HŠK Zrinjski
HŠK Zrinjski

Dinamovac iz Zrinjskog: "Prvo želim duplu krunu, a onda se nadam Bišćanovu pozivu na pripreme"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 05.05.23. | 11:15

Petar Sučić, Dinamov igrač na posudbi u Mostaru, nakon odlične sezone vjeruje da bi se mogao opet naći u Maksimiru

Mostar slavi još jedan naslov prvaka, slavit će i Kup. Samo je pitanje hoće li taj trofej u zapadni ili istočni dio grada, dva velika rivala, Zrinjski i Velež, sučelit će se u finalu. Zrinjski će, naravno, biti veliki favorit, jer Zrinjski je u BiH dominantan, klasa iznad svih ostalih. Do naslova je došao uvjerljivo, četiri kola prije kraja ima 17 bodova više, imao je niz od 17 pobjeda zaredom, u oba natjecanja, dok nedavno nije izgubio od Sarajeva (2:3), ali bio je taj poraz nevažan za konačan ishod.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Izgubili smo, ali nije nam to pokvarilo raspoloženje. Ubrzo smo osigurali naslov i potvrdili dominaciju čitave sezone", priča nam Petar Sučić, Dinamov igrač na posudbi, koji je ove sezone postao standardni prvotimac, igrao kao defanzivni vezni. Odlazak iz Dinama, odnosno Dinama II posudbu u Mostar, pokazao se kao dobra odluka.

"Apsolutno, bio je to pun pogodak! U Mostaru mi je odlično, na terenu i izvan njega. Svi su uz Zrinjski, imamo veliku podršku, prepoznaju me na ulici... A igrački, sigurno sam napredovao, bolji sam igrač nego kad sam došao. Bili smo superiorni čitavu sezonu, sasvim zasluženo osvojili naslov i sad se pripremamo za finale Kupa. Bit će to veliki sudar s Veležom, utakmice se već iščekuje, a i mi smo već neko vrijeme fokusirani na taj dvoboj. Želimo duplu krunu, želimo uzeti i taj trofej."

Sergej Jakirović stvorio je ovu dominaciju, a njegovim odlaskom i dolaskom Krune Rendulića, niz Zrinjskog nije stao. Dapače, bili su Plemići još uvjerljiviji.

"Upravo tako, Jakirović je napravio puno velikih stvari, stvorio ovu momčad, a Rendulić je nastavio tim putem, odigrali smo proljeće stvarno fenomenalno. Osobno, zadovoljan sam i svojim igrama, došao sam prošlog ljeta iz Dinama II, ovo mi je prva prvoligaška sezona i moram biti presretan svojim igrama. Biti dio ovakve momčadi, a mi smo klapa i izvan terena, veliki je užitak, a mislim da ovo i nije kraj velikim stvarima."

Da, Zrinjski će ovog ljeta imati velika očekivanja od europskih utakmica. Lani je u zadnjoj minuti produžetka protiv Slovana iz Bratislave ostao bez Konferencijske lige.

"Sad Zrinjski želi napraviti taj iskorak, sigurno imamo kvalitetu za plasman barem u Konferencijsku ligu i to bi nam svima bio poseban gušt, da napokon izborimo neku europsku skupinu. Dobar dio momčad je dugo na okupu, u svojoj ligi smo dominantni i mislim da je pravi tren i za taj europski iskorak. Naravno da će to tijekom ljeta biti svima najveći cilj."

No, krajičkom oka i uha Sučić prati što se događa u Maksimiru. Dinamov je igrač na posudbi, u Maksimiru nedostaje igrača, ne taji da bi se volio okušati i u Bišćanovoj momčadi.

"Nije me zasad iz Maksimira nitko zvao, ne znam kako gledaju na moje igre u Zrinjskom, ali nije čudno, Dinamo je također tek osigurao naslov, to je bilo najvažnije. Kažem, u Zrinjskom mi je lijepo, igram dobro, prvaci smo, u Mostaru su me odlično primili i sigurno neću biti razočaran, ako i dalje ostanem ovdje. Međutim, bit ću iskren, volio bih ići na pripreme s Dinamom, pokušati se izboriti za mjesto u momčadi, da vidim kakav sam u toj konkurenciji. Barem da prođem pripreme, pa da vidimo. Ipak sam Dinamov igrač i nadam se da ću jednog dana dobiti priliku u Maksimiru. No, ponavljam, nikako neće biti problem ako ostanem u Zrinjskom pa zajedno sa suigračima ganjati Europu."

Posudbe iz Dinama u Zrinjski u prošlosti su se pokazale kvalitetnim odlukama. Jednom je u Mostaru bio Luka Modrić, a prošle sezone tamo je stasao Niko Janković. Hoće li uzlaznom putanjom i Petar Sučić?

"Vjerujem da hoću. Iza mene je dobra sezona, osjetio sam seniorski i prvoligaški nogomet, vidio sam da se mogu nositi na toj razini. Dolazak u Zrinjski bio je uisitnu prava odluka, savjetujem svima koji imaju priliku doći u Zrinjski, da prihvate poziv. Zdrava sredina, odlična momčad."

Što ako se u kvalifikacijama za Ligu prvaka susretnu baš Dinamo i Zrinjski? Bi li BiH prvak imao šansu protiv hrvatskog?

"Ha, gledajte, znamo tko je i što je Dinamo, međutim, vidjelo se i tijekom ove polusezone da i Dinamo može imati slabijih trenutaka, da momčadi koje su puno slabije od njega, mogu u jednoj utakmici pobijediti ili remizirati. Zato mislim da Zrinjski ne bi bio bez šansi, ako bi uhvatio Modre na krivoj nozi, iako je jasno da bi Dinamo u dvije utakmice bio veliki favoriti, tu ne ma dvojbe."

Do finala Kupa 17.svibnja Zrinjski još igra protiv Slobode i Sloge, no, sve su misli već usmjerene prema tom dvoboju s Veležom.

"Želimo, naravno, nastaviti s pobjedama i u prvenstvu, izgubili smo tek tu jednu utakmicu protiv Sarajeva, ali ne bismo htjeli kvariti dojam i rezultate. Ali, dakako da nam je sad finale Kupa glavna preokupacija, mogu sam zamisliti kakva će biti atmosfera u Zenici, to su uvijek utakmice visokog naboja. No, dvostruka kruna nam je cilj, želja, sve ćemo dati za tu pobjedu."

A onda, možda, Sučićev povratak u Maksimir?

"Onda ćemo vidjeti kako i što dalje. Vidio sam da je Bišćan rekao da će možda na pripreme voditi više igrača koji su sad na posudbama, možda i ja dobijem šansu. Nadam se tome, htio bih se okušati u Dinamu, kao i svaki igrač maksimirskog kluba", zaključio je Sučić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar SučićZrinjskiGNK DinamoBiH Premijer liga

Ostale Vijesti