Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Bišćanov važan igrač od prvog dana u punom pogonu, Istrin Bakrar opet je Dinamova meta

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.06.23. | 11:30

Modri u Maksimiru odrađuju prvi dio priprema, a priče o transferima još uvijek nisu sasvim opipljive

Igor Bišćan testirat će u subotu svoju momčad, Dinamo će odigrati prvu pripremnu utakmicu. Modri gostuju (18 sati) u Dugom Selu, na proslavi 100.rođendan toga kluba. Naravno, neće to biti pravi test, jer Dinamo je tek na početku priprema, momčad je još daleko od kompletne, ali Dinamov će trener sigurno dobiti neke odogovore. Primjerice, mogli bismo u Dugom Selu vidjeti na djelu Maximea Bernauera, novopridošlog francuskog stopera, a možda minutažu dobije i Boško Šutalo. Stoper i bivši U21 reprezentativac, koji je lani došao iza Atalante za četiri milijuna eura, a onda se teško ozlijedio na Šubićevcu, propustio je veliki dio prošle sezone, ali sad je - spreman. Boško je od prvog dana u pogonu s momčadi, trenira normalno i, bude li sve u redu, Bišćan bi mogao u njemu imati pojačanje već za početak sezone. Vidjet ćemo hoće li ga koristiti već u subotu, barem da osjeti loptu, ili će ga još neko vrijeme štedjeti, ali Boško Šutalo je igrač s kojim Bišćan ozbiljno računa već od prve utakmice nove sezone. Ode li Josip Šutalo, a to je izvjesno, njegov prezimenjak Boško mogao bi se nametnuti kao važan igrač prve momčadi. Samo da ga posluži zdravlje, prošle sezone, definitivno, nije imao sreće.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, najvažnije je pitanje oko Dinama uvijek isto: hoće li biti još pojačanja? Dio navijača je nestrpljiv, očekivali su možda ljetni 'blitzkrieg', dolazak nekoliko igrača već prije početka priprema. Ali, Dinamova struka odlučila se na 'tiki-taku', na posjed lopte, nadajući se da će se iz njega izroditi neka prilika za poentiranje. Znamo već koja su se imena spominjala, a nedolazak Saif-Eddinea Khaoufija, ofenzivca iz Clermonta, koji je, očito, odabrao neku drugu opciju, opet je otvorio priču oko Alžirca Monsefa Bakrara iz Istre. U Maksimiru pregovaraju s Puljanima, a Robert Matteoni iz SN-a, dobro upućen u unutarnja Istrina pitanja, donio je informaciju da Dinamo želi dovesti Bakrara na posudbu uz mogućnost, ne obvezu kupnje. Što sigurno Puljanima nije primamljiva opcija, ali, nisu još odbili takvu ponudu.

Nije zamrla priča niti oko Matije Frigana, Dinamova delegacija neki se dan opet susrela s riječkom, a odlazak Nike Jankovića na Rujevicu, gdje bi trebao postati 100 posto Rijekin igrač, daje naslutiti da bi se klubovi mogli približiti oko Friganova transfera. No, to je trakavica koja traje već dugo i dalje su mogući svi raspleti, od toga da Frigan dođe u Dinamo, do toga da ode u inozemstvo ili ostane još neko vrijeme na Rujevici. Radi Dinamo i na stranom tržištu, imaju Dario Šimić i Igor Bišćan 'pickove' na više strana, ali dojma smo da se trenutno u Maksimiru ne uzbuđuju toliko oko novih igrača. Veći je prioritet riješiti se viška igrača, raskinuti ugovore ili riješiti posudbe s onima koji trenutno više nisu u prvom planu, po mogućnosti zadržati neke od vlastitih 'kapitalaca' barem do kraja trećeg pretkola, osigurati minimalno Europsku ligu i solidan priljev milijuna u blagajnu. Takav je trenutni Dinamov 'kardiogram', a hoće li ga Modri i zadržati, vidjet ćemo u kojem će smjeru ići ta priča.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoBoško ŠutaloMounsef BakrarIstra 1961

Ostale Vijesti