Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamo uvjerljivo vodio, a onda Zagorac spašavao remi. Modrima zabili bivši juniori Dinama i Lokomotive!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.06.23. | 19:55

U drugoj pripremnoj utakmici, prvoj u Sloveniji, Dinamo remizirao s Koperom (2-2)

Imao je Dinamo sigurnih 2-0, činilo se da je Koper 'slomljen'. No, tada su Modri stali, Slovenci proigrali, ubrzo izjednačili, a k tome je Danijel Zagorac morao spašavati i taj remi (2-2). Prva od tri utakmice na pripremama u 'deželi' nije Dinamu donijela pobjedu, ali Igoru Bišćanu sigurno jest neke odgovore, koji će mu jamačno koristiti.

Domaćin je Dinamo na slovenskim pripremama u sportskom centru u Brdu kod Kranja. Nogometni centar Slovenskog nogometnog saveza, kao dio nekadašnje Titove slovenske rezidencije, prostranog parka i šume, u koji ne može ući svatko. Potrebna je posebna dozvola, doduše, nekoliko navijača, koji su iz obližnjeg hlada gledali utakmicu, snašli su se tako što su platili turu razgledavanja parka pa onako turistički skoknuli do terena i vidjeli na djelu Bišćanove trupe. Trebamo li naglasiti da smo, vidjevši taj kamp, koji je država dala u koncesiju slovenskom nogometu, još jednom pomislili kako je moguće da mi u Hrvatskoj ne možemo imati takvo što. No, to je već stara, toliko puta ispričana priča, svaki put samo još dublje padamo u očaj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamovi reprezentativci nisu igrali, gledali su utakmicu sa strane, a Igor Bišćan ovaj je put odmorio još neke igrače, koji su od prvog dana u treningu. Drmić, Boško Šutalo i Lukanić te Gurlica, koji je na odlasku, ostali su izvan zapisnika. Što se nekih taktičkih detalja tiče, Dinamov je trener Frana Topića ovaj put stavio na lijevo krilo, Špikić je bio desno, Marin iza špice. I, bolji je bio Dinamo od prve minute, Modri su se odmah nametnuli, a, naravno, često smo pratili Francuza Bernauera, ipak je novi i još uvijek u fokusu. Bio je Francuz bolji nego u Dugom Selu, sigurniji na lopti, očito je uvažio Bišćanovu opasku da ne treba toliko forsirati duge lopte, a zanimljivo je da je Bernauer čak i izveo nekoliko kornera. Nije čest slučaj da stoper izvodi prekide, no, u Dinamu, čini se, vjeruju u njegovu 'loptu', imaju ti ubačaji smisla. Bernauer je u drugom dijelu, kad nije izveo prekid, bio u dobroj prilici baš nakon kornera, ali iz blizine nije pogodio mrežu i postigao svoj prvijenac za Modre.

Ali, zato jest prvijenac zabio Fran Topić. Slušali smo prije utakmice, na zagrijavanju, kako govori Ljubičiću da nikad nije igrao na lijevoj strani i da mu je to nova uloga, ali vrlo brzo se snašao. I postigao prekrasan pogodak. Sučić je dobro povukao napad, Špikić ubacio na drugu vratnicu, a Topić 'poklopio' loptu i iz voleja, od vratnice zatresao mrežu. Predstavio se taj Petar Sučić u dobrom svjetlu, odigrao lijepu rolu u veznom redu, a Bišćan ga, izgleda, cijeni. Zaradio je plus, to je sigurno.

Do te 21. minute imali su igrači Kopera poneku šansu, ali završnica im je bila loša. Nakon tog pogotka Dinamo je dodatno dominirao, Špikić je pogodio vratnicu, a kad je očito srušen u šesnaestecu sudac nije dosudio kazneni udarac. No, sudio ga je početkom drugog dijela, nakon prekršaja na Topiću, koji je izgledao malo izvan šesnaesterca. Vratio je sudac ono što je propustio u prvom dijelu, Mišić je pogodio stativu, ali je netko od suparničkih igrača ranije utrčao i udarac se ponavljao. Sad je pucao Antonio Marin i pogodio. Činilo se, za dovoljnih 2-0.

No, tu su tek počeli Dinamovi problemi. Gosti su se probudili i prvo izjednačili su bijele točke, strijelac je bio Nikola Krajinović, bivši junior Lokomotive. A već koju minutu kasnije, nakon kornera se u gužvi najbolje snašao Kočar, bivši Dinamov junior i pogodio iza Zagorca. Oba pogotka primili su Modri nakon prekida, morat će Bišćan dodatno raditi na tom segmentu. Međutim, nije ni to bilo dovoljno upozorenje, u samo dvije minute, Nkada je dvaput išao sam na Zagorca, ali je iskusni Dinamov vratara oba puta bio uspješniji i s dvije obrane spasio 'egal'. S druge je strane Bočkaj pogodio stativu, frcalo je na sve strane, ali Dinamo je, detinitivno, u samo 10-ak minuta pokvario solidan dojam prvih sat vremena. Naravno, promijenio je Bišćan malo postavio, rotirao igrače, ubacio je u igru i povratnika Emrelija... Pucao je i on pred kraj susreta, nedovoljno opasno, ostalo je 2-2.

Dinamo - Koper 2-2

Brdo kod Kranja. Sportski centar NZS-a. Sudac: Nejc Kajtazović (Slovenija).

DINAMO: Nevistić (od 46. Zagorac) - Soldo, Bernauer, Perić (od 61. Bočkaj). Ljubičić (od 61. Štefulj) - Sučić, Mišić (od 61. Krdžalić) - Špikić (od 61. Vrbančić), Marin, Topić - Barišić (od 46. Emreli). Trener: Igor Bišćan.

KOPER: Koprivec - Pabai, Prce, Diarra, Diaby - Vešner-Tičić, Correta - Omladič, Osui, C.Barišić - Mulahusjenović. još su igrali: Stanojevič, Marsetić, Kambič, Kodrman, Groznica, Rijedl, Krajinović, Kočar, Nkada, Kotnik. Trener: Zoran Zeljković.

Strijelci: 1-0 - Topić (21., Špikić), 2-0 - Marin (49-11m), 2-1 - Krajinović (62.-11m), 2-2 - Kočar (66.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoKoperpripremeIgor Bišćan

Ostale Vijesti