Newscom

Iz Astane za Germanijak: "Mi smo tek momčad u stvaranju, fokusirani na Tbilisi. Dinamo nam je daleka budućnost"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 13:15

Vratar kazahstanskog prvaka prenosi dojmove iz Astane nakon što ga je ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka, potencijalno, spojio s Modrima

Josip Čondrić, naravno, bio je prva adresa na koju smo se obratili nakon ždrijeba drugog pretkola Lige prvaka. Hrvatski vratar, Zagrepčanin, čovjek koji jako dobro poznaje Dinamo, a u Astani je na privremenom radu, zadnjih šest mjeseci. I, odlično se snašao, odlazak u Kazahstan bio je, nogometno, dobar potez. No, idućih bi mjeseci Čondrić mogao biti na velikom iskušenju, emotivnom i igračkom, Astana bi se mogla sučeliti s Dinamom. Zapravo, sučelit će se s Dinamom sigurno, ali da bi došla do zagrebačkog, mora prvo pobijediti gruzijski, onaj iz Tbilisija. No, u Maksimiru, ali i većina navijača Modrih, smatraju da će Astana proći, da Gruzijci nemaju tu kvalitetu. Međutim, Čondrić je u razgovoru vrlo oprezan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Naravno da smo svi komentirali ždrijeb i potencijalni susret s Dinamom u drugom pretkolu, izvukli smo najtežeg mogućeg suparnika. Međutim, nas prvo čeka Dinamo Tbilisi, bit će to težak dvoboj i trenutno smo fokusirani na njega. I na prvenstvene utakmice koje nas čekaju dotad, jer kod nas traje sezona", priča nam Čondrić, još jednom ističući važnost utakmica s Gruzijcima.

"Znam da nas u Hrvatskoj vjerojatno smatraju favoritima u tom dvoboju, ipak je Astana klub, koji je godinama u Europi igrala važnu ulogu, bila i u Ligi prvaka. Međutim, sad je to ipak momčad, koja je još u stvaranju. Zadnje četiri godine Astana nije igrala europsku skupinu, ispadala u prvim ili drugim pretkolima, stoga su ovi susreti s Gruzijcima vrlo bitni i nitko još ne razmišlja o dolasku u Zagreb. Kad je to uopće? Tamo, 25., 26.srpnja? Uf, koliko ja još imam posla dotad, gdje je meni još Dinamo, haha. Prvo Tbilisi, a onda ako prođemo, možemo koliko god želite pričati o Dinamu."

Dakle, Astana je momčad koja će se do tih potencijalnih dvoboja s Modrima još pojačati?

"Sigurno, tako barem pričaju u klubu. Nije toj moj posao, ne miješam se, ali čujem da jesu u planu još neka pojačanja. Što će biti, ne znam. Osobno, mogu reći da sam jako zadovoljan u Astani, došao sam i odmah smo osvojili Superkup, standardno branim, sve je dobro. Astana je klub s odličnim uvjetima, vidi se da je ozbiljan, odlično organiziran, da ima to europsko iskustvo, iako zadnjih godina nije na istoj razini, štoviše, dvije godine nije bila ni prvak. Ali, zato i jest cilj vratiti se na tu stepenicu, igrati skupine u Europi. Jasno je da će na tom putu Dinamo, ako dođemo do te utakmice, biti velika prepreka, međutim, zato i ne razmišljamo još tako daleko unaprijed. Prvo Tbilisi, a onda dalje, korak po korak."

Suigrač mu je i dalje Marin Tomasov, sad već veteran.

"Je, Marin je tu legenda, a još uvijek igra odlično, iako mu je već 36 godina. Dugo je u Astani, odlično se snašao i još uvijek od njega puno očekuju. Ima u klubu još nekoliko, što se kaže, Balkanaca, ako dođe do utakmice s Dinamom, sigurno ćemo o tome puno pričati i pripremati se za te dvoboje."

Možda bi baš to mogla biti Astanina prednost, što ima igrače, koji dobro poznaju Dinamo? Uz činjenicu da Kazahstancima već traje sezona i da dolazak u Astanu iziskuje dugačko putovanje, vremensku razliku i igranje na umjetnoj travi?

"Je li prednost ili ne, vidjet ćemo ako ćemo igrati s Dinamom. S druge strane, morate znati, imamo i mi puno domaćih igrača, nekoliko i mlađih, kojima će prirodna trava biti problem, kao Dinamu umjetna, njima će isto putovanje u Zagreb biti daleko i naporno, dakle, svima je, zapravo, isto. Činjenica jest da nama iz Hrvatske treba neko vrijeme da se prilagodimo na Astanu, evo, ja sam bio nekoliko dana kući, sad sam se vratio u Kazahstan i treba mi malo da se prilagodim, od vremenske zone do klime. No, kažem, kako Dinamu u Astani, tako nama u Zagrebu, ne bi tu trebalo biti neke velike prednosti."

Iako je ta utakmica još daleko, Čondrić nije mogao izdržati:

"Ali, baš bi bilo lijepo doći u Maksimir, igrati u Zagrebu. Doduše, na krivoj strani, volio bih da nije tako, ali barem to, haha. Neka, polako, ima vremena, samo da pobijedimo Gruzijce, svjesni smo da nas čeka težak izazov, pričat ćemo onda o Dinamu."

Inače, Čondrić je prijatelj s Dominikom Livakovićem, zajedno su bili na golmanskim počecima u Zagrebu, ostali su u kontaktu.

"Čujemo se, razmijenili smo i neke dresove, dobri smo. Jao, što mu radite vi mediji, svaki dan ga selite u drugi klub, haha. Ako mene pitate, meni je Livaković najbolji golman na svijetu trenutno, bez dvojbe. To kako on brani zadnju godinu, dvije, to je fantastično, a uvijek mu se traži neka mana. Ali, tako je to s golmanima, nije lako probiti se van, napraviti transfer, zato sam ja sretan što sam došao u Astanu, ovdje mi je super, bio je to dobar potez. Vjerujem da će i Livi napraviti transfer, zaslužio je to, ali, ako i ostane u Dinamu do kraja karijere, brani za reprezentaciju, pa, nije to loše, imao bi na što biti ponosan.", zaključio je Čondrić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip ČondrićAstanaGNK DinamoDinamo TbilisiLiga prvaka

Ostale Vijesti