Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamova najbitnija utakmica kvalifikacija kod motiviranog i ozbiljnog protivnika (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.08.21. | 08:05

Prva utakmica završila je 1:1

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka na Maksimiru (1:1) vidjelo se da je Dinamo bolja momčad od varšavske Legije protiv koje večeras u 21 sat na stadionu Mastall Jozef Pilsudski Municipal igra uzvrat.

(3.10) Legia (3.10) Dinamo (2.30)

Međutim, prvak Poljske je isto tako dokazao da je jedna jako ozbiljna, neugodna i opasna momčad, svakako bolja od ciparske Omonije i posebno islandskog Valura s kojima se Dinamo susretao u prethodna dva pretkola. Poljaci su posebno opasni bili preko svoja dva bočna igrača Josipa Juranovića i Filipa Mladenovića, imaju neugodnog napadača i tehnički dobro potkovane veznjake.

Dinamo je rano ušao u sezonu, najranije od svih hrvatskih klubova, a imao je najviše igrača koji su sudjelovali na nedavnom Euru 2020. Iako Damir Krznar raspolaže sa širokim kadrom, oni ključni igrači poput Brune Petkovića, Mislava Oršića i Marija Gavranovića tek hvataju formu iz prošle sezone kada su Plave gurali do četvrtfinala Europske lige.

Dakako, tu spada i Arijan Ademi koji još uvijek nije do kraja sanirao ozljedu butnog mišića, ali će putovati sa suigračima u Varšavu i biti im, najvjerojatnije, samo moralna podrška na terenu.

“Ademi putuje s nama, a odluku hoće li konkurirati donijet ćemo nakon zadnjeg treninga. Nećemo pod svaku cijenu riskirati jer nam kapetan treba na duže staze”, rekao je Krznar pred putovanje.

Izuzev Ademija Krznar ima na raspolaganju sve bitne igrače te ne bi trebalo biti previše iznenađenja u sastavu. Zapravo, najveće iznenađenje bi bilo upravo to da Ademi zaigra...

Stoga, jedino pitanje je pozicija lijevog beka. Francois Moubandje je dobio priliku u uvodnim utakmicama sezone, no protiv Legije na Maksimiru na tom mjestu je zaigrao polivalentni Bartol Franjić.

MOGUĆA POSTAVA DINAMA:

Poljaci također nemaju problema s izostancima. U Poljskoj su jako zadovoljni načinim na koji je Czeslaw Michniewicz odradio utakmicu na Maksimiru te ne bi trebalo biti promjena pred uzvrat. Tako da bi Legia pred svojim vatrenim navijačima trebala istrčati u sastavu s kojim je zaigrala i na Maksimiru s Ernestom Mucijiem kao jokerom s klupe.

"Za eliminaciju Dinama moramo se fokusirati na male stvari, i tako stvoriti cjelinu. Dosta smo radili na defenzivnom i ofenzivnom ponašanju, no još uvijek analiziramo našeg suparnika. Znamo da imaju jake individualce, no, i mi imamo kreativne igrače koji se mogu pronaći u suparničkom šesnaestercu i zabiti pogotke", rekao je Michniewicz na jučerašnjoj konferenciji za medije.

MOGUĆA POSTAVA LEGIJE:

ŠTO KAŽE GERMANIA SPORT?

Prema Germaniji Dinamo je favorit. No, ne pretjerani. Tečaj na pobjedu Dinama, u trenutku objave ovog teksta iznosi 2.30, a na remi i na pobjedu Legije 3.10. Germania najmanje vrednuje 1:1 kao konačni rezultat (6.50), tečaj na Dinamovu pobjedu od 1:0 je 7.00, a na remi 0:0 7.50. Tečaj na pobjedu Legije 1:0 je 8.50, a na pobjedu Dinama 2.1 9.00.

Stoga Germania kombinaciju X2 i 2-3 pogotka na utakmici (tečaj 2.75) ne bi bilo loše igrati.

Cijelu ponudu Germanije pogledajte OVDJE.

Znači, Dinamo je favorit, ali se očekuje teška i neizvjesna utakmica, što misli i sam Damir Krznar. 

"Ulogu favorita treba potvrditi na terenu. Dakle, jedna doza agresije kao Legija, jednaka doza trčanja a onda kvaliteta dolazi do izražaja a vjerujem kako je ona zaista na našoj strani”.

Ova utakmica ne nosi samo plasman u iduće pretkolo i potencijalni dvoboj protiv rivala Crvene zvezde, koja svoju utakmicu protiv Šerifa u Tiraspolu igra u 19 sati, već i ogromnu zaradu.

Utakmicu Legia - Dinamo možete pratiti od 21 sat na programu Hrvatske nogometne televizije. 


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti