Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivan Krstanović za Germanijak: Želim prestići Joška Popovića

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 12:48

Ikona HNL-a u svojoj 38. godini produžio je ugovor za Slave Belupo i pun je motivacije

Dobra vijest za navijače Slaven Belupa i pasionirane pratitelje HNL-a, svakako loša za navijače Hajduka čiju je mrežu probio 17 puta u karijeri. Ivan Krstanović nastavlja svoj prvoligaški put! U petak prijepodne dogovorio je uvjete novog ugovora te popularni Krle u svojoj 38. godini nastavlja nositi dres s brojem 99.

“Kada sam odlazio na odmor, rekao sam da ću se javiti. Razmislio sam, shvatio da se fizički osjećam sjajno, da su me povrede zaobišle i da još uvijek imam motivaciju. Došao sam u Koprivnicu i brzo smo se dogovorili” - objašnjava Ivan Krstanović svoju odluku da nastavi s profesionalnim nogometom u HNL-u gdje je debitirao još 2008. u dresu Zagreba. Bio je član Dinama, Rijeke, Zadra, Lokomotive i Slaven Belupa uz sezonu i pol u Širokom Brijegu.

Kada priča o motivaciji, onda je prilično jasno što ga još motivira.

“Joško Popović ima 111 golova u HNL-u I na trećem je mjestu vječne liste, ja sam stao na 108. i želim ga prestići” - jasan je Krle.

Najbolji strijelac HNL-a je Davor Vugrinec sa 145 golova i on je neuhvatljiv. Pitamo Krstanovića treba li se Igor Cvitanović bojati koji ima 126.

“Sve je moguće, ali idemo polako. Prvo da skinem Joška pa ću vidjeti kako će sezona izgledati”.

Ona prošla neće ostati u najboljem sjećanju za “farmaceute”. Borili su se gotovo do zadnjeg kola da ostanu u ligi.

“Naravno da je ispod očekivanja. Mi smo klub koji uvijek mora gledati prema gore i nekoj borbi za Europu a na kraju je bilo da se moramo spašavati. Vjerujem da je to iza nas i da ćemo u sljedećoj sezoni vratiti se ondje gdje Slaven Belupo pripada, mjestu u gornjem domu HNL-a” - jasan je naš sugovornik koji je ovih dana dobio i novog trenera. Umjesto Stipića, dirigentsku palicu preuzeo je Dean Klafurić.

“Nismo se znali prije, ali čuo sam puno dobrih stvari o njemu. Nakon par dana mogu potvrditi kako je ugodno raditi s njime. Od komunikacije, treninga i odnosa prema igračima, Klafurić me ugodno iznenadio”.

Ivan Krstanović je prije potpisa obavio i razgovor s novim trenerom. To je bio preduvjet da se uopće odluči na ostanak u Koprivnici.

“Nisam postavljao nikakve uvjete već sam rekao treneru da sam ovdje da pomognem mlađima svojim iskustvom, da sam na raspolaganju njemu kao produžena ruka na terenu i da ću igrati koliko treba, odnosno koliko on procijeni da je potrebno. Mislim da je to korektno s moje strane i vjerujem da će to biti dobra suradnja”.

U svlačionici Slaven Belupa je dosta prometno ovih dana. Klupski stratezi rade zaokret i okreću se pomlađivanju momčadi. Međutim, jasno je da nekoliko iskusnih igrača moraju imati kako rezultat ne bi trpio.

“Dosta ih je otišlo, znam da će sigurno doći dva, tri iskusnija igrača i da uprava radi na tome. Vjerujem da ćemo imati dobar omjer iskustva i mladosti u momčadi i da ćemo puno bolje izgledati nego je to bilo lani” - završio je Ivan Krstanović.


Tagovi

HNLHNL ikoneIvan KrstanovićSlaven Belupo

Ostale Vijesti