Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Ivan Kepčija: "Legija je osigurala europsku jesen i večeras nema što za izgubiti"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 08:24

Danas prvi čovjek Hiberniana po pitanju dolaznih transfera nekada je bio sportski direktor Legije iz Varšave

Puno je spona između Dinama i Legije. Dosta je imena koje vežu ta dva kluba a jedno od njih svakako je i Ivan Kepčija koji je svojevremeno bio sportski direktor kluba iz Varšave i osoba koja je otvorila prolaz hrvatskoj koloniji u taj poljski velikan. Na kraju su uzeli i dvostruku krunu, s Klafurićem na klupi koji je zamijenio Jozaka.

Kepčija je trenutno glavni čovjek škotskog Hiberniana po pitanju dolaznih transfera te osoba koja radi na strategiji i planiranju te otvaranju kluba prema inozemnom tržištu. U četvrtak će biti na tribinama Rujevice, a prethodno će popratiti sudar dva svoja bivša kluba koja je gledao i u prvoj utakmici.

“Prava europska utakmica, sasvim očekivana. Dinamo je pokazao više kvalitete i možda je bio bliže pobjedi, ali taj udarac s 25 metara koji ti završi u golu a prethodno Oršić bude u dvije, tri izgledne situacije na svojoj poziciji sugeriraju da je sve bilo realno”, tumači Kepčija koji slično očekuje i u uzvratnoj utakmici u Varšavi.

“Ali uz jednu bitnu napomenu. Vjerujte mi, Legija tu utakmicu ne dočekuje tako napeto kako se misli. Naime, osigurali su europsku jesen kroz Konferencijsku ligu i sve iznad toga im je premija. Daleko od toga da će biti opušteni, ali neće sigurno biti nervoze i napetosti. Znate, kada smo mi bili tamo, onda se na ljeto uvijek osjetio pritisak tog europskog rezultata. I pritisak medija, kluba ali i navijača. I znate tko nam je bio redovito najbolji igrač? Domagoj Antolić. Jer se znao nositi s time još iz vremena Dinama”, objasnio je naš sugovornik koji smatra kako u Poljskoj Dinamo uživa veliki respekt, ali i da tih 1-1 daje veliku nadu domaćinu da može preko prvaka Hrvatske u play off Lige prvaka.

“Respekt prema Dinamu je velik. Pratili su rezultate i sasvim sigurno će pronaći dodatni motiv da eliminiraju Dinamo. Tu je i taj pritisak publike koja je zaista fenomenalna. Ono što oni rade na tribinama stvara posebno ozračje i motivirajuću atmosferu. No, igrači Dinama imaju puno europskog iskustva i sigurno im noge neće klecati kada se čuje huk sa stadiona”.

Što se igre tiče, jasno je da Legija neće odustati od svoje igre s tri od iza i dva zadnja vezna. Na taj su način, s ubojitim bokovima (Juranović i Mladenović) osvojili prvenstvo. Međutim, to je ujedno i opasnost…

“Kada se jako dignu, onda mogu biti ranjivi u kontranapadu. Puno je tu Petković pokazao u prvoj utakmici. Vidjelo se da je klasa i dovodio je Wietesku u ozbiljne probleme. Riječ je o ozbiljnom stoperu koji ima potencijala za iskorak i neki klub iz donjeg doma liga petice, ali vidjelo se kako se mučio s Petkovićem i da nema iskustvo igre protiv takve razine igrača. Lako je mogao dobiti i drugi žuti karton”.

Ivan Kepčija poziva na mirnoću, jer je sasvim realno da utakmica ode u produžetak. Čak i u slučaju da primi gol, Dinamo ne smije gubiti glavu.

“U tom slučaju će domaćin stati u niski blok, imat će frenetičnu podršku s tribina i bit će ih teško probiti. Međutim, Dinamo ima klasu za probiti taj blok, samo je potrebno strpljenje i mirnoća”, zaključak je Ivana Kepčije.


Tagovi

Ivan KepčijaLegiaDinamo Zagreb

Ostale Vijesti