Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mihael Žaper za Germanijak: Cijeli Osijek se budi zbog naših rezultata!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.06.21. | 12:11

Mladi veznjak Osijeka najavio je očekivanja za novu sezonu u koju "lege" ulaze vrlo motivirani

Osijekov veznjak malo je drugačije zamišljao ovo ljeto. Nakon sjajne sezone imao je poziv Igora Bišćana za Euro i silno se veselio tome. I onda je desetak minuta prije kraja posljednje utakmice sezone napravio trzaj i primio se za Ahilovu tetivu.

“Ma odmah sam znao da nije dobro. Otišao sam na magnet, pa na ultrazvuk i bilo je jasno da će Euro za mene biti isključivo na televiziji. Teško mi je to palo, ali odmah sam krenuo s rehabilitacijom i sada sam pri kraju s time. Radim po posebnom programu i vjerujem da se uključujem u puni trening u ponedjeljak kada odlazimo na pripreme u Sveti Martin” - rekao nam je Mihael Žaper. Uhvatili smo ga na samom početku priprema za novu sezonu.

Iako nije potpuno spreman, u glasu se osjeti optimizam. Osječane, očito, još drži prošla sezona koja je jedna od najuspješnijih u povijesti. Cijela je niska rekorda kojim su zaključili prvu sezonu mandata Nenada Bjelice te se od ove iduće očekuje iskorak.

“Naravno. Svi očekuju. Cijeli grad se budi nakon što smo pokazali da možemo i da ovaj Osijek ima potencijal. Neki temelji su napravljeni ali brzo će se to zaboraviti ako ne nastavimo tako. Velika su očekivanja od nas, ali prihvaćamo ih kao izazov”.

Osijek je zasada u Gradskom vrtu. Potom odlazi u Sveti Martin na Muri gdje će se brusiti forma za izazove koji ih čekaju u europskim i domaćim natjecanjima. Mihael Žaper je izdanak čuvene osječke škole. Klasični lega. Krenuo je u Olimpiji, ali već od ranih dana je bio dio Osijeka. Prošao je sve kategorije, debitirao kod Zorana Zekić sa 17 godina protiv Intera iz Zaprešića.

“Dijete sam Donjeg grada koji je cijeli svoj život proveo u Osijeku. Sjećam se debija, zabio sam gol. No to nisu bila bajna vremena. Borili smo se za opstanak. Kasnije sam skupljao iskustvo u B momčadi u 3. pa u 2. ligi gdje sam bio kapetan. Potom me Skender prebacio u prvu momčad” - opisuje svoj put Žaper koji je živi svjedok čudesne transformacije Osijeka. Od velikana koji se bori za opstanak do legitimnog kandidata za trofeje u sljedećoj sezoni.

“Nebo i zemlja. To je najtočniji opis razlike u tih nekoliko godina. Puno dečki iz tih vremena više nisu u Osijeku. Davali smo svoj maksimum, ali jednostavno nije išlo kako je trebalo. Onda su došla ulaganja, stabiliziralo se stanje i puno toga se promjenilo. Mislim da smo na dobrom putu, ali nije samo momčad ta koja je dobra već sve u klubu i oko njega. Osjeća se nešto dobro u zraku i to me kao rođenog Osječanina ispunjava”.

Osijek ima ciljeve koje je stavio pred sebe, ali o tome niti za lijek. Zna se čuvena Bjeličina maksima “utakmica po utakmicu” a koje se igrači drže kao “pijani plota”.

“Gledajte, mi moramo od početka krenuti sa svojom pričom. Postaviti se, pokazati gard. I ići utakmicu po utakmicu, bez kalkulacija. Polako, strpljivo i s vjerom u sebe. Ništa drugo nas ne bi trebalo zanimati” - jasan je Žaper koji unatoč mladim godinama daje staložene odgovore. Čvrsto je na zemlji i nudi optimizam s mjerom. Nećete od njega čuti rečenice poput one “idemo po naslov”, ali to ne znači da će položiti oružje bez borbe ili da to nije neki konačan cilj.

“Mi prije svega moramo biti konkurentni i nositi se s rivalima. Biti tu negdje i čekati svoju priliku. Sada je najvažnije spremiti se dobro, najbolje što možemo jer nas čeka teško ljeto. Dolaze nam neki igrači nakon Eura i onda krenuti polako”.

Žaper ističe i tu atmosferu koja krasi svlačionicu Osijeka. Nisu momčad koja se druži samo na treninzima i putovanjima već su često i privatno skupa.

“Ivušić mi je cimer i stalno s njime. Tu su Jugović, Škorić, Miloš. Baš smo prava ekipa i van terena koja je svaki dan skupa. To je temelj svega a vjerujem i pozitivan faktor za uspješnu sezonu”.



Tagovi

OsijekHNLMihael Žaper

Ostale Vijesti