MAtija Habljak/Pixsell
MAtija Habljak/Pixsell

Kolike su Dinamove rezerve? Može li Marko Bulat odmoriti i zamijeniti umorne ratnike sa sredine terena?

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 27.10.22. | 14:30

Pred umornim Dinamom je još pet utakmica, u kojima se očekuju pobjede u HNL-u i Kupu te kvalitetno izdanje protiv Chelseaja. Ante Čačić morat će dati šansu i igračima koji su dosad bili daleko od svjetla pozornice, a najviše intrigira kako će odmoriti Mišića i Ademija, jer u veznom redu nema puno rješenja

"Sad se okrećemo domaćem prvenstvu", poručio je Ante Čačić nakon poraza (0:4) od Milana u Ligi prvaka. Naravno, neće Čačić zaboraviti da je pred njegovim igračima još i utakmica protiv Chelseaja u Londonu, u kojoj Modri uz pobjedu mogu ipak izboriti europsko proljeće. A kao i dosad Dinamo će u svim utakmicama tražiti pobjedu. Jer, Modri žele na zimski 'break' otići sa što većom prednošću u odnosu na Hajduk i Osijek, kako bi na proljeće mirnije brodili prema naslovu prvaka. Žele u Maksimiru izbjeći lanjsku sezonu, dramu do kraja prvenstva, žele imati veliku distancu pred pratiteljima, izneđu ostalog i da bi u miru odradili prijelazni rok, promijenili bez stresa krvnu sliku svlačionice. A to ne mogu ako konkurenti pušu za vrat, ako je svaka pobjeda imperativ. Zato je plan do zime stvoriti dobru prednost pa onda na proljeće lakše disati.

A prvi veliki izazov na tom putu je pred Dinamom u subotu. Modri gostuju u Osijeku, kod probuđene momčadi Renea Pomsa, koji dobro poznaje dobar dio Dinamovih igrača i sigurno će pokušati spremiti neko iznenađenje. Bit će zanimljivo kako će Čačić postaviti momčad u toj utakmici. Hoće li nastaviti, s obzirom da su bodovi bitni, nastaviti vjerovati svojim najboljim igračima, onima koji su izgurali najveći dio sezone, ili će im ipak dati malo predaha, a u vatru gurnuti neke pojedince, koji dosad nisu imali preveliku minutažu. Jednu će zamjenu sigurno morati učiniti u odnosu na dvoboj s Milanom, naime, Robert Ljubičić ima tri kartona i ne može igrati u Osijeku. Glavni kandidat za njegovo mjesto je Petar Bočkaj. Premda u zadnje vrijeme, kad igra, više igra na desnm krilu, ipak je logično da on zamijeni Ljubičića na lijevom boku. No, možda se Čačić ipak odluči za Daniela Štefulja, makar bi to bilo iznenađenje, jer Štefulj je ove sezone uistinu malo igrao. Bočkaj bi, tako, pred svojim bivšim navijačima mogao zaigrati od prve minute. No, vidjet ćemo što će odlučiti Čačić.

Ipak, najviše intrigira kako će izgledati Dinamov vezni red u Osijeku, ali i idućim utakmicama. Naime, tu je umor najviše očit, Mišić i Ademi su najistrošeniji Dinamovi igrači, a na njihovim pozicijama kad nema svježine i snage, onda se to vidi i momčad jako pati. Čačić će u završnici sezone morati malo proširiti kadar, a jasno je da će Mišić i Ademi teško odigrati dvije utakmice u samo tri dana, u Osijeku i Londonu, u punom ritmu. Nema u veznom redu Čačić puno rješenja, tu su Ivanušec i Baturina, ipak ofenzivniji igrači, a jedini koji bi mogao donijeti svježinu i novu energiju je Marko Bulat. Oporavio se od teške ozljede, vratio na teren, u punom je trenigu, doduše, daleko još od prave forme. No, ne može je niti uhvatiti, ako nema utakmica u nogama. Dosad je upisao tek 69 minuta od povratka, od toga najviše, 45 minuta, u Kupu protiv Borinaca. No, u susretu s Milanom igrao je zadnjih 15 minuta, što je, pak, najviše u svim ostalim utakmicama, Čačić mu pomalo diže minutažu. I, ne treba se libiti dati mu šansu u Osijeku, Bulat bi mogao biti važna karika u završnici sezone. A završnica sezona važna za njegov povratak u uži kadar. Sad sve ovisi o Čačiću, hoće li već u Osijeku promijeniti malo kurs, dati povjerenje i ostalim igračima ili će i dalje vjerovati samo njih 12, 13? U situaciji kad i nema previše izbora, davanje veće minutaže Marku Bulatu čini se kao sasvim racionalna odluka.

A ima još rezervi u momčadi i na drugim pozicijama. Rasmus Lauritsen čeka novu šansu u obrani, mogao bi, kao Kevin Theophile, malo odmoriti Šutala i Perića, a Luka Menalo, Mahir Emreli i Antonio Marin svakako su igrači koji bi mogli i morali u ovih pet utakmica dobiti šansu. Ne samo da 'uskoče' Oršiću i Špikiću, nego i da neki od njih konačno pokažu može li se s njima i dalje ozbiljno računati. Definitivno, rezervi u Dinamovoj svlačionici ima još dosta, neki igrači trebali bi u ovih pet utakmica igrati značajnije uloge nego dosad. A onda, tko zna, možda netko ozbiljno iskoči, pokaže se kao novo oružje. A Čačiću novi imena svakako trebaju.

HNL, 15. kolo

Petak, 28. listopada

Šibenik - Varaždin, 18.00

Subota, 29. listopada

Rijeka - Istra, 15.00

Osijek - Dinamo, 17.30

Nedjelja, 30. listopada

Lokomotiva - Hajduk, 15.00

Gorica - Slaven Belupo, 17.30



Tagovi

GNK DinamoMarko BulatAntonio MarinDaniel ŠtefuljMahir EmreliHNLAnte Čačić

Ostale Vijesti