Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Hujber za Germanijak: "Nametnuli smo se do sada i boljima od Rijeke"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 08:10

Nazvali smo Istrinog Luku Hujbera i porazgovarali s njim uoči susreta s Rijekom

Uoči susreta Istre 1961 i Rijeke na Aldo Drosini porazgovarali smo s Lukom Hujberom, koji se kroz tri sezone dobro udomaćio na najvećem hrvatskom poluotoku. Njegova je momčad u prošlom susretu odigrala tvrdih 0:0 protiv jednako tvrdog, ako ne i tvrđeg Šibenika, a sada dočekuju raspoloženi Varaždin.

"Bila je to teška utakmica protiv Šibenika, ali i dalje smo mi u njoj imali inicijativu. Možda smo bili malo opušteni pa smo upali u tu 'zamku' njihove igre, upali smo u njihov ritam, da to tako kažem. Mislim da je možda najveći problem bio u toj trećoj trećini, u završnici nam je falila realizacija, falio nam je zadnji pas."

Navijači i trener su istaknuli da je barem zadnja linija Istre funkcionirala.

"Sretan sam zbog toga, uvijek mi je cilj da primimo ili gol manje ili da ne primimo uopće gol. Posebno je lijepo što smo uspjeli zaustaviti napadače kakve ima Šibenik, mislim da ne treba posebno naglašavati koliko su kvalitetni i Delić i Čop."

A Istra je prestala biti 'domaćinska' momčad. Na Drosini ste do sada skupili pet bodova, u gostima devet.

"Mislim da se to samo slučajno poklopilo. Naravno da nam je drago igrati doma, pred našim navijačima, ali volimo mi igrati i u gostima."

Stiže vam nova, Cosmijeva Rijeka.

"Mislim da ne treba previše riječi trošiti na Rijeku. Kvaliteta koju imaju govori sama za sebe, pod novim trenerom su mijenjali neke stvari, vidi se napredak. Analizirali ih jesmo, kao što su i oni nas, znamo neke njihove ideje, znamo kako igraju, ne bih htio puno otkrivati, ali sigurno ćemo se dobro pripremiti za susret."

Vidite li ih i dalje kao momčad koja će na kraju biti među prve četiri?

"Mislim da to kvaliteta kadra kojeg imaju sugerira, ali imaju problem sada s manjkom bodova. Prvenstvo je još dugo i sigurno da je moguće da opet budu među vodećim momčadima lige."

A koji su ciljevi Istre za ovu sezonu?

"Kao i uvijek, što prije osigurati ostanak u ligi. Mislim da je liga takva da može svatko dobiti svakoga, još je puno bodova u igri i treba biti koncentriran kako bismo što uspješnije odrađivali sve izazove. Znali smo se nametnuti i boljim momčadima od Rijeke, tako da bi sigurno bilo blesavo reći da mislim da sada nećemo. Moramo tako razmišljati i igrati svoju igru, samo tako ćemo uspjeti."

Kakvo je stanje u svlačionici?

"Sve je dobro. Nema puno ozljeda, zapravo samo Kopljar koji se jučer ozlijedio. Mislim da je već imao i operaciju, a ovim putem mu želim i brz oporavak."

A vaše osobne želje i ciljevi?

"Što bolje sebe prezentirati kroz igru i što više pomoći momčadi kako bismo napravili što bolje rezultate. Dugoročno ništa ne planiram, imao sam dosta problema, koronu, upalu grla, rame...Idem iz utakmice u utakmicu samo da je sada to sve iza mene i da što više igram."

HNL, 15. kolo

Petak, 28. listopada

Šibenik - Varaždin, 18.00

Subota, 29. listopada

Rijeka - Istra, 15.00

Osijek - Dinamo, 17.30

Nedjelja, 30. listopada

Lokomotiva - Hajduk, 15.00

Gorica - Slaven Belupo, 17.30



Tagovi

Luka HujberIstra 1961RijekaHNL

Ostale Vijesti