Ivo Cagalj / Pixsell
Ivo Cagalj / Pixsell

Ivan Leko: "Ovo me podsjeća na Varaždin 2001., već od sutra kreću pripreme za nešto više"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.05.23. | 21:44

Hajdukov strateg bio je, dakako, zadovoljan nakon osvajanja svojeg prvog trofeja kao trener Majstora s mora...

Hajduk je osvojio Hrvatski kup drug sezonu u nizu. Bijeli su s 2-0 svladali Šibenik i stigli do svojeg ukupno osmog Rabuzinovog sunca.

"Bilo je teško u početku, ali znate kako kažu, nije bitno kako počneš, nego kako završiš. A završili smo s trofejom. Znate da Hajduk godinama nije ništa osvajao, sada smo drugi put za redom osvojili trofej. Bitno je stvarati pobjednički menatlitet. Čestitke momcima koji su bili mirni i čvrsti, zaslužena pobjeda. Bili smo pod pritiskom, bilo je teško. Šibenik je ispao iz lige, postavio se narativ da ne možemo izgubiti. A Kup je specifično natjecanje, događaju se velika iznenađenja. Ovo su utakmice koje se moraju dobiti. Zaslužili smo. Sretan sam. Očekivali smo zatvoreni Šibenik. Stvorili smo nekoliko šansi. Ovo je bio ispit zrelosti", rekao je trener Bijelih Ivan Leko i nastavio:

"Poslije poraza u Maksimiru imamo tri jako dobra mjeseca. Čestitke igračima, čestitke ljudima koji su došli. Ova atmosfera me podsjeća na Varaždin 2001. kada smo nakon dugo vremena osvojili naslov. Pamtit ću ovo za cijeli život".

Hajduk je u jednom trenutku imao drugu najlošiju obranu lige. Bijeli sada djeluju kao da ne mogu primiti gol.

"Dosta smo radili na obrani. Obrana se igra od napadača, svi su uhvatili te automatizme, mislim da su protivnici teško ulazili u situacije. Pametniji smo i bolji nego što smo bili prvi mjesec. Postoji temelj i baza za ići naprijed".

Leko je s Hajdukom osvojio Kup kao igrač, a sada i kao trener.

"Biti trener je teže nego igrač. Kao trener moraš se brinuti o 50 ljudi. Ali, nekako je slađe. Već zadnja tri tjedna pričamo samo o finalu Kupa. Nemamo koga lagati, to je nama bila kruna sezone. Od sutra kreće priprema za nešto više. Dobri ste koliko je dobra zadnja partija. Tako je to u velikom klubu. U kratkom periodu moraš ostvariti rezultat. Slavit ćemo zasluženo. Svi su zaslužili ovaj trijumf. Svi su zaslužni za ovaj trofej. Kup nije uspješna nagrada!".

Melnjak je bio junak i ovog finala Kupa?

"To je jedan pobjednik. Jedan odličan čovjek, s kojim je jako ugodno raditi i pričati. Ima svojih mana, ali je pobjednik. Kad je bitno, on je tu! On uvijek daje sve od sebe. Nikad ne posustaje. Kada se drugima ne da trenirati, njemu se trenira. Nije slučajno da se takvim momcima uvijek otvori. Baš mi je drago da se uvijek njemu okreće ta sreća".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

HajdukNK ŠibenikHrvatski nogometni kupIvan Leko

Ostale Vijesti